Reclamă

Ce este piatra gua sha și la ce se folosește. Tot ce trebuie să știi

Piatra gua sha nu este o noutate în domeniul frumuseții. La început ea se folosea pentru masajul facial și avea ca efect detensionarea tenului. Mai târziu s-a dovedit că poate face mai mult de atât. Aceasta are o influență benefică asupra calității pielii. Mai exact, ameliorează aspectul ridurilor și chiar ajută la redefinirea formei feței.

Publicat: 13 mai 2021, 7:51 / Actualizat: 13 mai 2021, 9:39

Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.

Cum se folosește corect piatra gua sha

Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.

Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.

Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.

Reclamă

Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha

Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.

Reclamă

Dacă vrei să folosești un instrument care să „mimeze” masajul, poți opta pentru o piatră cu marginea neregulată, conform Purewow.com. Această calitate a ei te va ajuta să resimți degetele maseurului.

O femeie brunetă, cu tenul deschis își face masaj cu piatra gua sha de culoare neagră.
Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței / Shutterstock

Poți folosi oricând acest instrument pentru masaj. Recomandarea cel mai des întâlnită este de trei ori pe săptămână. Este la fel de eficientă atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile pietrei gua sha

Există voci care susțin că această piatră-minune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau de gât. În cele mai multe dintre situații oamenii resimt un stres puternic în umeri. Dacă au sprâncenele apropiate sau dinții încleștați, înseamnă că și tenul este încordat, la rândul său.

Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a îmbunătăți drenajul limfatic. Ba mai mult, în unele situații acest accesoriu poate elimina senzația de balonare.

Încă nu s-au făcut studii despre beneficiile acestei pietre, de aceea medicii nu obișnuiesc să o folosească în practicile lor. Totuși, nimeni nu a anulat rezultatele pe care femeile le obțin acasă: piele mai netedă și mai catifelată. Nu uita că rezultatele obținute datorită utilizării acestei pietre trebuie susținute printr-o rutină constantă de îngrijire a tenului.

De asemenea, ai grijă și de programul tău în general. Prea mult stres, somnul precar sau chiar lipsa lui, alimentația dezechilibrată, toate își spun cuvântul asupra aspectului pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×