Reclamă

Ai tenul iritat? Sfaturi pentru ameliorarea acestei afecțiuni a pielii

Dacă ai tenul iritat este recomandat să acționezi cât mai repede pentru rezolvarea acestei probleme. La început, va fi vorba doar despre aspectul neplăcut al pielii, dar mai târziu, ignorarea acestei afecțiuni își poate pune amprenta asupra sănătății generale a pielii feței.

Publicat: 29 august 2021, 7:21

O piele iritată la nivelul feței poate avea la bază mai multe cauze. Dacă ai observat și tu zone roșii la nivelul tenului, este recomandat să îți analizezi stilul de viață, dar și produsele cosmetice pe care le folosești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pielea feței se poate irita și din cauza condițiilor meteo. Vântul puternic, soarele sauu gerul din timpul anotimpului rece pot influența modul în care arată tenul tău. Asigură-te de asemenea că nu ai dezvoltat vreo alergie sau vreo sensibilate, care se manifestă la nivelul pielii.

Motivele pentru care tenul devine iritat

Rutina de îngrijire a tenului este un ritual foarte important pentru sănătatea pielii. Verifică periodic trusa ta de îngrijire, dar și produsele de machiaj.

Dacă ai produse care au în componența lor ingrediente care pot provoca iritații, ajută să renunți la ele pentru o perioadă. În cazul în care începi să le refolosești și tenul tău reacționează imediat, e un semn că nu ți se potrivesc și e mai bine să le înlocuiești.

Există câteva semne care semnalizează o posibilă iritare a tenului. Fii atentă la ele și acționează în timp util.

Reclamă

Pielea uscată

Dacă în cazul tău, tenul iritat prezintă zone mai sensibile, cel mai probabil ai pielea destul de uscată. La agravarea acestui lucru pot contribui vântul, arsurile solare, spălarea excesivă, ingredientele anti-îmbătrânire din produsele cosmetice și mai ales stresul.

Pentru ameliorarea simptomelor, poți utiliza produse hidratante, care au în componență ingrediente precum ceramidele sau antioxidanții.

Reclamă

Dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani și ai început deja să aplici produse care previn îmbătrânirea tenului, atunci este indicat să nu le mai folosești până îți dai seama care este cauza afecțiunii tale, conform Allure.com.

Roșeață în anumite zone ale feței

Ești puțin roșie în zona nasului, urechilor și sprâncenelor și ai scalpul iritat? Cel mai probabil suferi de dermatită seboreică. Printre cel mai des întâlnite simptome se numără scuamele cu aspect albicios, uleios sau uscat.

La aparișia primelor semne de disconfort ar fi bine să ajungi în cabinetul lui dermatolog. Este vorba despre o afecțiune care are nevoie de supraveghere și recomandări venite din partea unui specialist.

Acasă nu vei avea toate resursele pentru a rezolva problema. Dacă nu ai posibilitatea să apelezi la un medic, folosește produse fără alcool și fără parfum. Spală-te cu un gel de curățare, aplică o cremă cât mai hidratantă și, nu în ultimul rând, protejează-ți tenul iritat de razele ultraviolete.

Erupțiile cutanate, semne clare pentru tenul iritat

Acestea se manifestă printr-o tentă roz a pielii și prin senzația de mâncărime. De cele mai multe ori, ele anunță o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de „dermatita de contact”. Contrar numelui său, nu este vorba despre o boală contagioasă, ci chiar una foarte comună. Acest tip de dermatită apare în cazul în care ai o reacție alergică din cauza unui produs oarecare.

Poate fi vorba despre un produs cosmetic pe bază de plante naturale, de o soluție pe care o folosești la dezinfectat prin casă și multe alte produse din aceeași gamă.

Dacă nu îți dai repede seama care este sursa, îți recomandăm să mergi la medic. Poate te vor ajuta niște analize amănunțite și apoi niște produse prescrise de specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×