Reclamă

Masajul facial: 8 beneficii pentru sănătate

Masajul facial este unul dintre cele mai benefice metode de a te relaxa și de a avea grijă de pielea ta. Se realizează simplu, ceea ce-l face accesibil persoanelor care se îngrijesc acasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să stimulezi punctele de presiune pe care le ai pe față, gât și umeri.

Publicat: 26 februarie 2021, 11:41

Un mare avantaj pe care îl are masajul facial este că nu include tratamente excesiv de scumpe și nici foarte multe instrumente. Tot ce ai nevoie pentru a-ți aplica acest masaj este puțină loțiune de față, un ulei sau un balsam pe care-l ai la îndemână. După ce ai întins bine, freacă-ți tenul cu o rolllerul specială de față. Efectul va fi răcoritor și relaxant în același timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Masajul facial: beneficii

Precum există numeroase tipuri de masaje corporale, asemenea se întâmplă și cu cele faciale. Gama lor include masaje de tip suedez, shiatsu, de acupresiune și pentru sinusuri. De asemenea, poți folosi și mai multe tehnici de masaj cum sunt cele cu ventuze, de împachetare sau cu vibrații.

Anti îmbătrânire

În primul rând, acest tip de masaj îmbunătățește la scară largă calitatea pielii tale. Este bun pentru anti îmbătrânire și pentru a preveni apariția ridurilor.

Reduce presiunea la nivelul sinusurilor

Reclamă

Dacă nu constituie o problemă mai gravă, poți folosi masajul facial pentru a îndepărta presiunea la nivelul sinusurilor. Elimină în plus și disconfortul și congestia. Ajută de asemenea la stimularea circulației, precum și la calmarea durerilor de cap.

Luptă împotriva acneei

Studiile au arătat că poți trata acneea ușoară prin aplicarea stimulilor din masajul facial asupra tenului. Circulația sângelui este și ea pusă în mișcare ceea ce reduce apariția coșurilor.

Reclamă

Diminuează difuncțiile articulației temporo-mandibulară

Persoanele care se confrunta cu probleme ale articulației temporo-mandibulare pot experimenta dureri sau disconfort în zona feței sau a mandibulei. Aceaste afecțiuni pot include dureri de cap, de ureche sau chiar blocarea mandibulei. Dacă aplici cu grijă masajul facial în zonele cu probleme, poți diminua aceste simptome.

Oferă tenului o strălucire naturală

Pentru o strălucire și o luminozitate naturală a tenului ai putea folosi cu ușurință masajul facial. Studiile arată că 59% dintre femeile care au folosit această tehnică au beneficiat de niște rezultate revigorante și de o întinerire a pielii.

Îmbunătățește circulația sângelui

Circulația sângelui pielii tale va fi îmbunătățită semnificativ dacă îți faci masajul facial regulat. Studiile spun că folosind rollerul facial cel puțin cinci minute pe zi, vei stimula circulația pentru următoarele zece minute de la încheiere procesului.

Întinerește pielea

Masajul facial te ajută să-ți întinerești pielea și să elimini tensiunea care se acumulează în ea. Sănătatea pielii va fi revitalizată, mușchii feței se vor întări și te vei relaxa în același timp.

Estompează cicatricile supărătoare

Cicatricile supărătoare ale tenului vor fi estompate dacă îți vei face masajul facial. Aplicat pe zonele cu probleme și în jurul lor acesta va da un curs mai alert circulației din sânge. Durerea, mâncărimea și sensibilitatea pielii vor dispărea în timp.

Ai grijă de tenul tău

Ține minte să îți cureți tot timpul în prealabil tenul și rollerul facial, precum și să-ți dezinfectezi mâinile. Masajul facial este benefic doar executat în condiții optime. Dacă vrei totuși să te ocupi de anumite simptomatologii mai serioase, îți sugerăm să apelezi la un medic dermatolog de specialitate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×