Reclamă

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA. Ce reguli trebuie să respecte părinții

Alegerea numelui copilului nu este una ușoară. Dacă nu ai deja o listă cu preferințe pusă la punct, atunci lucrurile sunt și mai complicate. În anumite state din SUA s-a luat decizia de a implementa anumite reguli pe care părinții să le respecte atunci când aleg numele copilului lor. Hai să aflăm împreună ce nume de bebeluși sunt interzise în cinci state din SUA.

Publicat: 5 noiembrie 2022, 6:56
Un bebeluș care stă pe o păturică albă pentru a ilustra ce nume de bebeluși sunt interzise în cinci state din SUA
Alegerea numelui copilului nu este una ușoară. Hai să aflăm împreună ce nume de bebeluși sunt interzise în cinci state din SUA / Shutetrstock

Guvernele statelor ar putea să pună în balanță decizia finală a părinților cu privire la numele pe care îl vor pentru copilul lor. Conform publicației FoxNews în ultimii ani au existat alegeri tot mai atipice, prin urmare s-a decis o reglementare în ceea ce privește numele pe care le-ar putea avea viitori cetățeni.

Nume de bebeluși interzise în cinci state din SUA

Statisticile arată că milioane de bebeluși sunt născuți și numiți în SUA în fiecare an. Însă în ultimii ani anumite nume au devenit interzise în unele state. Elon Musk și fosta sa parteneră, Grimes, au fost primii care s-au confruntat cu interzicerea anumitor nume atunci când au încercat să-și numească fiul X Æ A-12, în California.

Cuplul a fost nevoit să schimbe partea numerică din nume ”12” cu scrierea cifrelor romane ”XII”. În felul acesta numele a fost acceptat și s-a aflat în concordanță cu legile din California.

Potrivit The Bump există și alte reglementări privind numele pe care le pot avea copiii în anumite state din SUA.

Printre numele interzise în cele cinci state din SUA se numără: Rege, Regina, Iisus Hristos, Moș Crăciun, Majestatea Sa, Adolf Hitler și Mesia. Alte nume care pot fi respinse din certificatele de naștere sunt nume care fac referire la mărci comerciale, spune FoxNews.

Reclamă

5 state au impus restricții pentru alegerea numelor de bebeluși

Numele nu trebuie să depășească mai mult de 26 de caractere din alfabetul englez, ele nu trebuie să conțină emoji sau semne considerate obscene.

Eliberarea certificatului de naștere intră sub jurisdicția statului. Acesta este motivul pentru care în cinci state din SUA există reguli clare privind alegerea numelui pe care viitorul copil îl va avea. Au existat mai multe încercări prin care părinții încercau să-și numească bebelușii cu nume care au ajuns în cele din urmă să fie considerate ilegale.

Reclamă

Te invităm să descoperi care sunt cele cinci state care au impus restricții în alegerea numelor și ce presupun aceste reguli pe care părinții trebuie să le respecte.

Georgia

Anul acesta a fost întocmit clasamentul cu cele mai populare nume de copii din SUA. Deși multe nume au fost raportate din acest stat, părinții au avut de respectat anumite reguli. Conform legislației din acest stat, părinții nu au voie să includă în numele copiilor lor simboluri, inclusiv accente. Este o regulă la care mulți părinți trebuie să se supună.

New York

În New York lucrurile stau foarte diferit. Aici există o limită clară de 30 de caractere pentru prenume și 40 de caractere pentru numele de familie. Totodată, părinții nu au voie să folosească numere sau simboluri în numele pe care le aleg pentru copiii lor.

Ohio

În Ohio este interzisă folosirea numerelor în nume. Totuși aici este permis să folosești cratima sau apostroful. Spre deosebire de alte state, părinții din Ohio au mai multă libertate pentru a alege numele potrivit pentru micuțul lor.

Texas

În Texas există o limită maximă de 100 de caractere pentru numele de familie și prenumele copilului. Totodată numele acestuia poate fi scris doar în alfabetul englez, scrie usbirthcertificates.com. De exemplu în Lone Star sunt interzise numerele în numele copilului.

Virginia

Bebelușii care sunt născuți și înregistrați în Virginia nu au voie cu nume care includ simboluri, caractere speciale sau numere. Părinții trebuie să fie rezonabili atunci când aleg numele viitorului lor copil.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×