Reclamă

Benefiiciile reale ale rolei de jad

O rolă de jad este un instrument de înfrumusețare folosit pentru masajul feței. Cristalele sunt folosite de mii de ani în ritualurile de îngrijire a pielii, în vreme ce rola de jad este utilizată încă din secolului al VII-lea, în China. Care sunt benefiiciile reale ale rolei de jad?

Publicat: 18 mai 2021, 12:39

Rolele pentru față pot fi folosite în fiecare zi. De fapt, unii dermatologi chiar recomandă acest lucru pentru obținerea celor mai bune rezultate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benefiiciile reale ale rolei de jad

Conform unui studiu din 2018, citat de Healthline, utilizarea unei role cu masaj facial timp de cinci minute poate crește fluxul sangvin, în zona feței. Rola de jad îmbunătățește circulația sângelui la nivelul feței, ceea ce face pielea să fie mai strălucitoare și mai fermă.

Masajul cu rolă desfundă sinusurile înfundate, potrivit studiilor, aflate încă în fază incipientă. Dar și reduce pungile de sub ochi. Stimularea zonei ochilor cu o rolă de jad poate reduce pungile, prin stimularea drenajului limfatic.

Răcorește și calmează pielea. Dacă păstrezi rola de jad în frigider iar apoi te masezi, porii tăi vor fi reduși.

Produsele de îngrijire intră mai bine în piele cu ajutorul rolei. Aceasta este de obicei utilizată cu un ulei sau o cremă hidratantă care o ajută să alunece pe piele. Datorită masajului stratul superior al epidermei este mai bine hidratat.

Reclamă

Cum se folosește o rolă facială

  • Aplică un ulei facial, ser sau o cremă hidratantă. Dacă vei folosi rola de jad fără una dintre acestea atunci s-ar putea ca ridurile tale să fie accentuate.
  • Începe de la gât. Pentru cele mai bune rezultate, aplică mișcări îndreptate în sus.
  • Îndreaptă rola dinspre linia maxilarului spre ureche, de ambele părți ale feței, utilizând o presiune ușoară. Poți continua cu această mișcare de la maxilar până la pomeți.
  • Masează apoi fruntea spre temple, în direcție ascendentă.
  • Mișcă rola pe deasupra sprâncenelor, pe orizontală. Acest masaj te poate ajuta dacă ai dureri de cap. Poți efectua exerciții faciale chiar și fără utilizarea rolei de jad.

Cum cureți rola de jad

Reclamă
  • Șterge excesul de ulei sau de cremă cu un prosop moale și curat. Este o idee bună să procedezi astfel după fiecare utilizare. Dacă nu ai timp pentru asta, atunci fă asta cel puțin o dată pe săptămână.
  • Spală rola pentru a ucide bacteriile. Asigură-te că ai clătit toate părțile bine, cu apă la temperatura camerei.
  • Nu este indicat să pui apă fierbinte peste rolă sau să o lași să stea la înmuiat în lichide.
  • Așează rola în poziție orizontală, pe un prosop curat, pentru a se usca.

Mituri și adevăruri

  • Masajul facial poate îmbunătăți starea de spirit: Adevărat. Poate părea ciudat, dar masajul facial reduce anxietatea unor persoane și le relaxează.
  • Utilizarea unei role îți poate contura fața: Adevărat. Cel mai bun mod de a folosi instrumentul este pentru drenaj și contur.
  • Toxinele pot fi eliminate prin masajul cu rola de jad: Adevărat. Orice activitate care stimulează drenajul limfatic, inclusiv masajul, poate fi detoxifiantă pentru corp.

Dacă îți place să ai grijă de tine și să îți masezi fața, atunci află ce este piatra gua sha și cum o poți folosi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×