Reclamă

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA. Ce reguli trebuie să respecte părinții

Alegerea numelui copilului nu este una ușoară. Dacă nu ai deja o listă cu preferințe pusă la punct, atunci lucrurile sunt și mai complicate. În anumite state din SUA s-a luat decizia de a implementa anumite reguli pe care părinții să le respecte atunci când aleg numele copilului lor. Hai să aflăm împreună ce nume de bebeluși sunt interzise în cinci state din SUA.

Publicat: 5 noiembrie 2022, 6:56

Guvernele statelor ar putea să pună în balanță decizia finală a părinților cu privire la numele pe care îl vor pentru copilul lor. Conform publicației FoxNews în ultimii ani au existat alegeri tot mai atipice, prin urmare s-a decis o reglementare în ceea ce privește numele pe care le-ar putea avea viitori cetățeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA

Statisticile arată că milioane de bebeluși sunt născuți și numiți în SUA în fiecare an. Însă în ultimii ani anumite nume au devenit interzise în unele state. Elon Musk și fosta sa parteneră, Grimes, au fost primii care s-au confruntat cu interzicerea anumitor nume atunci când au încercat să-și numească fiul X Æ A-12, în California.

Cuplul a fost nevoit să schimbe partea numerică din nume ”12” cu scrierea cifrelor romane ”XII”. În felul acesta numele a fost acceptat și s-a aflat în concordanță cu legile din California.

Potrivit The Bump există și alte reglementări privind numele pe care le pot avea copiii în anumite state din SUA.

Printre numele interzise în cele cinci state din SUA se numără: Rege, Regina, Iisus Hristos, Moș Crăciun, Majestatea Sa, Adolf Hitler și Mesia. Alte nume care pot fi respinse din certificatele de naștere sunt nume care fac referire la mărci comerciale, spune FoxNews.

Reclamă

5 state au impus restricții pentru alegerea numelor de bebeluși

Numele nu trebuie să depășească mai mult de 26 de caractere din alfabetul englez, ele nu trebuie să conțină emoji sau semne considerate obscene.

Eliberarea certificatului de naștere intră sub jurisdicția statului. Acesta este motivul pentru care în cinci state din SUA există reguli clare privind alegerea numelui pe care viitorul copil îl va avea. Au existat mai multe încercări prin care părinții încercau să-și numească bebelușii cu nume care au ajuns în cele din urmă să fie considerate ilegale.

Reclamă

Te invităm să descoperi care sunt cele cinci state care au impus restricții în alegerea numelor și ce presupun aceste reguli pe care părinții trebuie să le respecte.

Georgia

Anul acesta a fost întocmit clasamentul cu cele mai populare nume de copii din SUA. Deși multe nume au fost raportate din acest stat, părinții au avut de respectat anumite reguli. Conform legislației din acest stat, părinții nu au voie să includă în numele copiilor lor simboluri, inclusiv accente. Este o regulă la care mulți părinți trebuie să se supună.

New York

În New York lucrurile stau foarte diferit. Aici există o limită clară de 30 de caractere pentru prenume și 40 de caractere pentru numele de familie. Totodată, părinții nu au voie să folosească numere sau simboluri în numele pe care le aleg pentru copiii lor.

Ohio

În Ohio este interzisă folosirea numerelor în nume. Totuși aici este permis să folosești cratima sau apostroful. Spre deosebire de alte state, părinții din Ohio au mai multă libertate pentru a alege numele potrivit pentru micuțul lor.

Texas

În Texas există o limită maximă de 100 de caractere pentru numele de familie și prenumele copilului. Totodată numele acestuia poate fi scris doar în alfabetul englez, scrie usbirthcertificates.com. De exemplu în Lone Star sunt interzise numerele în numele copilului.

Virginia

Bebelușii care sunt născuți și înregistrați în Virginia nu au voie cu nume care includ simboluri, caractere speciale sau numere. Părinții trebuie să fie rezonabili atunci când aleg numele viitorului lor copil.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×