Reclamă

6 mituri despre frumusețe. Care este adevărul din spatele acestora

Miturile despre frumusețe au ajuns să se răspândească tot mai rapid în ultimii ani printre femei. Fie că este vorba de un mit ce ține de îngrijirea tenului sau a părului, el se întemeiază, de cele mai multe ori, pe afirmații false. Specialiștii vin în ajutorul femeilor din lumea întreagă și demontează câteva mituri despre frumusețe extrem de cunoscute.

Publicat: 11 ianuarie 2022, 7:01

Miturile despre frumusețe nu au, de cele mai multe ori, temeiuri științifice. În plus, acestea le pot face pe femei să-și piardă încrederea în produsele pe care le folosesc. Este important să se cunoască adevărul științific din spatele acestor zvonuri. Astfel se va putea face diferența cu ușurință dintre mit și realitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 mituri despre frumusețe

Cu siguranță și tu te-ai lovit de câteva mituri despre frumusețe de-a lungul timpului. Ți-am pregătit o listă cu șase dintre cele mai cunoscute. Specialiștii au explicat pe larg cum putem identifica dacă un zvon este mit sau realitate. Totodată, acestea le-au oferit sfaturi utile femeilor pentru a putea avea o rutină de îngrijire corectă și eficientă.

„Epilarea cu lama îți va face părul să crească gros și des”

”Epilarea cu lama îți va face părul să crească gros și des.” Acesta este unul dintre cele mai întâlnite mituri despre frumusețe din întreaga lume, scrie publicația The Guardian.com. Mitul spune că dacă te vei epila cu lama, în mod automat te vei alege cu un păr gros și des în zona respectivă. Specialista Anabel Kingsley a demontat definitiv acest mit cu ultimele sale declarații.

”Creșterea părului tău nu este stimulată de tăierea acestuia cu lama. Dacă te epilezi folosind un astfel de produs, părul nu va crește mai gros, indiferent de zona epilată.  Conform declarațiilor specialistei, această iluzie apare din cauza felului în care firul de păr arată atunci când începe iar ciclul de creștere. Totuși, dacă se apelează la epilarea cu ceară, există o posibilitate ca acesta să se rărească, deoarece rădăcina firului va fi smulsă cu totul și acest lucru va afecta procesul natural de creștere.

Reclamă

„Smulgerea firelor albe duce la apariția și mai multor fire nedorite”

Firele de păr albe sunt de multe ori o problemă estetică pentru femei. Cu toate acestea, ele au un farmec aparte. Unul din cele mai răspândite mituri despre frumusețe spune că dacă vei smulge firele de păr albe îți vor crește în locul acestora mult mai multe. Însă acesta este doar un mit. Specialista citată anterior spune că smulgerea firelor de păr albe poate duce la probleme nedorite. Folicul poate fi afectat de smulgere și implicit ar putea duce la zone în care părul nu va mai crește.

„Spălarea părului prea des este dăunătoare”

Reclamă

”Spălatul părului prea des duce la afectarea acestuia”. Este unul din cele mai des întâlnite mituri despre frumusețe. Neil Moodie este un hairstylist celebru care a lucrat de-a lungul timpului cu vedete precum Kate Moss, Gemma Chan, Sandra Oh și Jodie Comer. Acesta a ținut să explice mai bine de unde a pornit acest mit și de ce nu este adevărat. Potrivit lui, părul fin și subțire este cel mai predispus pentru a se murdări mai repede.

Neil Moodie spune că uleiurile naturale se extind mai repede pe părul fin și subțire, în timp ce pe părul creț acestea ajung să acapareze firul mult mai greu. Totodată el le sfătuiește pe femei să folosească produse de curățare blânde pentru a-și putea spăla părul ori de câte ori este nevoie. Te invităm să descoperi mai multe trucuri de îngrijire a părului pe timp de noapte pentru a avea parte de un păr strălucitor și sănătos.

„Crema de protecție solară duce la deficiența de vitamina D”

În ultimii ani au crescut dezbaterile privind legătura dintre cremele de protecție solară și deficitul de vitamina D. Doctora dermatolog, Sam Bunting a demontat acest mit răspândit printre foarte multe femei. Aceasta spune că folosirea cremelor de protecție solară este necesară și că nu afectează în niciun fel nivelul vitaminei D din organism. Tot ea spune că nici cei care se protejează în mod riguros nu vor suferi de deficit de vitamina D din cauza măsurilor pe care le iau. Specialista și-a sfătuit cititorii să folosească SPF-ul zilnic, indiferent de anotimpul în care se află.

„Produsele cu parabeni sunt periculoase”

Firele de păr albe sunt de multe ori o problemă estetică pentru femei. Cu toate acestea, ele au un farmec aparte. Unul din cele mai răspândite mituri despre frumusețe spune că dacă vei smulge firele de păr albe îți vor crește în locul acestora mult mai multe. Însă acesta este doar un mit. Specialista citată anterior spune că smulgerea firelor de păr albe poate duce la probleme nedorite. Folicul poate fi afectat de smulgere și implicit ar putea duce la zone în care părul nu va mai crește.

„Folosirea genelor false duce la degradarea celor naturale”

”Folosirea genelor false duce la degradarea celor naturale”. Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri despre frumusețe. Teresa Smith este specialistă în aplicarea genelor. Ea a explicat într-un interviu pentru publicația YourTango cum stau lucrurile de fapt.

Ea susține că genele sunt aplicate fir cu fir, astfel încât să nu producă iritații sau să împiedice creșterea genelor naturale. Ceea ce poate afecta, în schimb, sănătatea genelor este îndepărtarea produselor de machiaj. Specialisata susține că ar ar trebui folosite produse și mișcări blânde pentru îndepărtarea machiajului din zona ochilor. De altfel, aceasta susține că multe din clientele ei devin mult mai atente cu felul în care îndepărtează machiajul atunci când poartă extensiile de gene.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×