Reclamă

Cel mai popular nume de băiat din Europa. Care au fost alegerile părinților în ultimii ani

Experții au întocmit un clasament și au dezvăluit care este cel mai popular nume de băiat din Europa. Conform statisticilor recente, cei mai mulți părinți au ales pentru micuțul lor numele de Noah. În ultimii ani acest nume a prins tot mai multă popularitate.

Publicat: 30 martie 2023, 6:59

Alegerea numelui pentru copil nu este una ușoară. Numele este influențat de o mulțime de variabile. Mulți părinți au deja un nume ales cu mult înainte ca micuțul lor să vină pe lume. Există și persoane care se folosesc de diferitele site-uri de statistici pentru a vedea care sunt tendințele din ultimii ani.

Alegerea numelui pentru un nou-născut poate fi una dificilă, mai ales în momentele în care nu te-ai decis la un clasament de preferințe. Mulți părinți din Europa își bazează alegerile pe statisticile întocmite în fiecare an. Statele membre din Uniunea European au datoria de a face publice registrele civile cu prenumele înscrise în fiecare an.

Excepție de la această regulă face Germania, unde nu există un recensământ național al prenumelor. Euronews Culture a stabilit care este cel mai popular nume de băiat din Europa din ultimii ani. Conform clasamentelor din statele membre ale Uniunii Europene, părinții de băieței au ales pentru aceștia numele de Noah. Noah provine din cuvântul nukhu din ebraică.

Statisticile arată că numele de Noah devine unul dintre cele mai populare nume neutre de copii, fiind un prenume deseori întâlnit chiar și la fetițe, scriu publicațiile internaționale.

Comparativ cu anii trecuți, Noah a urcat de pe a doua poziție pe prima poziție. Clasamentul primelor zece nume în top-ul preferințelor arată acum complet diferit.

Reclamă
  • Noah
  • Oliver
  • Leo
  • Theo
  • Liam
  • Luca
  • Charlie
  • Henry
  • Jack
  • Lucas

În vreme ce acestea au fost cele mai populare alegeri ale părinților în ultimii ani, mulți specialiști vorbesc și despre cele mai populare nume de copii din Europa. Tendințele se schimbă destul de rapid în ultimii ani, iar acest lucru se datorează și preferințelor părinților.

Semnificația numelui Noah

Reclamă

Când ești pusă în situația de a alege numele copilului tău trebuie să iei în calcul o mulțime de posibilități. Numele micuțului trebuie să fie reprezentativ pentru acesta și să-i ghideze viitorul. Naoh este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani și care are o semnificație aparte.

Acest prenume este încărcat de simbolistică și ascunde înțelesuri mai puțin cunoscute de părinții care îl aleg. Numele provine din ebraică și a derivat din numele Noach, care înseamnă odihnă. Se crede că acest nume ar fi derivat din numele biblic al personajului Noe.

Mulți specialiști susțin că numele provine din cuvântul nukhu, care la bază înseamnă tot odihnă sau liniște. Este un nume care apare deseori în Vechiul Testament și care este asociat de multe ori cu povestea personajului biblic Noe.

Se spune că băieții care poartă acest nume sunt curajoși, isteți și deschizători de drumuri. Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel care este alesul lui Dumnezeu.

Numele este puternic, dar în același timp induce confortul și liniștea celor din jurul său. Este un nume potrivit pentru un băiețel care abia așteaptă să descopere lumea ce îl înconjoară. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×