Reclamă

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Anul Nou este tot mai aproape și multe cupluri așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a micuților lor. Este momentul perfect pentru a face un top cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Fie că ești deja mămică sau micuțul tău urmează să vină pe lume, acest clasament de va ajuta să faci o alegere potrivită pentru tine.

Publicat: 1 ianuarie 2022, 7:25

Numele alese pentru copii trebuie să fie reprezentative pentru aceștia. Atunci când rămâi în pană de idei, poți apela cu încredere la topurile internaționale cu nume potrivite pentru bebeluși. Pentru anul 2022, specialiștii se așteaptă ca aceste zece nume să crească tot mai mult în popularitate. Deși este un top întocmit de specialiștii din SUA, multe dintre aceste nume se regăsesc deja printre opțiunile părinților din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Uneori poate să fie dificil să alegi un nume potrivit pentru micuțul tău. În fiecare an specialiștii întocmesc mai multe clasamente cu cele mai populare nume de copii și observă cum s-au schimbat de-a lungul timpului preferințele părinților.

Popularitatea acestor nume este dată atât de unicitatea lor, dar și de semnificația pe care o au în spate. Fiecare om în sine este o poveste, iar povestea copilului tău ar trebui să înceapă cu un nume care să-l reprezinte în viitor.

Olivia

Olivia se află pe primul loc cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Este un nume extrem de feminin și de elegant. Varianta masculină a acestui nume poate fi derivată cu ușurință în Oliver. Conform Verywell Family.com, numele acesta datează încă din secolul al XIII-lea în Marea Britanie. De-a lungul timpului, multe personalități din istorie au purtat acest nume deosebit. Semnificația numelui de Olivia provine de la copacul de măslin, un simbol al frumuseții și al demnității.

Reclamă

Emma

Emma este un nume feminin și modern, deși datează încă din secolul al XIX-lea. Nenumărate actrițe din întreaga lume poartă acest nume deosebit, fiind totodată numele unui personaj extrem de important din cartea lui Jane Austen. Semnificația acestui nume, conform surselor internaționale,  este de ”întreg” fiind perfect pentru o fetiță puternică și gata să găsească întotdeauna o cale de mediere între cei din jurul său.

Amelia

Reclamă

Amelia este un nume perfect pentru o fetiță harnică și determinată, semnificația acestui nume fiind chiar aceasta. Este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani. De altfel este un nume perfect pentru fetițele cu o personalitate puternică. Multe femei care au reușit să schimbe traiectoria istoriei au purtat acest nume și este purtat de nenumărate femei care activează în vaste domenii, precum cel al aviației, scrie BabyCenter.com.

Ava

Numele de Ava este foarte melodios și provine din limba latină de la avia care însemna pasăre. Este un nume perfect pentru o fetiță care este dornică să-și întindă aripile și să viseze la un destin măreț. Un nume voios perfect pentru micuțele gingașe și pline de energie, fiind totodată și foarte popular în ultimii ani. În unele culturi numele de Ava se traduce ca ”cea care aduce viața” și este foarte apreciat printre femeile care îl poartă.

Sophia

Sophia se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Sophia înseamnă ”înțelepciune divină” și este un nume cu o sonoritate aparte. Este perfect pentru o viitoare domnișoară elegantă, stilată, dar mai ales înțeleaptă. Este un nume perfect pentru un copil curios și dornic să descopere lumea în cele mai frumoase moduri. Dacă nu te-ai decis încă asupra numelui micuței tale, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Asher

Asher a prins foarte multă popularitate în ultimii ani. Semnificația acestui nume vine din timpuri străvechi, având origini în povestirile biblice. Asher se traduce ca cel norocos sau cel fericit. Este potrivit pentru băiețeii voioși și mereu cu zâmbetul pe buze. Dacă nu ești decisă cu privire la numele micuțului tău, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Lucas

Numele de Lucas provine din greacă și se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Acesta este potrivit pentru persoanele al căror destin este predestinat să aibă legătură cu artele frumosului. Este un nume perfect pentru un băiețel creativ și curios. Semnificația numelui Lucas este de ”cel care aduce lumina” și a fost îmbrățișată de foarte mulți părinți al căror suflet a fost luminat de venirea pe lume a micuțului lor. Conform Parade.com, numele de Lucas se află pe al doilea loc ca alegere a părinților și este unul dintre cele mai populare nume ce vor apărea în anul următor.

Noah

Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel înțelept și răbdător. Originea acestui nume este foarte veche, iar în ultimii ani a câștigat tot mai mult în popularitate. Se așteaptă ca foarte mulți băieței care se vor naște în 2022 să primească acest nume de la părinții lor, conform Verywell Family.com.

Mateo

Mateo se află și el pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Semnificația acestui nume este de ”cadoul de la Dumnezeu” și este tot mai popular printre micuți. În Spania este un nume deseori întâlnit printre băieței, iar în 2022 se așteaptă să crească și mai mult în popularitate. 

Leo

Leo s-a aflat pe lista cu nume populare de copii și în anul 2021. Atunci acupa a doua poziție în clasamente. Este un nume cu o sonoritate puternincă și are originea în limba latină. Este un nume perfect pentru un băiețel puternic cu calități de lider înnăscut. Numele a aparținut de-a lungul timpului multor personalități din istoria noastră. Este o alegere deosebită pentru un băiețel curajos din topul cu cele mai populare nume de copii în anul 2022.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×