Masajul facial: 8 beneficii pentru sănătate

Masajul facial este unul dintre cele mai benefice metode de a te relaxa și de a avea grijă de pielea ta. Se realizează simplu, ceea ce-l face accesibil persoanelor care se îngrijesc acasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să stimulezi punctele de presiune pe care le ai pe față, gât și umeri.

26 februarie 2021 la 11:41
Femeie care își aplică masajul facial cu un roller de față
Masajul facial este unul dintre cele mai benefice metode de a te relaxa și de a avea grijă de pielea ta / Shutterstock

Un mare avantaj pe care îl are masajul facial este că nu include tratamente excesiv de scumpe și nici foarte multe instrumente. Tot ce ai nevoie pentru a-ți aplica acest masaj este puțină loțiune de față, un ulei sau un balsam pe care-l ai la îndemână. După ce ai întins bine, freacă-ți tenul cu o rolllerul specială de față. Efectul va fi răcoritor și relaxant în același timp.

Masajul facial: beneficii

Precum există numeroase tipuri de masaje corporale, asemenea se întâmplă și cu cele faciale. Gama lor include masaje de tip suedez, shiatsu, de acupresiune și pentru sinusuri. De asemenea, poți folosi și mai multe tehnici de masaj cum sunt cele cu ventuze, de împachetare sau cu vibrații.

Anti îmbătrânire

În primul rând, acest tip de masaj îmbunătățește la scară largă calitatea pielii tale. Este bun pentru anti îmbătrânire și pentru a preveni apariția ridurilor.

Reduce presiunea la nivelul sinusurilor

Dacă nu constituie o problemă mai gravă, poți folosi masajul facial pentru a îndepărta presiunea la nivelul sinusurilor. Elimină în plus și disconfortul și congestia. Ajută de asemenea la stimularea circulației, precum și la calmarea durerilor de cap.

Luptă împotriva acneei

Studiile au arătat că poți trata acneea ușoară prin aplicarea stimulilor din masajul facial asupra tenului. Circulația sângelui este și ea pusă în mișcare ceea ce reduce apariția coșurilor.

Diminuează difuncțiile articulației temporo-mandibulară

Persoanele care se confrunta cu probleme ale articulației temporo-mandibulare pot experimenta dureri sau disconfort în zona feței sau a mandibulei. Aceaste afecțiuni pot include dureri de cap, de ureche sau chiar blocarea mandibulei. Dacă aplici cu grijă masajul facial în zonele cu probleme, poți diminua aceste simptome.

Oferă tenului o strălucire naturală

Pentru o strălucire și o luminozitate naturală a tenului ai putea folosi cu ușurință masajul facial. Studiile arată că 59% dintre femeile care au folosit această tehnică au beneficiat de niște rezultate revigorante și de o întinerire a pielii.

Îmbunătățește circulația sângelui

Circulația sângelui pielii tale va fi îmbunătățită semnificativ dacă îți faci masajul facial regulat. Studiile spun că folosind rollerul facial cel puțin cinci minute pe zi, vei stimula circulația pentru următoarele zece minute de la încheiere procesului.

Întinerește pielea

Masajul facial te ajută să-ți întinerești pielea și să elimini tensiunea care se acumulează în ea. Sănătatea pielii va fi revitalizată, mușchii feței se vor întări și te vei relaxa în același timp.

Estompează cicatricile supărătoare

Cicatricile supărătoare ale tenului vor fi estompate dacă îți vei face masajul facial. Aplicat pe zonele cu probleme și în jurul lor acesta va da un curs mai alert circulației din sânge. Durerea, mâncărimea și sensibilitatea pielii vor dispărea în timp.

Ai grijă de tenul tău

Ține minte să îți cureți tot timpul în prealabil tenul și rollerul facial, precum și să-ți dezinfectezi mâinile. Masajul facial este benefic doar executat în condiții optime. Dacă vrei totuși să te ocupi de anumite simptomatologii mai serioase, îți sugerăm să apelezi la un medic dermatolog de specialitate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×