Reclamă

Ce înseamnă și cât costă tehnica microblading. Cea mai nouă modalitate de stilizare a sprâncenelor

Tehnica microblading a devenit tot mai populară în rândul femeilor de toate vârstele. Cunoscută drept micropigmentarea sprâncenelor, această procedură presupune realizarea unui tatuaj semi-permanent care va stiliza într-un mod natural sprâncenele.

Publicat: 30 septembrie 2021, 7:50
O femeie frumoasă care stă întinsă pe o masă de masaj în timp ce un tehnician îi măsoară sprâncenele pentru a-i realiza tehnica microblading
Tehnica microblading a devenit tot mai populară în rândul femeilor de toate vârstele. Această procedură presupune realizarea unui tatuaj semi-permanen / Shutterstock

Această procedură se realizează cu ajutorul unui stilou special care folosește un pigment conceput special pentru microblading. Înainte de a te decide dacă este pentru tine tehnica microblading, nu uita să te consulți cu medicul tău dermatolog. El te poate ajuta în luarea unei astfel de decizii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă tehnica microblading

Spre deosebire de tatuajul tradițional al sprâncenelor, această tehnică are la bază instrumente mult mai precise menite să confere un aspect cât mai natural.

Procedura de micropigmentare se realizează cu ajutorul unui stilou special pentru sprâncene care are o precizie mult mai mare pentru a ajuta la imitarea aspectului natural al firelor de păr. Cerneala utilizată pentru acest dispozitiv este și ea diferită de cea folosită pentru tatuajul tradițional fiind mai puțin concentrată.

Cerneala folosită la micropigmentare oferă un rezultat realist și se păstrează mult mai puțin timp. Firele de păr sunt desenate cu precizie în sensul de creștere natural al sprâncenelor. Astfel se obține un look de efect.

Pigmentul mai puțin concetrat oferă și el impresia unui look natural.

Reclamă

Cât rezistă procedura de microblading

Tehnica de microblading a sprâncenelor folosește, așa cum am spus, o cerneală diferită de cea aleasă pentru tatuarea sprâncenelor. Prin urmare, pigmentul ales nu va rezista la fel de mult timp ci se va comporta asemenea unui tatuaj semipermanent. Conform publicației Healthline, în funcție de pigmentul ales, această procedură poate rezista între 18 și 30 de luni.

În momentul în care pigmentul începe să-și piardă din intensitate va fi nevoie să te întorci la salon pentru a repeta procedura. Aceste retușuri se pot efectua la șase luni sau chiar la un an distanță, diferența este făcută de tipul tău de ten și de look-ul ales.

Reclamă

Retușarea sprâncenelor se recomandă a fi făcută imediat ce aspectul acestora începe să se schimbe. Cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi mai greu să umpli la loc golurile care s-au produs. Tehnica microblading poate fi executată chiar și pentru persoanele care au tenul gras. Cu toate acestea, rezultatele s-ar putea să dureze mult mai puțin la aceste persoane, decât la cele care au tenul uscat, de exemplu.

Cel mai bine este să te consulți cu un medic dermatolog înainte de a executa această procedură, dar și cu tehnicianul care urmează să se ocupe de sprâncenele tale. 

Cât costă tehnica microblading

În funcție de complexitatea lucrării, tehnica microblading poate avea costuri diferite. Conform publicație Cosmopolitan, prețurile din străinătate sunt cuprinse între 500 și 2.000 de dolari. Prețurile depind foarte mult de zona în care procedura este făcută, dar și de tehnicianul care urmează să se ocupe de sprâncenele tale.

La noi în țară, se aplică aceeași regulă. În funcție de zona în care este salonul, pregătirea tehnicianului și necesitățile clientului, prețul poate să varieze și să ajungă chiar și la 1.200 de lei.

Cel mai bine este să verifici din timp tarifele saloanelor înainte de a te programa pentru o astfel de procedură. Nu uita că aceste prețuri nu includ ședințele de întreținere, prin urmare, pe termen lung s-ar putea ajunge la o investiție mult mai mare.

Contradicții și efecte secundare

În funcție de cum este executată și de amploarea lucrării, tehnica de microblading va avea nevoie între 10 și 14 zile pentru a se vindeca și pentru a ajunge să aibă un aspect natural. În toată această perioadă, pielea ta va fi foarte sensibilă și va avea nevoie de atenție sporită.

Dacă ești decisă să-ți faci această procedură trebuie să iei în calcul și câteva aspecte negative. Tehnica microblading are o rezistență de până la 18 luni sau chiar mai mult. Prin urmare, sprâncenele vor avea aceeași formă și culoare. Dacă tehnica nu este executată corect, atunci rezultatul s-ar putea să nu fie pe gustul tău și să te alegi cu o imagine neplăcută a sprâncenelor pentru următorul an.

Consultă-te foarte bine cu tehnicianul pe care îl alegi și fă o căutare amănunțită a portofoliului acestuia.

Deși stiloul folosit este diferit de cel pe care tehnicienii îl utilizează în tatuarea sprâncenelor, ia în calcul faptul că pielea ta se poate infecta dacă nu este tratată corect după efectuarea procedurii. În plus, înainte de a te decide dacă această tehnică este pentru tine, ia legătura și cu medicul tău dermatolog.

O astfel de procedură nu ar trebui niciodată efectuată înainte de a te consulta cu medicul dermatolog.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×