Reclamă

Cel mai popular nume de băiat din Europa. Care au fost alegerile părinților în ultimii ani

Experții au întocmit un clasament și au dezvăluit care este cel mai popular nume de băiat din Europa. Conform statisticilor recente, cei mai mulți părinți au ales pentru micuțul lor numele de Noah. În ultimii ani acest nume a prins tot mai multă popularitate.

Publicat: 30 martie 2023, 6:59

Alegerea numelui pentru copil nu este una ușoară. Numele este influențat de o mulțime de variabile. Mulți părinți au deja un nume ales cu mult înainte ca micuțul lor să vină pe lume. Există și persoane care se folosesc de diferitele site-uri de statistici pentru a vedea care sunt tendințele din ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alegerea numelui pentru un nou-născut poate fi una dificilă, mai ales în momentele în care nu te-ai decis la un clasament de preferințe. Mulți părinți din Europa își bazează alegerile pe statisticile întocmite în fiecare an. Statele membre din Uniunea European au datoria de a face publice registrele civile cu prenumele înscrise în fiecare an.

Excepție de la această regulă face Germania, unde nu există un recensământ național al prenumelor. Euronews Culture a stabilit care este cel mai popular nume de băiat din Europa din ultimii ani. Conform clasamentelor din statele membre ale Uniunii Europene, părinții de băieței au ales pentru aceștia numele de Noah. Noah provine din cuvântul nukhu din ebraică.

Statisticile arată că numele de Noah devine unul dintre cele mai populare nume neutre de copii, fiind un prenume deseori întâlnit chiar și la fetițe, scriu publicațiile internaționale.

Comparativ cu anii trecuți, Noah a urcat de pe a doua poziție pe prima poziție. Clasamentul primelor zece nume în top-ul preferințelor arată acum complet diferit.

Reclamă
  • Noah
  • Oliver
  • Leo
  • Theo
  • Liam
  • Luca
  • Charlie
  • Henry
  • Jack
  • Lucas

În vreme ce acestea au fost cele mai populare alegeri ale părinților în ultimii ani, mulți specialiști vorbesc și despre cele mai populare nume de copii din Europa. Tendințele se schimbă destul de rapid în ultimii ani, iar acest lucru se datorează și preferințelor părinților.

Semnificația numelui Noah

Reclamă

Când ești pusă în situația de a alege numele copilului tău trebuie să iei în calcul o mulțime de posibilități. Numele micuțului trebuie să fie reprezentativ pentru acesta și să-i ghideze viitorul. Naoh este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani și care are o semnificație aparte.

Acest prenume este încărcat de simbolistică și ascunde înțelesuri mai puțin cunoscute de părinții care îl aleg. Numele provine din ebraică și a derivat din numele Noach, care înseamnă odihnă. Se crede că acest nume ar fi derivat din numele biblic al personajului Noe.

Mulți specialiști susțin că numele provine din cuvântul nukhu, care la bază înseamnă tot odihnă sau liniște. Este un nume care apare deseori în Vechiul Testament și care este asociat de multe ori cu povestea personajului biblic Noe.

Se spune că băieții care poartă acest nume sunt curajoși, isteți și deschizători de drumuri. Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel care este alesul lui Dumnezeu.

Numele este puternic, dar în același timp induce confortul și liniștea celor din jurul său. Este un nume potrivit pentru un băiețel care abia așteaptă să descopere lumea ce îl înconjoară. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×