Reclamă

Cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022. De ce au devenit populare în ultimele luni

De-a lungul timpului numele de copii au evoluat, iar popularitatea acestora s-a schimbat. Părinții din lumea întreagă își doresc ca micuțul lor să poarte un nume unic, care să-i reflecte în viitor personalitatea și care să-i ghideze alegerile în viață. Fie că ești deja mămică sau micuțul tău urmează să vine pe lume, descoperă care sunt cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022.

Publicat: 20 septembrie 2022, 6:23
Un bebeluș care stă într-un pat și zâmbește în timp ce vrea să ilustreze care sunt cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022
Fie că ești deja mămică sau micuțul tău urmează să vine pe lume, descoperă care sunt cele mai neobișnuite nume de copii din anul 2022 / Shutterstock

Din dorința de a avea un nume unic pentru copiii lor, mulți părinți aleg variante tot mai ieșite din comun. Dacă ai rămas în pană de idei, poți apela cu încredere la un clasament de nume populare. Totuși, cum dorința de a avea un copil cu un nume unic este tot mai mare, preferințele și alegerile au devenit an de an mai greu de înțeles.

Cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022

Nu este deloc ușor să alegi un nume pentru copilul tău. Mai ales în situațiile în care vrei ca acesta să se deosebească de ceilalți copii. Un clasament întocmit de specialiștii din statele Unite ale Americii a scos la iveală cele mai neobișnuite nume de copii din anul 2022.

Deși mai sunt doar câteva luni până la finalul anului, pare că în ultima vreme alegerile părinților sunt tot mai diferite de ce ne-am obișnuit să auzim. Ți-am pregătit o selecție a unora dintre cele mai puțin întâlnite nume în rândul copiilor din lumea întreagă. Uite cum au evoluat preferințele părinților în ultimii ani, dar și ce simbolizează fiecare nume în parte.

Nori

Numele Nori este folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Acesta are origine japoneză și se poate traduce în mai multe feluri. Pe de-o parte face referire la doctrină, pe de altă parte poate face referire la persoană de statură mică.

Reclamă

Nori este un nume desoeir întâlnit în Japonia, însă în ultimii ani a prins tot mai multă popularitate și în Statele Unite ale Americii. Numele este folosit inclusiv de vedeta Kim Kardashian ca alint pentru fiica sa, North. Nori mai poate avea și origini ca nume norvegian vechi, fiind un derivat al cuvântului Norr, care înseamnă nord.

Jupiter

Pe lista cu cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022 se află și Jupiter. Numele Jupiter este neutru și poate fi folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței.

Reclamă

Acesta are origine latină și înseamnă Tatăl Zeus. Numele derivă din latină din Iuppiter, din termenii Dyeus (Zeus) și pater (tată). În mitologia romană., Jupiter era un zeu care prezida cerurile și lumina și era responsabil pentru protecția legilor statului roman. În astrologie, Planeta Jupiter este asociată cu norocul și abundența în viață.

Xerxes

Xerxes nu se află pe lista cu cele mai populare nume de copii în anul 2022, dar se află pe lista cu cele mai neobișnuite. Xerxes este un nume masculin, folosit mai mult pentru băieți. Acesta își are originea în Grecia Antică și înseamnă ”Conducător peste eroi”.

Este un nume care transmite puterea și energia curajului și a conducătorului eroilor. Acest nume a fost de-a lungul timpului purtat de monarhi puternic din istoria lumii. Este un nume atemporal care continuă să impresioneze chiar și în zilele noastre.

Calypso

Numele Calypso este cu totul deosebit și își are originea tot în Grecia Antică. Calypso înseamnă ”cea care se ascunde” și are două referințe evocatoare.

Pe de-o parte, în mitologia greacă, Calypso era o nimfă, fiică a lui Atlas, care a reușit să-l facă pe Ulise să întârzie în călătoria sa spre casă. Totodată, este și un gen de muzică din India de Vest, originar din Trinidad și Tobago. Este un nume care vibrează cu adevărat pe buzele celor din jur.  

Draco

Numele Draco se află și el pe lista cu cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022. Numele Draco este folosit pentru băieței și își are originile în Grecia Antică. Draco se traduce ca ”Dragon” și este un nume desoeri întâlnit, în specail printre fanii seriei Harry Potter.

Numele a fost popularizat în urma apariției seriei celebre. Draco s emai poate traduce ca ”șarpe” și este numele unei constelații de stele despre care se spune că seamănă cu un dragon.

Wednesday

Numele acesta se traduce ca ”ziua lui Odin. Numele a devenit celebru în urma serialului macabru, Familia Addams. Totodată, numele îi este dedicat zilei zeului anglo-saxon, Odin, care se raportează la Mercur. Rupert Grint este unul din actorii celebri din Harry Potter care a ales acest nume pentru fiica sa, născută în anul 2020, scriu publicațiile internaționale.

Afrodita

Numele Afrodita este de origine greacă și slavă și are mai mult de o rădăcină. Afrodita este un nume răspândit în întreaga lume. Semnificația numelui este ”răsărit din spumă”.

Numele poartă semnificații diferite în funcție de zona în care este folosit. În mitologia romană, zeița Afrodita corespunde zeiței Venus. Afrodita este considerată a fi zeița iubirii și a frumuseții. Un nume unic pentru o fetiță cu totul deosebită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×