Reclamă

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA. Ce reguli trebuie să respecte părinții

Alegerea numelui copilului nu este una ușoară. Dacă nu ai deja o listă cu preferințe pusă la punct, atunci lucrurile sunt și mai complicate. În anumite state din SUA s-a luat decizia de a implementa anumite reguli pe care părinții să le respecte atunci când aleg numele copilului lor. Hai să aflăm împreună ce nume de bebeluși sunt interzise în cinci state din SUA.

Publicat: 5 noiembrie 2022, 6:56

Guvernele statelor ar putea să pună în balanță decizia finală a părinților cu privire la numele pe care îl vor pentru copilul lor. Conform publicației FoxNews în ultimii ani au existat alegeri tot mai atipice, prin urmare s-a decis o reglementare în ceea ce privește numele pe care le-ar putea avea viitori cetățeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA

Statisticile arată că milioane de bebeluși sunt născuți și numiți în SUA în fiecare an. Însă în ultimii ani anumite nume au devenit interzise în unele state. Elon Musk și fosta sa parteneră, Grimes, au fost primii care s-au confruntat cu interzicerea anumitor nume atunci când au încercat să-și numească fiul X Æ A-12, în California.

Cuplul a fost nevoit să schimbe partea numerică din nume ”12” cu scrierea cifrelor romane ”XII”. În felul acesta numele a fost acceptat și s-a aflat în concordanță cu legile din California.

Potrivit The Bump există și alte reglementări privind numele pe care le pot avea copiii în anumite state din SUA.

Printre numele interzise în cele cinci state din SUA se numără: Rege, Regina, Iisus Hristos, Moș Crăciun, Majestatea Sa, Adolf Hitler și Mesia. Alte nume care pot fi respinse din certificatele de naștere sunt nume care fac referire la mărci comerciale, spune FoxNews.

Reclamă

5 state au impus restricții pentru alegerea numelor de bebeluși

Numele nu trebuie să depășească mai mult de 26 de caractere din alfabetul englez, ele nu trebuie să conțină emoji sau semne considerate obscene.

Eliberarea certificatului de naștere intră sub jurisdicția statului. Acesta este motivul pentru care în cinci state din SUA există reguli clare privind alegerea numelui pe care viitorul copil îl va avea. Au existat mai multe încercări prin care părinții încercau să-și numească bebelușii cu nume care au ajuns în cele din urmă să fie considerate ilegale.

Reclamă

Te invităm să descoperi care sunt cele cinci state care au impus restricții în alegerea numelor și ce presupun aceste reguli pe care părinții trebuie să le respecte.

Georgia

Anul acesta a fost întocmit clasamentul cu cele mai populare nume de copii din SUA. Deși multe nume au fost raportate din acest stat, părinții au avut de respectat anumite reguli. Conform legislației din acest stat, părinții nu au voie să includă în numele copiilor lor simboluri, inclusiv accente. Este o regulă la care mulți părinți trebuie să se supună.

New York

În New York lucrurile stau foarte diferit. Aici există o limită clară de 30 de caractere pentru prenume și 40 de caractere pentru numele de familie. Totodată, părinții nu au voie să folosească numere sau simboluri în numele pe care le aleg pentru copiii lor.

Ohio

În Ohio este interzisă folosirea numerelor în nume. Totuși aici este permis să folosești cratima sau apostroful. Spre deosebire de alte state, părinții din Ohio au mai multă libertate pentru a alege numele potrivit pentru micuțul lor.

Texas

În Texas există o limită maximă de 100 de caractere pentru numele de familie și prenumele copilului. Totodată numele acestuia poate fi scris doar în alfabetul englez, scrie usbirthcertificates.com. De exemplu în Lone Star sunt interzise numerele în numele copilului.

Virginia

Bebelușii care sunt născuți și înregistrați în Virginia nu au voie cu nume care includ simboluri, caractere speciale sau numere. Părinții trebuie să fie rezonabili atunci când aleg numele viitorului lor copil.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×