Reclamă

Cele mai populare nume de copii în anul 2021

Cum suntem aproape de jumătatea anului a sosit momentul perfect pentru a face un top cu cele mai populare nume de copii în anul 2021. Fie că ești deja mămică sau micuțul tău se află pe drum, un astfel de clasament poate să te ajute în alegerea numelui potrivit.

Publicat: 7 iulie 2021, 8:35

Numele alese pentru micuții noștri trebuie să fie reprezentative pentru aceștia. Totuși, atunci când rămâi fără idei, poți apela cu încredere la părerile specialiștilor cu privire la cele mai populare nume. Pentru prima jumătate a anului 2021, specialiștii au întocmit deja un top al preferințelor părinților din Statele Unite ale Americii. Multe dintre aceste nume se regăsesc și printre opțiunile părinților din România. Descoperă care sunt cele mai populare nume de copii în anul 2021.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de copii în anul 2021

Cu atât de multe opțiuni din întreaga lume, devine dificil uneori să alegi numele perfect pentru copilul tău. An de an, specialiștii întocmesc liste amănunțite cu privire la preferințele părinților. Clasamentul experților este cu atât mai important cu cât multe dintre aceste nume se regăsesc printre opțiunile părinților de la noi din țară.

În plus se pare că multe dintre numele clasice de copii par să revină în atenția părinților. Popularitatea acestor nume nu este dată doar de unicitatea lor ci și de înțelesul pe care îl au în spate. Fiecare om este o poveste, iar povestea micuțului tău ar trebui să înceapă cu un titlu care să-l reprezinte pe viitor.

Aurora

Numele Aurora este din ce mai cunoscut printre fetițele care s-au născut anul acesta. La origine, acest prenume i-a aparținut unei zeițe romane. Aurora sau cea care aduce zorii pe cer și luminează viețile celor din jurul său. Acest prenume a fost folosit și pentru una dintre cele mai cunoscute prințese din universul Disney. Frumoasa din Pădurea Adormită poartă numele de Aurora, tocmai pentru că ea readuce zorii în regat după ce vraja pusă la naștere este ruptă.

Reclamă

Eloise

O a doua opțiune din clasamentul cu cele mai populare nume de copii în anul 2021 este Eloise. Se crede că numele Eloise provine dintr-un nume mai vechi francez, Héloïse. Cu toate acestea, poate fi asociat cu grecescul Helios care reprezintă divinitatea solară. Indiferent de origine, numele este unul puternic pentru o viitoare fetiță străluctitoare din toate punctele de vedere.

Luna

Reclamă

Dacă mai sus am avut alternativa Soarelui, este momentul să deslușim misterul din spatele numelui Luna. Acest nume s-a aflat conform unui clasament american realizat de specialiști pe primul loc la finalul anului 2020. Anul acesta, se pare că rămâne în continuare printre alegerile preferate de mămici. În mitologia antică Romană, Luna este zeița lunii și a nopții. De altfel, originile numelui provin încă din vremea Romei Antice. Un nume plin de mister și armonie care să te ghideze prin viață, asemenea astrului care îți luminează calea prin noapte.

Iris

A treia opțiune din clasamentul cu cele mai populare nume de copii în anul 2021 este Iris. Numele acesta înseamnă curcubeu în limba greacă. Conform mitologiei antice grecești, Iris a fost zeița-mesager și întruchipa curcubeul. La fel cum după o ploaie de vară răsare curcubeul, așa și Iris este un nume predestinat unei fetițe care va aduce doar bucurie și seninătate în jurul său. Totodată numele de Iris poate fi asociat cu cea mai frumoasă și sinceră parte a chipului, ochii.

Astrid

Astrid are origini scandinave și vinde dintr-un cuvânt vechi Astrior care semnifică frumusețea și divinitatea. Acest nume poate este asociat fetițelor cu un viitor strălucit și plin de frumusețe și feminitate. Numele de Astrid a fost folosit de-a lungul timpului și de către Familia Regală Norvegiană. Multe femei puternice din istoria acestei țări au purtat cu mâdrie numele de Astrid. Din 2005 și până în prezent, numele continuă să aibă din ce în ce mai multă popularitate.

August

Se pare că în rândul mămicilor de băieței, numele de August a prins din ce în ce mai multă popularitate în 2021. De altfel, chiar și Prințesa Eugenie din frumoasa Familie Regală a ales acest nume pentru primul său copil. Ca origini, numele provine din latina veche și desemnează măreția. Din 2004 și până la jumătatea anului 2021, numele a continuat să prindă tot mai multă popularitate. Iulius Caesar, cel care este considerat primul împărat roman a primit titlul onorific de Augustus care însemna cel venerat sau cel admirat.

Leo

Un alt nume de băiețel cu o sonoritate puternică. Ca origine, în limba latină, Leo înseamă leu. Acest nume este potrivit pentru un băiețel viteaz și puternic care va avea calități înnăscute de lider. Numele a fost utilizat de-a lungul timpului de către multe personalități importante din istoria Germaniei. Este o alegere minunată pentru un băiețel curajos din topul cu cele mai populare nume de copii în anul 2021.

Asher

Deși pare un nume nou, Asher are origini foarte vechi în istorie. Semnificația numelui este una la fel de importantă și se traduce ca cel norocos sau cel fericit. Conform Bibliei, Asher era unul din fii lui Iacob și desemna cuvântul fericire. Băiețeii cu acest nume sunt considerați ca fiind extrem de înțelepți și plini de viață. Dacă nu te-ai decis la un nume potrivit petru micuțul tău, atunci acesta ar putea fi cel mai potrivit.

Arthur

O altă opțiune pentru mamele de băieței din topul cu cele mai populare nume de copii în anul 2021 este Asher. Acest nume are o sonoritate foarte puternică în istorie. Deși originile sale sunt necnoscute, se crede că provine din tradiția celtică. Arthur este una dintre figurile emblematice ale legendelor britanice.  Numele a fost foarte popular în trecut și multe personalități importante s-au bucurat de acesta. De exemplu filosoful german Arthur Schopenhauer a fost una din mințile geniale care a revoluționat gândirea umană. Acest nume este cel mai potrivit pentru băiețeii care vor avea pare de un viitor plin de realizări în plan financiar și cultural.

Theodore

Theodore este un nume care a prins din ce în ce mai multă popularitate în anul 2021. Numele provine din timpul Greciei Antice și este tradus ca darul de la Dumnezeu. Numele a fost purtat de multe personalități ilustre ale istoriei precum președintele Statelor Unite ale Americii Theodore Roosevelt sau filosoful german Theodor Adorno. La noi în țară numele este adeseori întâlnit sub forma de Theodor sau Tudor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×