Reclamă

Beneficiile șamponului uscat pentru părul gras. Cum te ajută să îți menții părul proaspăt mai multe zile

Oricine are părul gras știe cât de dificil e de întreținut. În afară de a face părul să nu mai pară moale și lipsit de viață, un scalp cu tendințe de îngrășare poate contribui la o mulțime de alte probleme la fel de frustrante ale părului, cum ar fi mătreața și chiar căderea părului. Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile șamponului uscat pentru părul gras.

Publicat: 10 noiembrie 2022, 7:09

Uleiurile naturale de pe scalp sunt, de asemenea, încărcate cu squalen, acizi grași, esteri ai glicerolului și alte substanțe benefice care ajută la lubrifierea și protejarea părului și a scalpului. Cheia pentru a obține un scalp sănătos, ușor de gestionat este să controlezi tot acest exces de sebum, iar ici intervine șamponul uscat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile șamponului uscat pentru părul gras

Formulele de șampon uscat variază de la o marcă la alta, dar, în general, conțin ingrediente absorbante, cum ar fi amidonul sau argila bentonită, pentru a ajuta la absorbția excesului de uleiuri și a transpirației de pe scalp.

Reducerea sebumului de pe scalp te ajută să prelungești timpul dintre spălările părului, despre care mulți experți în păr spun că este benefic pentru toate tipurile de păr, inclusiv pentru cele cu păr gras.

Șamponul uscat este un plus excelent pentru arsenalul tău de îngrijire al părului gras. Pe lângă absorbția excesului de uleiuri care conferă părului un aspect deloc plăcut, șamponul uscat face părul să pară mai plin și mai gros, eliminând uleiurile care îngreunează firele de păr.

Șamponul uscat poate ajuta părul să fie mai puțin gras pe măsură ce trece timpul. Asta pentru că spălarea excesivă a părului poate păcăli scalpul să creadă că trebuie să producă mai mult ulei. Folosind șampon uscat, poți distanța de timp dintre spălări.

Reclamă

Alte avantaje ale șamponului uscat

Acesta te poate ajuta să îți controlezi în cele din urmă și mătreața. Se crede că mătreața este cauzată de o ciupercă asemănătoare drojdiei care se hrănește cu uleiurile de pe scalp. Prin reducerea cantității de ulei de pe scalp, poți elimina sursa principală de hrană a ciupercii.

Pe lângă toate acestea, șamponul uscat are capacitatea de a:

Reclamă
  • Păstra mirosul la distanță
  • Economisirea timpului
  • Reîmprospătarea părul după un antrenament
  • Reduce frizz-ul
  • Ia locul numeroaselor produse de îngrijire a părului, inclusiv spray-uri și geluri de coafare

De ce trebuie să-ți speli părul

Este important de subliniat că șamponul uscat nu curăță de fapt părul, ci doar matifiază rădăcinile prin absorbția excesului de ulei. Cu alte cuvinte, trebuie să folosești șampon propriu-zis pentru a curăța părul.

Alegerea unui șampon uscat pentru părul gras

Înainte de a te grăbi să cumperi orice șampon uscat de pe raft, trebuie să știi că nu toate formulele sunt create la fel. În ciuda unui număr tot mai mare de mărci de îngrijire a părului care optează pentru formule de produse mai curate, multe șampoane uscate conțin încă talc, o substanță care poate fi legată de cancerul uterin și ovarian.
Ingredientele dăunătoare precum ftalații, parabenii și alcoolul sunt, din păcate, obișnuite în formulele comerciale de șampon uscat.

Sfaturi pentru a profita la maximum de șamponul uscat

Nu folosi prea mult produs. Acest lucru poate duce la îngreunarea părul și îl poate face să se simtă murdar. Începe cu o cantitate mică și adaugă mai mult dacă este necesar.

Aplică-l cu o pensulă veche de machiaj. Folosirea unei pensule de machiaj oferă o aplicare mai uniformă.
Împarte părul în bucăți. Folosește un pieptene din bambus cu dinți largi pentru a-ți împărți părul în secțiuni mici. Aplică produsul începând de la cele mai uleioase secțiuni.

Dă-i suficient timp să lucreze. Pentru cele mai bune rezultate posibile, lasă produsul să stea în păr timp de câteva minute, astfel încât să poată absorbi tot uleiul. După aproximativ trei minute, îl poți pieptăna pentru a dispersa pudra.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×