Reclamă

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Anul Nou este tot mai aproape și multe cupluri așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a micuților lor. Este momentul perfect pentru a face un top cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Fie că ești deja mămică sau micuțul tău urmează să vină pe lume, acest clasament de va ajuta să faci o alegere potrivită pentru tine.

Publicat: 1 ianuarie 2022, 7:25
Un bebeluș frumos care stă acoperit de o pătură pufoasă albastră în timp ce zâmbește
Ți-am pregătit un top cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Află care sunt alegerile preferate ale părinților / Shutterstock

Numele alese pentru copii trebuie să fie reprezentative pentru aceștia. Atunci când rămâi în pană de idei, poți apela cu încredere la topurile internaționale cu nume potrivite pentru bebeluși. Pentru anul 2022, specialiștii se așteaptă ca aceste zece nume să crească tot mai mult în popularitate. Deși este un top întocmit de specialiștii din SUA, multe dintre aceste nume se regăsesc deja printre opțiunile părinților din România.

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Uneori poate să fie dificil să alegi un nume potrivit pentru micuțul tău. În fiecare an specialiștii întocmesc mai multe clasamente cu cele mai populare nume de copii și observă cum s-au schimbat de-a lungul timpului preferințele părinților.

Popularitatea acestor nume este dată atât de unicitatea lor, dar și de semnificația pe care o au în spate. Fiecare om în sine este o poveste, iar povestea copilului tău ar trebui să înceapă cu un nume care să-l reprezinte în viitor.

Olivia

Olivia se află pe primul loc cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Este un nume extrem de feminin și de elegant. Varianta masculină a acestui nume poate fi derivată cu ușurință în Oliver. Conform Verywell Family.com, numele acesta datează încă din secolul al XIII-lea în Marea Britanie. De-a lungul timpului, multe personalități din istorie au purtat acest nume deosebit. Semnificația numelui de Olivia provine de la copacul de măslin, un simbol al frumuseții și al demnității.

Reclamă

Emma

Emma este un nume feminin și modern, deși datează încă din secolul al XIX-lea. Nenumărate actrițe din întreaga lume poartă acest nume deosebit, fiind totodată numele unui personaj extrem de important din cartea lui Jane Austen. Semnificația acestui nume, conform surselor internaționale,  este de ”întreg” fiind perfect pentru o fetiță puternică și gata să găsească întotdeauna o cale de mediere între cei din jurul său.

Amelia

Reclamă

Amelia este un nume perfect pentru o fetiță harnică și determinată, semnificația acestui nume fiind chiar aceasta. Este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani. De altfel este un nume perfect pentru fetițele cu o personalitate puternică. Multe femei care au reușit să schimbe traiectoria istoriei au purtat acest nume și este purtat de nenumărate femei care activează în vaste domenii, precum cel al aviației, scrie BabyCenter.com.

Ava

Numele de Ava este foarte melodios și provine din limba latină de la avia care însemna pasăre. Este un nume perfect pentru o fetiță care este dornică să-și întindă aripile și să viseze la un destin măreț. Un nume voios perfect pentru micuțele gingașe și pline de energie, fiind totodată și foarte popular în ultimii ani. În unele culturi numele de Ava se traduce ca ”cea care aduce viața” și este foarte apreciat printre femeile care îl poartă.

Sophia

Sophia se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Sophia înseamnă ”înțelepciune divină” și este un nume cu o sonoritate aparte. Este perfect pentru o viitoare domnișoară elegantă, stilată, dar mai ales înțeleaptă. Este un nume perfect pentru un copil curios și dornic să descopere lumea în cele mai frumoase moduri. Dacă nu te-ai decis încă asupra numelui micuței tale, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Asher

Asher a prins foarte multă popularitate în ultimii ani. Semnificația acestui nume vine din timpuri străvechi, având origini în povestirile biblice. Asher se traduce ca cel norocos sau cel fericit. Este potrivit pentru băiețeii voioși și mereu cu zâmbetul pe buze. Dacă nu ești decisă cu privire la numele micuțului tău, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Lucas

Numele de Lucas provine din greacă și se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Acesta este potrivit pentru persoanele al căror destin este predestinat să aibă legătură cu artele frumosului. Este un nume perfect pentru un băiețel creativ și curios. Semnificația numelui Lucas este de ”cel care aduce lumina” și a fost îmbrățișată de foarte mulți părinți al căror suflet a fost luminat de venirea pe lume a micuțului lor. Conform Parade.com, numele de Lucas se află pe al doilea loc ca alegere a părinților și este unul dintre cele mai populare nume ce vor apărea în anul următor.

Noah

Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel înțelept și răbdător. Originea acestui nume este foarte veche, iar în ultimii ani a câștigat tot mai mult în popularitate. Se așteaptă ca foarte mulți băieței care se vor naște în 2022 să primească acest nume de la părinții lor, conform Verywell Family.com.

Mateo

Mateo se află și el pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Semnificația acestui nume este de ”cadoul de la Dumnezeu” și este tot mai popular printre micuți. În Spania este un nume deseori întâlnit printre băieței, iar în 2022 se așteaptă să crească și mai mult în popularitate. 

Leo

Leo s-a aflat pe lista cu nume populare de copii și în anul 2021. Atunci acupa a doua poziție în clasamente. Este un nume cu o sonoritate puternincă și are originea în limba latină. Este un nume perfect pentru un băiețel puternic cu calități de lider înnăscut. Numele a aparținut de-a lungul timpului multor personalități din istoria noastră. Este o alegere deosebită pentru un băiețel curajos din topul cu cele mai populare nume de copii în anul 2022.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
2
Adele într-un sacou alb în timp ce este invitată la o emisiune, a anunțat amânarea concertelor
Divertisment
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Cântăreața a dat vestea printr-un videoclip emoționant
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Vestea a fost oferită de cântăreață printr-un videoclip emoționant pe care l-a postat pe rețelele sociale. Fanii artistei au fost anunțați cu doar 24 de ore...
3
Katy Perry și Orlando Bloom pe covorul roșu la Hollywood
Divertisment
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere alături de prietenii lor. Cum au fost surprinși în Las Vegas
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere în Las Vegas alături de prietenii lor. Cuplul de îndrăgostiți a fost urmărit la fiecare pas de paparazii prezenți. De data aceasta cei doi...
4
Regina Letizia, cu masca pe față, la un eveniment în Spania
Divertisment
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Ținuta veche de 45 de ani a fost foarte apreciată
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Soția Regelui Felipe al Spaniei a impresionat participanții de la un eveniment cu o rochie purtată de soacra sa pentru prima dată în anul 1977. Regina Letizia...
5
Kendall Jenner, la un eveniment Harper's Bazaar, într-o rochie transparentă
Divertisment
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. Cizmele care i-au completat ținuta au atras atenția tuturor
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. A atras atenția pentru că ținuta aleasă a fost purtată în mijlocul zăpezii. Aceasta și-a completat look-ul cu o pereche de cizme cu blană, iar...
PARTENERI
×