Ce este piatra gua sha și la ce se folosește. Tot ce trebuie să știi

Piatra gua sha nu este o noutate în domeniul frumuseții. La început ea se folosea pentru masajul facial și avea ca efect detensionarea tenului. Mai târziu s-a dovedit că poate face mai mult de atât. Aceasta are o influență benefică asupra calității pielii. Mai exact, ameliorează aspectul ridurilor și chiar ajută la redefinirea formei feței.

Publicat: 13 mai 2021, 7:51 / Actualizat: 13 mai 2021, 6:39

Gua sha înseamnă „a răzui / a freca toate lucrurile rele”. „Gua” înseamnă „a freca” sau "a răzui", iar „sha” înseamnă „rău”. Acest accesoriu ajută la realizarea unui tratament facial care implică masarea pielii cu o piatră de jad plat sau cuarț roz. Mișcările trebuie să fie blânde și totuși ferme pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a contribui la drenajul limfatic.

Spre deosebire de un masaj tradițional, piatra gua sha nu va lăsa urme pe piele. Vestea și mai bună este că o poți folosi și tu acasă.

Cum se folosește corect piatra gua sha

Așa cum am menționat anterior, piatra gua sha se folosește pentru masarea tenului. Mișcarile trebuie făcute cu grijă, pentru a evita posibilele accidente.

Începe prin masarea pielii de la baza gâtului și urcă ușor spre frunte. În acest fel ajuți la drenarea mai rapidă a fluidelor. Folosește un ulei care să-ți pregătească pielea pentru masajul facial.

Masează cu atenție întreaga zonă a feței. Mergi cu accesoriul pe liniile naturale ale chipului: de la bărbie spre stânga și apoi spre dreapta, apoi în sus, spre urechi. Continuă să masezi cu piatra gua sha de la colțul interior al ochiului către tâmple. Procedează la fel și cu cealaltă parte a feței.

Cum alegi cea mai potrivită piatră gua sha

Piatra gua sha în formă de lacrimă este printre cele mai cunoscute, deci și mai promovate instrumente pentru masajul tenului. Avantajul ei este că se manevrează ușor și că are o suprafață suficient de mare de acoperire a pielii. Pentru zonele mai sensibile de sub ochi sunt recomandate pietrele mai mici pentru că sunt mai precise.

Dacă vrei să folosești un instrument care să „mimeze” masajul, poți opta pentru o piatră cu marginea neregulată, conform Purewow.com. Această calitate a ei te va ajuta să resimți degetele maseurului.

O femeie brunetă, cu tenul deschis își face masaj cu piatra gua sha de culoare neagră.
Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței / Shutterstock

Poți folosi oricând acest instrument pentru masaj. Recomandarea cel mai des întâlnită este de trei ori pe săptămână. Este la fel de eficientă atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile pietrei gua sha

Există voci care susțin că această piatră-minune poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau de gât. În cele mai multe dintre situații oamenii resimt un stres puternic în umeri. Dacă au sprâncenele apropiate sau dinții încleștați, înseamnă că și tenul este încordat, la rândul său.

Masajul cu piatra gua sha este o tehnică de masaj creată pentru a detensiona mușchii feței, pentru a stimula circulația sângelui și pentru a îmbunătăți drenajul limfatic. Ba mai mult, în unele situații acest accesoriu poate elimina senzația de balonare.

Încă nu s-au făcut studii despre beneficiile acestei pietre, de aceea medicii nu obișnuiesc să o folosească în practicile lor. Totuși, nimeni nu a anulat rezultatele pe care femeile le obțin acasă: piele mai netedă și mai catifelată. Nu uita că rezultatele obținute datorită utilizării acestei pietre trebuie susținute printr-o rutină constantă de îngrijire a tenului.

De asemenea, ai grijă și de programul tău în general. Prea mult stres, somnul precar sau chiar lipsa lui, alimentația dezechilibrată, toate își spun cuvântul asupra aspectului pielii tale.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×