Reclamă

Ce este piatra gua sha și la ce se folosește. Tot ce trebuie să știi

Piatra gua sha nu este o noutate în domeniul frumuseții. La început ea se folosea pentru masajul facial și avea ca efect detensionarea tenului. Mai târziu s-a dovedit că poate face mai mult de atât. Aceasta are o influență benefică asupra calității pielii. Mai exact, ameliorează aspectul ridurilor și chiar ajută la redefinirea formei feței.

Publicat: 13 mai 2021, 7:51 / Actualizat: 13 mai 2021, 9:39

Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.

Cum se folosește corect piatra gua sha

Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.

Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.

Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.

Reclamă

Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha

Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.

Reclamă

Dacă vrei să folosești un instrument care să „mimeze” masajul, poți opta pentru o piatră cu marginea neregulată, conform Purewow.com. Această calitate a ei te va ajuta să resimți degetele maseurului.

O femeie brunetă, cu tenul deschis își face masaj cu piatra gua sha de culoare neagră.
Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței / Shutterstock

Poți folosi oricând acest instrument pentru masaj. Recomandarea cel mai des întâlnită este de trei ori pe săptămână. Este la fel de eficientă atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile pietrei gua sha

Există voci care susțin că această piatră-minune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau de gât. În cele mai multe dintre situații oamenii resimt un stres puternic în umeri. Dacă au sprâncenele apropiate sau dinții încleștați, înseamnă că și tenul este încordat, la rândul său.

Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a îmbunătăți drenajul limfatic. Ba mai mult, în unele situații acest accesoriu poate elimina senzația de balonare.

Încă nu s-au făcut studii despre beneficiile acestei pietre, de aceea medicii nu obișnuiesc să o folosească în practicile lor. Totuși, nimeni nu a anulat rezultatele pe care femeile le obțin acasă: piele mai netedă și mai catifelată. Nu uita că rezultatele obținute datorită utilizării acestei pietre trebuie susținute printr-o rutină constantă de îngrijire a tenului.

De asemenea, ai grijă și de programul tău în general. Prea mult stres, somnul precar sau chiar lipsa lui, alimentația dezechilibrată, toate își spun cuvântul asupra aspectului pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×