Reclamă

Sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț. Trucuri utile pentru orice femeie

Părul creț are nevoie de mult mai multă grijă și atenție decât unul drept sau ondulat. Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț. Iată câteva trucuri utile pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Publicat: 6 martie 2023, 6:42

Orice femeie cu părul creț a fost complimentată de o altă femeie care i-a spus cât de mult și-ar fi dorit să aibă o asemenea podoabă capilară. Însă doar o femeie cu părul creț știe cât de dificil este acesta de întreținut. Buclele pot fi imprevizibile și foarte greu de controlat, iar acest lucru face ca părul creț să fie destul de greu de stilizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț

Specialiștii în frumusețe tiu că părul creț are nevoie de mai multă atenția. Acesta este rebel și are întotdeauna o personalitate proprie.

Părul creț trebuie îngrijit cu atenție, de la spălare și până la coafare. Îți oferim și câteva sfaturi pentru produsele de îngrijire pentru părul creț. Iată ce poți să folosești la tine acasă pentru a avea parte la final de coafura perfectă.

Părul creț are o textură aparte. Acesta are nevoie de mai multă hidratare și de mult mai multă răbdare atunci când este coafată.

Poți obține buclele perfecte cu un efort minim, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ai nevoie de puțin exercițiu și puțină răbdare.

Reclamă

Piaptănă părul de jos în sus

Poate sună contraintuitiv, însă părul creț ar trebui descurcat de jos în sus. Acest lucru îți va permite să-l piepteni mai ușor. În acest fel te vei asigura că părul tău nu va strânge noduri la bază. Pentru a proteja părul de deteriorare și pentru a se descurca în mode eficient, experții te sfătuiesc să folosești un produs special pentru descurcat părul. Alegerea pieptenului este la fel de importantă.

Optează pentru un pieptene cu dinți largi sau o perie de descâlcire special concepută pentru părul creț. Prăul creț este mult mai fragil decât cel drept. Folosirea unui pieptene cu dinți largi este cel mai blând mod de a descurca buclele.

Reclamă

Tunde vârfurile în mod regulat

Tunderea vârfurilor în mod regulat este necesară pentru a avea un păr sănătos și aspectuos. Părul cu vârfuri despicate poate să fie periculos pentru întreaga podoabă capilară. Vârfurile se tocesc mult mai mult dacă nu sunt tunse la timp, mai ales dacă ai părul creț.

Folosește produse pentru a-ți stiliza buclele

Părul creț are nevoie de produse de îngrijire speciale. Există o mulțime de produse special concepute pentru a-ți defini buclele și pentru a-ți stiliza părul imediat după spălare, spun specialiștii. Încearcă să-ți alegi produsele potrivite tipului tău de păr și să le folosești în rutina de îngrijire a acestuia.

Nu-ți încărca buclele cu prea multe produse

Deși produsele de styling sunt ideale petnru a îbșânzi buclele rebele, nu terebuie să exagerezi cu folosirea acestora.

Mult prea multe produse pot duce la încărcarea părului tău. Încearcă să optezi pentru câteva produse pe care să le folosești frecvent în rutina ta de îngrijire. Măștile hidratante nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire, spun specialiștii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×