Reclamă

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Anul Nou este tot mai aproape și multe cupluri așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a micuților lor. Este momentul perfect pentru a face un top cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Fie că ești deja mămică sau micuțul tău urmează să vină pe lume, acest clasament de va ajuta să faci o alegere potrivită pentru tine.

Publicat: 1 ianuarie 2022, 7:25

Numele alese pentru copii trebuie să fie reprezentative pentru aceștia. Atunci când rămâi în pană de idei, poți apela cu încredere la topurile internaționale cu nume potrivite pentru bebeluși. Pentru anul 2022, specialiștii se așteaptă ca aceste zece nume să crească tot mai mult în popularitate. Deși este un top întocmit de specialiștii din SUA, multe dintre aceste nume se regăsesc deja printre opțiunile părinților din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de copii în anul 2022

Uneori poate să fie dificil să alegi un nume potrivit pentru micuțul tău. În fiecare an specialiștii întocmesc mai multe clasamente cu cele mai populare nume de copii și observă cum s-au schimbat de-a lungul timpului preferințele părinților.

Popularitatea acestor nume este dată atât de unicitatea lor, dar și de semnificația pe care o au în spate. Fiecare om în sine este o poveste, iar povestea copilului tău ar trebui să înceapă cu un nume care să-l reprezinte în viitor.

Olivia

Olivia se află pe primul loc cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Este un nume extrem de feminin și de elegant. Varianta masculină a acestui nume poate fi derivată cu ușurință în Oliver. Conform Verywell Family.com, numele acesta datează încă din secolul al XIII-lea în Marea Britanie. De-a lungul timpului, multe personalități din istorie au purtat acest nume deosebit. Semnificația numelui de Olivia provine de la copacul de măslin, un simbol al frumuseții și al demnității.

Reclamă

Emma

Emma este un nume feminin și modern, deși datează încă din secolul al XIX-lea. Nenumărate actrițe din întreaga lume poartă acest nume deosebit, fiind totodată numele unui personaj extrem de important din cartea lui Jane Austen. Semnificația acestui nume, conform surselor internaționale,  este de ”întreg” fiind perfect pentru o fetiță puternică și gata să găsească întotdeauna o cale de mediere între cei din jurul său.

Amelia

Reclamă

Amelia este un nume perfect pentru o fetiță harnică și determinată, semnificația acestui nume fiind chiar aceasta. Este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani. De altfel este un nume perfect pentru fetițele cu o personalitate puternică. Multe femei care au reușit să schimbe traiectoria istoriei au purtat acest nume și este purtat de nenumărate femei care activează în vaste domenii, precum cel al aviației, scrie BabyCenter.com.

Ava

Numele de Ava este foarte melodios și provine din limba latină de la avia care însemna pasăre. Este un nume perfect pentru o fetiță care este dornică să-și întindă aripile și să viseze la un destin măreț. Un nume voios perfect pentru micuțele gingașe și pline de energie, fiind totodată și foarte popular în ultimii ani. În unele culturi numele de Ava se traduce ca ”cea care aduce viața” și este foarte apreciat printre femeile care îl poartă.

Sophia

Sophia se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Sophia înseamnă ”înțelepciune divină” și este un nume cu o sonoritate aparte. Este perfect pentru o viitoare domnișoară elegantă, stilată, dar mai ales înțeleaptă. Este un nume perfect pentru un copil curios și dornic să descopere lumea în cele mai frumoase moduri. Dacă nu te-ai decis încă asupra numelui micuței tale, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Asher

Asher a prins foarte multă popularitate în ultimii ani. Semnificația acestui nume vine din timpuri străvechi, având origini în povestirile biblice. Asher se traduce ca cel norocos sau cel fericit. Este potrivit pentru băiețeii voioși și mereu cu zâmbetul pe buze. Dacă nu ești decisă cu privire la numele micuțului tău, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Lucas

Numele de Lucas provine din greacă și se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Acesta este potrivit pentru persoanele al căror destin este predestinat să aibă legătură cu artele frumosului. Este un nume perfect pentru un băiețel creativ și curios. Semnificația numelui Lucas este de ”cel care aduce lumina” și a fost îmbrățișată de foarte mulți părinți al căror suflet a fost luminat de venirea pe lume a micuțului lor. Conform Parade.com, numele de Lucas se află pe al doilea loc ca alegere a părinților și este unul dintre cele mai populare nume ce vor apărea în anul următor.

Noah

Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel înțelept și răbdător. Originea acestui nume este foarte veche, iar în ultimii ani a câștigat tot mai mult în popularitate. Se așteaptă ca foarte mulți băieței care se vor naște în 2022 să primească acest nume de la părinții lor, conform Verywell Family.com.

Mateo

Mateo se află și el pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022. Semnificația acestui nume este de ”cadoul de la Dumnezeu” și este tot mai popular printre micuți. În Spania este un nume deseori întâlnit printre băieței, iar în 2022 se așteaptă să crească și mai mult în popularitate. 

Leo

Leo s-a aflat pe lista cu nume populare de copii și în anul 2021. Atunci acupa a doua poziție în clasamente. Este un nume cu o sonoritate puternincă și are originea în limba latină. Este un nume perfect pentru un băiețel puternic cu calități de lider înnăscut. Numele a aparținut de-a lungul timpului multor personalități din istoria noastră. Este o alegere deosebită pentru un băiețel curajos din topul cu cele mai populare nume de copii în anul 2022.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×