Reclamă

Cel mai popular nume de băiat din Europa. Care au fost alegerile părinților în ultimii ani

Experții au întocmit un clasament și au dezvăluit care este cel mai popular nume de băiat din Europa. Conform statisticilor recente, cei mai mulți părinți au ales pentru micuțul lor numele de Noah. În ultimii ani acest nume a prins tot mai multă popularitate.

Publicat: 30 martie 2023, 6:59

Alegerea numelui pentru copil nu este una ușoară. Numele este influențat de o mulțime de variabile. Mulți părinți au deja un nume ales cu mult înainte ca micuțul lor să vină pe lume. Există și persoane care se folosesc de diferitele site-uri de statistici pentru a vedea care sunt tendințele din ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alegerea numelui pentru un nou-născut poate fi una dificilă, mai ales în momentele în care nu te-ai decis la un clasament de preferințe. Mulți părinți din Europa își bazează alegerile pe statisticile întocmite în fiecare an. Statele membre din Uniunea European au datoria de a face publice registrele civile cu prenumele înscrise în fiecare an.

Excepție de la această regulă face Germania, unde nu există un recensământ național al prenumelor. Euronews Culture a stabilit care este cel mai popular nume de băiat din Europa din ultimii ani. Conform clasamentelor din statele membre ale Uniunii Europene, părinții de băieței au ales pentru aceștia numele de Noah. Noah provine din cuvântul nukhu din ebraică.

Statisticile arată că numele de Noah devine unul dintre cele mai populare nume neutre de copii, fiind un prenume deseori întâlnit chiar și la fetițe, scriu publicațiile internaționale.

Comparativ cu anii trecuți, Noah a urcat de pe a doua poziție pe prima poziție. Clasamentul primelor zece nume în top-ul preferințelor arată acum complet diferit.

Reclamă
  • Noah
  • Oliver
  • Leo
  • Theo
  • Liam
  • Luca
  • Charlie
  • Henry
  • Jack
  • Lucas

În vreme ce acestea au fost cele mai populare alegeri ale părinților în ultimii ani, mulți specialiști vorbesc și despre cele mai populare nume de copii din Europa. Tendințele se schimbă destul de rapid în ultimii ani, iar acest lucru se datorează și preferințelor părinților.

Semnificația numelui Noah

Reclamă

Când ești pusă în situația de a alege numele copilului tău trebuie să iei în calcul o mulțime de posibilități. Numele micuțului trebuie să fie reprezentativ pentru acesta și să-i ghideze viitorul. Naoh este un nume care a prins tot mai multă popularitate în ultimii ani și care are o semnificație aparte.

Acest prenume este încărcat de simbolistică și ascunde înțelesuri mai puțin cunoscute de părinții care îl aleg. Numele provine din ebraică și a derivat din numele Noach, care înseamnă odihnă. Se crede că acest nume ar fi derivat din numele biblic al personajului Noe.

Mulți specialiști susțin că numele provine din cuvântul nukhu, care la bază înseamnă tot odihnă sau liniște. Este un nume care apare deseori în Vechiul Testament și care este asociat de multe ori cu povestea personajului biblic Noe.

Se spune că băieții care poartă acest nume sunt curajoși, isteți și deschizători de drumuri. Numele de Noah este potrivit pentru un băiețel care este alesul lui Dumnezeu.

Numele este puternic, dar în același timp induce confortul și liniștea celor din jurul său. Este un nume potrivit pentru un băiețel care abia așteaptă să descopere lumea ce îl înconjoară. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×