Reclamă

Cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022. Ce alegeri au făcut părinții

Alegerea numelui copilului nu este niciodată una ușoară. Părinții se gândesc perioade lungi de timp înainte de a lua o decizie. Există și persoane care știu încă de la început ce nume vor să le ofere copiilor lor. Ți-am pregătit o listă cu cele mai populare nume de fetițe la finalul anului în 2022.

Publicat: 29 decembrie 2022, 6:00

Dacă nu te-ai decis încă cu privire la numele pe care îl dorești pentru fiica ta, atunci îți venim în ajutor cu câteva propuneri. Ultima lună din an aduce cu sine câteva nume de fetițe interesante. Aceste nume au devenit extrem de populare în Statele Unite ale Americii, dar și în restul lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022

Numele de copii evoluează de la o perioadă la alta. Acestea diferă în funcție de mai multe criterii, iar de multe ori  acestea se schimbă în funcție de trend-uri.

Anul acesta părinții au ales nume unice și vibrante, au preferat să le ofere copiilor lor nume sonore, care să rămână în mintea persoanelor din jur.

Totodată, tendințele evoluează și în funcție de contextul social.

Astfel, poți afla ce nume erau în trend în anul în care te-ai născut. Află care au fost cele mai populare nume de copii în anul în care te-ai născut.

Reclamă

Olivia

Olivia este un nume feminin, potrivit pentru o fetiță care abia așteapt să cunoască lumea și tainele ei. Numele acesta este asociat cu pacea și este ideal pentru o micuță liniștită, care va avea o viață echilibrată și armonioasă.

Numele de Olivia s-a aflat pe primele poziții ale preferințelor părinților pe tot parcursul anului 2022. În ultima lună a anului pare că a prins tot mai multă popularitate, având un potențial real de a se afla printre primele poziții și în clasamentul de anul viitor.

Reclamă

Emma

Emma este un nume extrem de feminin. Acesta are o însemnătate aparte. De cele mai multe ori numele de Emma este asociat cu ”întregul”.

Astfel, numele este potrivit pentru o fetiță înțeleaptă, curajoasă, care să-și dorească tot ce este mai bun dela viață și care să completeze fiecare piesă lipsă din puzzle-ul destinului său. Părinții au ales și diminutive, iar printre cele mai comune se află Emmeline sau Amelia.

Charlotte

Charlotte este un nume de fetiță care s-a aflat multă vreme printr primele poziții ale preferințelor părinților din întreaga lume.

Numele a cucerit inimile britanicilor în momentul în care a venit pe lume fiica Prințului William.

Micuța Charlotte a inspirat o mulțime de părinți în alegerea numelor pentru copii lor. Deși timpul a trecut, numele de Charlotte este la fel de popular și astăzi. Acest nume este asociat cu persoanele care au un spirit liber și sunt visătoare.

Amelia

Printre cele mai populare nume de fetițe la finalul anului 2022 se numără și numele de Amelia. Acesta a prin tot mai multă popularitate în ultima lună a anului.

Specialiștii sunt de părere că acest nume s-ar putea afla printre primele poziții ale preferințelor părinților începând cu luna ianuarie a anului 2023. Este un nume sonor, vesel și jucăuș. Acesta este asociat persoanelor care sunt spontane, curajoase și puternice.

Ava

Ultima propunere de luna această de lista cu nume populare este ”Ava”. În anumite culturi, acest nume este asociat cu cuvântul ”voce”.

Totodată, oate fi un derivat al latinescului ”avis”, care înseamnă pasăre. Numele este potrivit pentru o fetiță al cărui destin va fi presărat cu o mulțime de momente de neuitat. Dacă nu te-ai decis cu privire la numele pe care îl dorești pentru fiica ta, atunci poate acesta este cel potrivit pentru tine, spun speicaliști pentru GoodHouseKeeping.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×