Reclamă

Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă

La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.

Publicat: 20 ianuarie 2022, 7:56

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului importanța masajului de la nivelul scalpului pentru stimularea mecanică a foliculilor de păr. Utilizarea ulei pentru păr te va ajuta la reducerea frecării dintre degete și cap și va îmbunătății efectele masajului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului

Ți-am pregătit o listă cu uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Ele ajută atât la creșterea directă a părului prin stimularea foliculilor de păr, cât și la crearea unui mediu ideal pentru scalp. Uleiurile sunt esențiale pentru hidratarea părului, dar și pentru prevenirea apariției firelor despicate. Dacă și tu te confrunti cu probleme ale părului, atunci poți lua în considerare unul din aceste produse.

Uleiul de cocos

Când vine vorba de uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului, uleiul de cocos trebuie să se afle pe lista preferatelor tale. Acesta are o consistență bogată și untoasă ceea ce îl face perfect pentru hidratarea naturală a șuvițelor de păr. Mai mult, uleiul de cocos poate ajuta la creșterea părului prin menținerea foliculilor sănătoși Autumn Grant, cosmetician specialist a vorbit despre proprietățile antiseptice ale uleiului de cocos.

Conform lui, uleiul de cocos ajută la crearea unui mediu curat, ideal pentru creșterea părului. Uleiul de cocos protejează foliculii prin umplerea spațiului dintre firul de păr și peretele foliculului. Astfel, ingredientele active din șampon care pot usca scalpul nu vor mai ajunge în interiorul foliculului.

Reclamă

Uleiul de rozmarin

Conform dermatologului specialist Yorman Harth, stresul oxidativ este asociat cu căderea părului și dăunează în mod direct scalpului nostru. Cauzele care pot duce la apariția stresului oxidativ sunt multiple, însă printre cele mai comune se numără radiațiile ultraviolete, fumatul și poluarea mediului. Uleiul de rozmarin poate fi o soluție eficientă pentru persoanele care se confruntă cu această problemă.

Potrivit doctorului William Yates, s-a descoperit faptul că uleiul de rozmarin reduce stresul oxidativ de la nivelul foliculului de păr. În plus, uleiul de rozmarin poate oferi emolienti firului de păr pentru a reduce rupere acestuia. Cercetătorii au remarcat faptul că uleiul de rozmarin poate relaxa vasele de la nivelul scalpului și poate îmbunătăți fluxul de sânge către foliculi, scrie publicația Healthline.com.

Reclamă

Uleiul cu Vitamina E

Așa cum am menționat anterior, stresul oxidativ poate duce la ruperea și pierderea părului în situații grave. Pentru o astfel de problemă sunt necesare uleiurile pentru creșterea sănătoasă a părului. Cele care conțin vitamina E pot face minuni în situațiile dificile.

Vitamina E este considerată a fi un puternic antioxidant, dar și un nutrient antiinflamator. Când este aplicat pe scalp, uleiul de vitamina E poate combate stresul oxidativ. Acest ulei scade inflamația scalpului, reduce iritația și roșeața acestuia. Astfel se creează un mediu potrivit pentru ca foliculii de păr să se regenereze. Deși uleiul cu vitamina E nu-ți va face părul să crească mai repede, acesta te va ajuta cu problemele legate de căderea părului.

Uleiul de ricin

Există multe tratamente naturale pentru părul lipsit de volum. Însă ce poți să folosești atunci când vrei ca podoaba ta capilară să crească mai repede. În astfel de situații poți apela la uleiurile pentru creșterea sănătoasă a părului. Uleiul de ricin poate să devină aliatul tău de încredere.

Studiile nu au demonstrat încă o legătură directă între creșterea părului și uleiul de ricin. Cu toate aceste el ajută la reducerea inflamației scalpului. Uleiul de ricin poate reduce și creșterea fungilor, și să protejeze scalpul.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este extrem de hidratant și hrănitor pentru păr. Acesta conține o mulțime de acizi grași care acoperă firul de păr și repvine rupere acestuia. Proprietățile sale de hidratare ajută la minimizarea căderii părului în timp ce simultan scalpul este hrănit. Uleiul de jojoba previne căderea părului și ajută la regenerarea acestuia. În plus este un produs care poate fi aplicat chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să apelezi la un salon de înfrumusețare. El se poate afla pe lista ta de uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×