Reclamă

Ce este piatra gua sha și la ce se folosește. Tot ce trebuie să știi

Piatra gua sha nu este o noutate în domeniul frumuseții. La început ea se folosea pentru masajul facial și avea ca efect detensionarea tenului. Mai târziu s-a dovedit că poate face mai mult de atât. Aceasta are o influență benefică asupra calității pielii. Mai exact, ameliorează aspectul ridurilor și chiar ajută la redefinirea formei feței.

Publicat: 13 mai 2021, 7:51 / Actualizat: 13 mai 2021, 9:39

Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.

Cum se folosește corect piatra gua sha

Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.

Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.

Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.

Reclamă

Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha

Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.

Reclamă

Dacă vrei să folosești un instrument care să „mimeze” masajul, poți opta pentru o piatră cu marginea neregulată, conform Purewow.com. Această calitate a ei te va ajuta să resimți degetele maseurului.

O femeie brunetă, cu tenul deschis își face masaj cu piatra gua sha de culoare neagră.
Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței / Shutterstock

Poți folosi oricând acest instrument pentru masaj. Recomandarea cel mai des întâlnită este de trei ori pe săptămână. Este la fel de eficientă atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile pietrei gua sha

Există voci care susțin că această piatră-minune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau de gât. În cele mai multe dintre situații oamenii resimt un stres puternic în umeri. Dacă au sprâncenele apropiate sau dinții încleștați, înseamnă că și tenul este încordat, la rândul său.

Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a îmbunătăți drenajul limfatic. Ba mai mult, în unele situații acest accesoriu poate elimina senzația de balonare.

Încă nu s-au făcut studii despre beneficiile acestei pietre, de aceea medicii nu obișnuiesc să o folosească în practicile lor. Totuși, nimeni nu a anulat rezultatele pe care femeile le obțin acasă: piele mai netedă și mai catifelată. Nu uita că rezultatele obținute datorită utilizării acestei pietre trebuie susținute printr-o rutină constantă de îngrijire a tenului.

De asemenea, ai grijă și de programul tău în general. Prea mult stres, somnul precar sau chiar lipsa lui, alimentația dezechilibrată, toate își spun cuvântul asupra aspectului pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×