Reclamă

Cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022. Ce alegeri au făcut părinții

Alegerea numelui copilului nu este niciodată una ușoară. Părinții se gândesc perioade lungi de timp înainte de a lua o decizie. Există și persoane care știu încă de la început ce nume vor să le ofere copiilor lor. Ți-am pregătit o listă cu cele mai populare nume de fetițe la finalul anului în 2022.

Publicat: 29 decembrie 2022, 6:00
O fetiță frumoasă într-un body alb în timp ce zâmbește și râde din pătuțul său
Alegerea numelui copilului nu este niciodată una ușoară. Ți-am pregătit o listă cu cele mai populare nume de fetițe la finalul anului în 2022 / Shutterstock

Dacă nu te-ai decis încă cu privire la numele pe care îl dorești pentru fiica ta, atunci îți venim în ajutor cu câteva propuneri. Ultima lună din an aduce cu sine câteva nume de fetițe interesante. Aceste nume au devenit extrem de populare în Statele Unite ale Americii, dar și în restul lumii.

Cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022

Numele de copii evoluează de la o perioadă la alta. Acestea diferă în funcție de mai multe criterii, iar de multe ori  acestea se schimbă în funcție de trend-uri.

Anul acesta părinții au ales nume unice și vibrante, au preferat să le ofere copiilor lor nume sonore, care să rămână în mintea persoanelor din jur.

Totodată, tendințele evoluează și în funcție de contextul social.

Astfel, poți afla ce nume erau în trend în anul în care te-ai născut. Află care au fost cele mai populare nume de copii în anul în care te-ai născut.

Reclamă

Olivia

Olivia este un nume feminin, potrivit pentru o fetiță care abia așteapt să cunoască lumea și tainele ei. Numele acesta este asociat cu pacea și este ideal pentru o micuță liniștită, care va avea o viață echilibrată și armonioasă.

Numele de Olivia s-a aflat pe primele poziții ale preferințelor părinților pe tot parcursul anului 2022. În ultima lună a anului pare că a prins tot mai multă popularitate, având un potențial real de a se afla printre primele poziții și în clasamentul de anul viitor.

Reclamă

Emma

Emma este un nume extrem de feminin. Acesta are o însemnătate aparte. De cele mai multe ori numele de Emma este asociat cu ”întregul”.

Astfel, numele este potrivit pentru o fetiță înțeleaptă, curajoasă, care să-și dorească tot ce este mai bun dela viață și care să completeze fiecare piesă lipsă din puzzle-ul destinului său. Părinții au ales și diminutive, iar printre cele mai comune se află Emmeline sau Amelia.

Charlotte

Charlotte este un nume de fetiță care s-a aflat multă vreme printr primele poziții ale preferințelor părinților din întreaga lume.

Numele a cucerit inimile britanicilor în momentul în care a venit pe lume fiica Prințului William.

Micuța Charlotte a inspirat o mulțime de părinți în alegerea numelor pentru copii lor. Deși timpul a trecut, numele de Charlotte este la fel de popular și astăzi. Acest nume este asociat cu persoanele care au un spirit liber și sunt visătoare.

Amelia

Printre cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022 se numără și numele de Amelia. Acesta a prin tot mai multă popularitate în ultima lună a anului.

Specialiștii sunt de părere că acest nume s-ar putea afla printre primele poziții ale preferințelor părinților începând cu luna ianuarie a anului 2023. Este un nume sonor, vesel și jucăuș. Acesta este asociat persoanelor care sunt spontane, curajoase și puternice.

Ava

Ultima propunere de luna această de lista cu nume populare este ”Ava”. În anumite culturi, acest nume este asociat cu cuvântul ”voce”.

Totodată, oate fi un derivat al latinescului ”avis”, care înseamnă pasăre. Numele este potrivit pentru o fetiță al cărui destin va fi presărat cu o mulțime de momente de neuitat. Dacă nu te-ai decis cu privire la numele pe care îl dorești pentru fiica ta, atunci poate acesta este cel potrivit pentru tine, spun speicaliști pentru GoodHouseKeeping.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×