Reclamă

Ce înseamnă și cât costă tehnica microblading. Cea mai nouă modalitate de stilizare a sprâncenelor

Tehnica microblading a devenit tot mai populară în rândul femeilor de toate vârstele. Cunoscută drept micropigmentarea sprâncenelor, această procedură presupune realizarea unui tatuaj semi-permanent care va stiliza într-un mod natural sprâncenele.

Publicat: 30 septembrie 2021, 7:50
O femeie frumoasă care stă întinsă pe o masă de masaj în timp ce un tehnician îi măsoară sprâncenele pentru a-i realiza tehnica microblading
Tehnica microblading a devenit tot mai populară în rândul femeilor de toate vârstele. Această procedură presupune realizarea unui tatuaj semi-permanen / Shutterstock

Această procedură se realizează cu ajutorul unui stilou special care folosește un pigment conceput special pentru microblading. Înainte de a te decide dacă este pentru tine tehnica microblading, nu uita să te consulți cu medicul tău dermatolog. El te poate ajuta în luarea unei astfel de decizii.

Ce înseamnă tehnica microblading

Spre deosebire de tatuajul tradițional al sprâncenelor, această tehnică are la bază instrumente mult mai precise menite să confere un aspect cât mai natural.

Procedura de micropigmentare se realizează cu ajutorul unui stilou special pentru sprâncene care are o precizie mult mai mare pentru a ajuta la imitarea aspectului natural al firelor de păr. Cerneala utilizată pentru acest dispozitiv este și ea diferită de cea folosită pentru tatuajul tradițional fiind mai puțin concentrată.

Cerneala folosită la micropigmentare oferă un rezultat realist și se păstrează mult mai puțin timp. Firele de păr sunt desenate cu precizie în sensul de creștere natural al sprâncenelor. Astfel se obține un look de efect.

Pigmentul mai puțin concetrat oferă și el impresia unui look natural.

Reclamă

Cât rezistă procedura de microblading

Tehnica de microblading a sprâncenelor folosește, așa cum am spus, o cerneală diferită de cea aleasă pentru tatuarea sprâncenelor. Prin urmare, pigmentul ales nu va rezista la fel de mult timp ci se va comporta asemenea unui tatuaj semipermanent. Conform publicației Healthline, în funcție de pigmentul ales, această procedură poate rezista între 18 și 30 de luni.

În momentul în care pigmentul începe să-și piardă din intensitate va fi nevoie să te întorci la salon pentru a repeta procedura. Aceste retușuri se pot efectua la șase luni sau chiar la un an distanță, diferența este făcută de tipul tău de ten și de look-ul ales.

Reclamă

Retușarea sprâncenelor se recomandă a fi făcută imediat ce aspectul acestora începe să se schimbe. Cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi mai greu să umpli la loc golurile care s-au produs. Tehnica microblading poate fi executată chiar și pentru persoanele care au tenul gras. Cu toate acestea, rezultatele s-ar putea să dureze mult mai puțin la aceste persoane, decât la cele care au tenul uscat, de exemplu.

Cel mai bine este să te consulți cu un medic dermatolog înainte de a executa această procedură, dar și cu tehnicianul care urmează să se ocupe de sprâncenele tale. 

Cât costă tehnica microblading

În funcție de complexitatea lucrării, tehnica microblading poate avea costuri diferite. Conform publicație Cosmopolitan, prețurile din străinătate sunt cuprinse între 500 și 2.000 de dolari. Prețurile depind foarte mult de zona în care procedura este făcută, dar și de tehnicianul care urmează să se ocupe de sprâncenele tale.

La noi în țară, se aplică aceeași regulă. În funcție de zona în care este salonul, pregătirea tehnicianului și necesitățile clientului, prețul poate să varieze și să ajungă chiar și la 1.200 de lei.

Cel mai bine este să verifici din timp tarifele saloanelor înainte de a te programa pentru o astfel de procedură. Nu uita că aceste prețuri nu includ ședințele de întreținere, prin urmare, pe termen lung s-ar putea ajunge la o investiție mult mai mare.

Contradicții și efecte secundare

În funcție de cum este executată și de amploarea lucrării, tehnica de microblading va avea nevoie între 10 și 14 zile pentru a se vindeca și pentru a ajunge să aibă un aspect natural. În toată această perioadă, pielea ta va fi foarte sensibilă și va avea nevoie de atenție sporită.

Dacă ești decisă să-ți faci această procedură trebuie să iei în calcul și câteva aspecte negative. Tehnica microblading are o rezistență de până la 18 luni sau chiar mai mult. Prin urmare, sprâncenele vor avea aceeași formă și culoare. Dacă tehnica nu este executată corect, atunci rezultatul s-ar putea să nu fie pe gustul tău și să te alegi cu o imagine neplăcută a sprâncenelor pentru următorul an.

Consultă-te foarte bine cu tehnicianul pe care îl alegi și fă o căutare amănunțită a portofoliului acestuia.

Deși stiloul folosit este diferit de cel pe care tehnicienii îl utilizează în tatuarea sprâncenelor, ia în calcul faptul că pielea ta se poate infecta dacă nu este tratată corect după efectuarea procedurii. În plus, înainte de a te decide dacă această tehnică este pentru tine, ia legătura și cu medicul tău dermatolog.

O astfel de procedură nu ar trebui niciodată efectuată înainte de a te consulta cu medicul dermatolog.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×