Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.
Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.
Cum se folosește corect piatra gua sha
Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.
Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.
Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.
Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha
Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.