Atât uleiurile vegetale, cât și uleiurile esențiale sunt folosite în industria cosmetică, fie că vorbim de îngrijirea pielii sau a părului. Mai mult decât atât, diferențele dintre uleiurile vegetale și uleiurile esențiale se pot observa în raport cu utilizarea lor în viața de zi cu zi.
Diferențele dintre uleiurile esențiale și uleiurile vegetale
Uleiurile esențiale sunt diferite față de uleiurile vegetale pentru că nu se pot folosi pentru prepararea mâncării. Uleiurile esențiale se obțin prin distilare, în timp ce uleiurile vegetale se obțin prin presare la rece sau prin rafinare.
Din punct de vedere chimic, uleiurile esențiale se produc în a doua fază de metabolizare a anumitor plante. De asemenea, aceste uleiuri sunt substanțe produse doar de anumite plante, unele dintre ele în condiții specifice.
Ce sunt uleiurile vegetale si cum se obțin
Aceste uleiuri sunt extrase din fructe oleaginoase și sunt prietenoase pentru piele. Uleiurile vegetale sunt făcute din acizi grași precum Omega 3 și Omega 6. Se pot obține uleiuri vegetale din semințe și nuci (migdale, floarea soarelui sau susan).
De asemenea, uleiurile vegetale se pot extrage și din petale de trandafir sau din măsline. Acestea au proprietăți nutritive și sunt folosite în diverse diete. În plus, uleiurile vegetale se poti folosi pentru masaj. Află mai multe despre beneficiile masajului corporal cu ulei de măsline.
Cum se obțin uleiurile esențiale
Denumirea este puțin înșelătoare, deoarece acestea nu sunt uleiuri în sensul clasic. Nu sunt esențiale în același mod în care sunt aminoacizii. Ele sunt hidrofobe, dar, spre deosebire de uleiurile animale și cele vegetale, nu sunt alcătuite din acizi grași.