Reclamă

Sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț. Trucuri utile pentru orice femeie

Părul creț are nevoie de mult mai multă grijă și atenție decât unul drept sau ondulat. Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț. Iată câteva trucuri utile pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Publicat: 6 martie 2023, 6:42
O femeie frumoasă cu părul creț roșcat pentru a ilustra cum să ai grijp de acest tip de păr
Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț / Shutterstock

Orice femeie cu părul creț a fost complimentată de o altă femeie care i-a spus cât de mult și-ar fi dorit să aibă o asemenea podoabă capilară. Însă doar o femeie cu părul creț știe cât de dificil este acesta de întreținut. Buclele pot fi imprevizibile și foarte greu de controlat, iar acest lucru face ca părul creț să fie destul de greu de stilizat.

Sfaturi practice pentru îngrijirea părului creț

Specialiștii în frumusețe tiu că părul creț are nevoie de mai multă atenția. Acesta este rebel și are întotdeauna o personalitate proprie.

Părul creț trebuie îngrijit cu atenție, de la spălare și până la coafare. Îți oferim și câteva sfaturi pentru produsele de îngrijire pentru părul creț. Iată ce poți să folosești la tine acasă pentru a avea parte la final de coafura perfectă.

Părul creț are o textură aparte. Acesta are nevoie de mai multă hidratare și de mult mai multă răbdare atunci când este coafată.

Poți obține buclele perfecte cu un efort minim, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ai nevoie de puțin exercițiu și puțină răbdare.

Reclamă

Piaptănă părul de jos în sus

Poate sună contraintuitiv, însă părul creț ar trebui descurcat de jos în sus. Acest lucru îți va permite să-l piepteni mai ușor. În acest fel te vei asigura că părul tău nu va strânge noduri la bază. Pentru a proteja părul de deteriorare și pentru a se descurca în mode eficient, experții te sfătuiesc să folosești un produs special pentru descurcat părul. Alegerea pieptenului este la fel de importantă.

Optează pentru un pieptene cu dinți largi sau o perie de descâlcire special concepută pentru părul creț. Prăul creț este mult mai fragil decât cel drept. Folosirea unui pieptene cu dinți largi este cel mai blând mod de a descurca buclele.

Reclamă

Tunde vârfurile în mod regulat

Tunderea vârfurilor în mod regulat este necesară pentru a avea un păr sănătos și aspectuos. Părul cu vârfuri despicate poate să fie periculos pentru întreaga podoabă capilară. Vârfurile se tocesc mult mai mult dacă nu sunt tunse la timp, mai ales dacă ai părul creț.

Folosește produse pentru a-ți stiliza buclele

Părul creț are nevoie de produse de îngrijire speciale. Există o mulțime de produse special concepute pentru a-ți defini buclele și pentru a-ți stiliza părul imediat după spălare, spun specialiștii. Încearcă să-ți alegi produsele potrivite tipului tău de păr și să le folosești în rutina de îngrijire a acestuia.

Nu-ți încărca buclele cu prea multe produse

Deși produsele de styling sunt ideale petnru a îbșânzi buclele rebele, nu terebuie să exagerezi cu folosirea acestora.

Mult prea multe produse pot duce la încărcarea părului tău. Încearcă să optezi pentru câteva produse pe care să le folosești frecvent în rutina ta de îngrijire. Măștile hidratante nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire, spun specialiștii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×