Reclamă

Cele mai populare nume de copii ale anului 2022. Alegerile pe care le-au făcut părinții din lumea întreagă

Alegerea numelui copilului poate fi una destul de dificilă. Cei care urmează să devină părinți se pot inspira din lista cu cele mai populare nume de copii ale anului 2022. Dacă nu ai ales deja numele pentru micuțul tău, atunci această listă s-ar putea să-ți fie de ajutor.

Publicat: 5 decembrie 2022, 5:14

Numele copilului se alege cu mare grijă de către părinți. Mulți etrec luni întregi încercând să aleagă un nume în timp ce alții se decid destul de repede cu privire la viitorul mod în care îl vor striga pe cel mic. Dacă nu ești decisă, atunci poate îți găsești inspirația printre propunerile noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de copii ale anului 2022

Cele mai populare nume ale anului 2022 includ idei hazlii, dar și unele puternice, rezonanțe. Părinții din întreaga lume au ales pentru micuții lor numele pe care le-au îndrăgit, dar și cele care au avut în spate o semnificație. Fiecare nume este unic și spune o poveste pentru fiecare micuț în parte.

Dacă această listă nu te convinge, descoperă care sunt cele mai populare nume de copii în anul 2023. Uite ce alegeri sunt în trend pentru anul ce se apropie.

Reclamă

BabyCenter a făcut deja publică lista cu cele mai populare nume de copii ale anului 2022. Liam și livia continuă să se afle pe poziții fruntașe, după ce au ocupat primul loc și în anul 2021.

Liam

Liam continuă să se afle pe o poziție fruntașă și anul acesta. Este al patrulea an consecutiv în care acest nume ocupă locul favoritelor printre părinții dintr întreaga lume.

Este o alegere ideală pentru un băiețel puternic și viteaz. Liam este un nume irlandez care înseamnă ”războinic puternic și aventurier”, însă în unele culturi înseamnă ”protectorul celor din jur„.

Laim poate fi o alternativă mai dulce de la William. Este un nume puternic potrivit pentru viitoarele mămici de băieței.

Reclamă

Noah

Naoh este un nume puternic, ce își are originile încă din perioada Vechiului Testament. Este un nume potrivit pentru un băiețel isteț și curios.

Reclamă

Acest nume semnifică ”găsirea răspunsurilor” și este potrivit pentru o persoană care se pregătește să exploreze viața cu toate frumusețile sale. Potrivit verywellfamily.com, Noah este unul dintre cele mai populare nume din Statele Unite ale Americii.

Oliver

Oliver este un alt nume puternic, potrivit pentru băieței. Este un nume cu o semnificație aparte. În biblie, măslinul era un copac care reprezenta frumusețea și puritatea.

Oliver vine de la cuvântul ”olive”, care înseamnă măslin. Deși la prima vedere nu este un nume des întâlnit la noi în țară, acesta este un nume foarte popular în țările din europa și nu numai.

Mateo

Nu poate exista un nume cu o semnificație mai frumoasă. Mate înseamnă ”cadou de la Dumnezeu” și este un nume potrivit pentru un copil care a venit ca un dar în viața părinților săi.

Acest nume este unic și are diferite variații. O altă formă a acestui nume este Matthew, întâlnit îndeosebi în zona Spaniei. În România forma pe care o întâlnim este cea de Matei.

Lucas

Lucas este un alt nume cu însemnătate aparte. Acest nume înseamnă ”aducător de lumină” și este ideal pentru un băiețel vesel și curios. La noi n țară se întâlnește deseori varianta de Luca. Nu în ultimul rând, este un nume cu o puternică însemnătate biblică.

Olivia

Olivia continuă să țină și anul acesta prima poziție în rândul preferințelor părinților din lumea întreagă. La fel ca numele de Oliver,  Olivia își are originile în cuvântul ”oliva” din latină, care înseamnă ”aducătoare de pace”. Este un nume potrivit pentru  fetiță descurcăreață și gingașă.

Emma

Pe lista cu cele mai populare nume ale anului 2022 se află și Emma. Un nume tot mai des întâlnit și printre români.

Emma înseamnă ”întreagă” și semnifică puterea de a aduce la un loc lucrurile bune din viața sa. Emma poate fi alintată drept Emmeline sau Amelia, scriu publicațiile internaționale. Este un nume perfect pentru o fetiță curioasă și dornică să exploreze viața.

Amelia

Amelia este un nume potrivit pentru o fetiță cu o personalitate puternică. Acesta face referire la îndemânare și la determinare. Este un nume potrivit pentru o fetiță care va avea un viitor străluctiror și care va munci pentru ceea ce își dorește. Un nume perfect pentru o fetiță luptătoare.

Ava

Ava înseamnă ”plină de viață” și este un nume ideal pentru o fetiță veselă și jucăușă. Acest nume este deseori întâlnit în Germanina și Franța. Totuși, este un nume preferat și de părinții din Statele Unite ale Americii, dar și din România.

Isabella

Isabella și Elisabeth sunt două nume cu un puternic impact în istoria Marii Britanii. Aceste nume datează încă din secolul al XIII-lea. Se spune că Issabela înseamnă ”credință în Dumnezeu”. Este un nume perfect pentru o fetiță ambițioasă și puternică. Acest nume este ideal pentru viitoarele mămici de fetițe.

Charlotte

Charlotte este un nume tot mai popular. Acesta a devenit cu adevărat cunoscut după ce Kate Middleton a născut-o pe fiica sa. Prințesa Charlotte își poartă cu mândrie numele pe care părinții săi i l-au ales. Acesta este un nume potrivit pentru o fetiță gingașă și grațioasă.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×