Reclamă

Cele mai populare nume de copii în anul 2023. Care sunt preferințele părinților

Alegerea numelui potrivit pentru copil este uneori o misiune imposibilă. Dacă nu ai deja o listă cu favoritele tale, atunci ți-am pregătit noi una cu cele mai populare nume de copii în anul 2023. Te invităm să descoperi ce mai este nou și ce semnificații au în spate aceste nume atât de îndrăgite.

Publicat: 22 octombrie 2022, 7:18

Alegerea numelui pentru copil trebuie făcută cu mare atenție. Părinții trebuie să țină cont de mai multe criterii, iar unul dintre acele este ca numele să fie, într-o oarecare măsură, atemporal. Dacă te numeri printre părinții moderni, care vor să țină pasul cu schimbările, află că trendurile în materie de nume de copii au evoluat foarte mult în ultimul an, iar pentru anul viitor se anunță schimbări și mai mari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de copii în anul 2023

Dacă îți dorești un nume unic pentru copilul tău, atunci te invităm să afli care nume se află pe lista preferințelor părinților din întreaga lume. Anul 2023 vine cu opțiuni interesante și unice de nume pentru bebelușii Părinții își doresc să fie în pas cu moda și să aleagă pentru micuții lor nume deosebite, care să reflecte o parte din personalitatea lor, dar și care să-i ghideze pe parcursul vieții.

Lucien

Lucien este un nume elegant și atemporal. Acesta este folosit pentru băieței, iar semnificația sa este cea de ”lumină”. Lucien este echivalentul francez al numelui Luciano, din spaniolă, sau Lucius, din latină. Lucien este o alegere ideală dacă erai deja interesată de alternative precum Luke sau Lucas. Deși au semnificații diferite, acestea sunt destul de apropiate. Este un nume care a prins tot mai multă popularitate, iar în 2023 pare că se va afla în topul preferințelor viitorilor părinți.

Felix

Reclamă

Felix este un nume vesel și puternic, potrivit pentru un băiețel drăgălaș. Numele Felix înseamnă ”fericire” sau ”noroc” și are rădăcini foarte vechi, fiind totodată un nume folosit în nenumărate popoare care au trăit la începutul secolului I. Acest nume de băieți a fost foarte popular în trecut în America de Nord, America de Sud, dar și în Africa. Se spune că cei care poartă acest nume sunt în general foarte norocoși.

Leni

Leni este un nume ideal pentru o fetiță. Este un nume care în latină semnifică ”lumină” sau ”femeia care i-a fost alături Mariei Magdalena”. Numele mai este asociat cu cel de Helena sau cel de Magdalena. Leni este un nume folosit inclusiv de celebrități. Heidi Klum și-a numit fiica Leni Klum. Recent cele două au pozat împreună pentru o campanie publicitară. Adolescenta de 18 ani îi calcă deja pe urme mamei sale. Este un nume de fetiță ideal pentru cei care vor să facă o alegere atemporală.

Reclamă

Nori

Numele Nori poate fi folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Se spune că acest nume are origine japoneză, motiv pentru care se poate traduce în mai multe feluri. Numele poate semnifica ”doctrină”, dar poate face referire și la ”o persoană de statură mică”. Interpretarea diferă în funcție de regiunea în care este folosit. Deși este un nume comun în Japonia, în ultimii ani a prin tot mai multă popularitate pe întreg globul. Numele este folosit chiar și de vedeta Kim Kardashian, care își aintă fiica, pe North, cu Nori. Totodată acest nume a fost inclus pe lista cu cele mai neobișnuite nume de copii din anul 2022.

Xenia

Xenia este un nume potrivit pentru o fetiță puternică, o fetiță care va avea un viitor strălucitor. Numele provine din Grecia și are mai multe semnificațiii. Xenia poate însemna ”străin”, ”musafir” sau ”ospitalitate”. Se spune că persoanele care poartă aceste nume sunt calde și primitoare, mereu gata să sară în ajutorul celor din jur Este un nume drăgălaș, dar cu o rezonanță foarte puternică.

True

True este un nume ideal pentru o fetiță gingașă, cu un suflet pur. Acest nume poate însemna ”real”, ”pur” sau ”sincer”. Numele este folosit inclusiv de vedetele internaționale. Fiica lui Tristan Thompson și a lui Khloe Kardashian se numește True Thompson. Este un nume puternic, ideal pentru cei care se pregătesc să devină părinți în 2023. În ultimii ani a fost în topul preferințelor internaționale. Se preconizează că acesta se va afla pe primele poziții în clasamentul cu cele mai populare nume de copii în 2023.

Maxine

Maxine este un nume perfect pentru o fetiță, spun specialiștii. Acesta derivă din Maxwell, Maximilian sau Max și este varianta feminină a acestor nume puternice. Este un nume perfect pentru un cuplu modern de părinți. De altfel este considerat a fi un nume atemporal, care nu se va demoda cu trecerea timpului. Maxine este deseori asociat cu măreția și succesul, prin urmare este potrivit pentru o fetiță care va avea un viitor presărat cu multe momente de neuitat.

Mari

Mari este un nume de fetiță care se găsește foarte des printre femeile din Japonia. Acest nume înseamnă ”adevărul” sau ”motivul” În Japonia numele poate să aibă înțelesuri diferite în funcție de felul în care este scris, dar și de pronunția acestuia. Există zone din Japonia în care numele înseamnă ”dragoste, putere, inteligență”. În unele zone Mari se traduce drept ”steaua mării”, iar interpretările pot varia în funcție de țara în care este folosit. Este un nume puternic pentru o fetiță mândră și înțeleaptă.

Cassiopeia

Cassiopeia se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2023 și are o semnificație aparte. Acest nume este potrivit pentru o fetiță. Cassiopeia înseamnă ”cea care alege să exceleze” și își are originea în Grecia Antică. Totodată acesta este și numele unei constelații celebre care include steaua nordului. Se spune că fetițele care poartă acest nume au o viață plină de mister. Este un nume puternic, frumos, cu o semnificație unică.

Amadeus

Amadeus este numele ideal pentru un băiețel isteț. Acest nume provine din Grecia Antică. În latină el este tradus ca ”cel iubit de Dumnezeu” sau ”iubire pentru Dumnezeu”. Numele derivă din cuvintele Amare (a iubit) și Deus (Dumnezeu)

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×