Reclamă

Beneficiile șamponului uscat pentru părul gras. Cum te ajută să îți menții părul proaspăt mai multe zile

Oricine are părul gras știe cât de dificil e de întreținut. În afară de a face părul să nu mai pară moale și lipsit de viață, un scalp cu tendințe de îngrășare poate contribui la o mulțime de alte probleme la fel de frustrante ale părului, cum ar fi mătreața și chiar căderea părului. Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile șamponului uscat pentru părul gras.

Publicat: 10 noiembrie 2022, 7:09

Uleiurile naturale de pe scalp sunt, de asemenea, încărcate cu squalen, acizi grași, esteri ai glicerolului și alte substanțe benefice care ajută la lubrifierea și protejarea părului și a scalpului. Cheia pentru a obține un scalp sănătos, ușor de gestionat este să controlezi tot acest exces de sebum, iar ici intervine șamponul uscat.

Beneficiile șamponului uscat pentru părul gras

Formulele de șampon uscat variază de la o marcă la alta, dar, în general, conțin ingrediente absorbante, cum ar fi amidonul sau argila bentonită, pentru a ajuta la absorbția excesului de uleiuri și a transpirației de pe scalp.

Reducerea sebumului de pe scalp te ajută să prelungești timpul dintre spălările părului, despre care mulți experți în păr spun că este benefic pentru toate tipurile de păr, inclusiv pentru cele cu păr gras.

Șamponul uscat este un plus excelent pentru arsenalul tău de îngrijire al părului gras. Pe lângă absorbția excesului de uleiuri care conferă părului un aspect deloc plăcut, șamponul uscat face părul să pară mai plin și mai gros, eliminând uleiurile care îngreunează firele de păr.

Șamponul uscat poate ajuta părul să fie mai puțin gras pe măsură ce trece timpul. Asta pentru că spălarea excesivă a părului poate păcăli scalpul să creadă că trebuie să producă mai mult ulei. Folosind șampon uscat, poți distanța de timp dintre spălări.

Reclamă

Alte avantaje ale șamponului uscat

Acesta te poate ajuta să îți controlezi în cele din urmă și mătreața. Se crede că mătreața este cauzată de o ciupercă asemănătoare drojdiei care se hrănește cu uleiurile de pe scalp. Prin reducerea cantității de ulei de pe scalp, poți elimina sursa principală de hrană a ciupercii.

Pe lângă toate acestea, șamponul uscat are capacitatea de a:

Reclamă
  • Păstra mirosul la distanță
  • Economisirea timpului
  • Reîmprospătarea părul după un antrenament
  • Reduce frizz-ul
  • Ia locul numeroaselor produse de îngrijire a părului, inclusiv spray-uri și geluri de coafare

De ce trebuie să-ți speli părul

Este important de subliniat că șamponul uscat nu curăță de fapt părul, ci doar matifiază rădăcinile prin absorbția excesului de ulei. Cu alte cuvinte, trebuie să folosești șampon propriu-zis pentru a curăța părul.

Alegerea unui șampon uscat pentru părul gras

Înainte de a te grăbi să cumperi orice șampon uscat de pe raft, trebuie să știi că nu toate formulele sunt create la fel. În ciuda unui număr tot mai mare de mărci de îngrijire a părului care optează pentru formule de produse mai curate, multe șampoane uscate conțin încă talc, o substanță care poate fi legată de cancerul uterin și ovarian.
Ingredientele dăunătoare precum ftalații, parabenii și alcoolul sunt, din păcate, obișnuite în formulele comerciale de șampon uscat.

Sfaturi pentru a profita la maximum de șamponul uscat

Nu folosi prea mult produs. Acest lucru poate duce la îngreunarea părul și îl poate face să se simtă murdar. Începe cu o cantitate mică și adaugă mai mult dacă este necesar.

Aplică-l cu o pensulă veche de machiaj. Folosirea unei pensule de machiaj oferă o aplicare mai uniformă.
Împarte părul în bucăți. Folosește un pieptene din bambus cu dinți largi pentru a-ți împărți părul în secțiuni mici. Aplică produsul începând de la cele mai uleioase secțiuni.

Dă-i suficient timp să lucreze. Pentru cele mai bune rezultate posibile, lasă produsul să stea în păr timp de câteva minute, astfel încât să poată absorbi tot uleiul. După aproximativ trei minute, îl poți pieptăna pentru a dispersa pudra.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×