Reclamă

Ce este piatra gua sha și la ce se folosește. Tot ce trebuie să știi

Piatra gua sha nu este o noutate în domeniul frumuseții. La început ea se folosea pentru masajul facial și avea ca efect detensionarea tenului. Mai târziu s-a dovedit că poate face mai mult de atât. Aceasta are o influență benefică asupra calității pielii. Mai exact, ameliorează aspectul ridurilor și chiar ajută la redefinirea formei feței.

Publicat: 13 mai 2021, 7:51 / Actualizat: 13 mai 2021, 9:39

Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.

Cum se folosește corect piatra gua sha

Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.

Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.

Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.

Reclamă

Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha

Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.

Reclamă

Dacă vrei să folosești un instrument care să „mimeze” masajul, poți opta pentru o piatră cu marginea neregulată, conform Purewow.com. Această calitate a ei te va ajuta să resimți degetele maseurului.

O femeie brunetă, cu tenul deschis își face masaj cu piatra gua sha de culoare neagră.
Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței / Shutterstock

Poți folosi oricând acest instrument pentru masaj. Recomandarea cel mai des întâlnită este de trei ori pe săptămână. Este la fel de eficientă atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile pietrei gua sha

Există voci care susțin că această piatră-minune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau de gât. În cele mai multe dintre situații oamenii resimt un stres puternic în umeri. Dacă au sprâncenele apropiate sau dinții încleștați, înseamnă că și tenul este încordat, la rândul său.

Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a îmbunătăți drenajul limfatic. Ba mai mult, în unele situații acest accesoriu poate elimina senzația de balonare.

Încă nu s-au făcut studii despre beneficiile acestei pietre, de aceea medicii nu obișnuiesc să o folosească în practicile lor. Totuși, nimeni nu a anulat rezultatele pe care femeile le obțin acasă: piele mai netedă și mai catifelată. Nu uita că rezultatele obținute datorită utilizării acestei pietre trebuie susținute printr-o rutină constantă de îngrijire a tenului.

De asemenea, ai grijă și de programul tău în general. Prea mult stres, somnul precar sau chiar lipsa lui, alimentația dezechilibrată, toate își spun cuvântul asupra aspectului pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
O sală de clasă cu o tablă pe care este scris Succes
Timp liber
Mesaje pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a. Cele mai frumoase urări și gânduri la sfârșit de gimnaziu
În ziua absolvirii, în care se încheie un ciclu academic, emoțiile sunt intense. Elevii, profesorii, părinții, cu toții au trăiri intense și sărbătoresc parcursul pe care l-au avut împreună. Dacă vrei să bucuri un...
3
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
4
Divertisment
Costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Cine este vedeta care a făcut furori cu silueta ei în vacanță
Arabella Chi a ales costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Diva și-a expus fizicul de invidiat într-un costum dintr-o singură piesă. Paparazzi au fotografiat-o din cele mai bune unghiuri,...
5
femeie frumoasă îmbrăcată într-un costum portocaliu stă în picioare într-un avion privat
Horoscop
2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Energia astrologică reușește să atingă doar doi nativi atunci când vorbim de partea financiară. Află care sunt acele 2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Este extrem de benefic să...
PARTENERI
×