Reclamă

Ce este ureea din creme. Care sunt efectele acesteia asupra pielii

Tot mai multe produse cosmetice anti-aging și de hidratare aleg să folosească ureea din creme ca unul din ingredientele de bază. Acest ingredient a ajuns de-a lungul timpului să stârnească interesul femeilor din întreaga lume. Cu toate acestea, continuă să fie un ingredient pe care nu toate persoanele reușesc să-l înțeleagă.

Publicat: 3 ianuarie 2022, 7:04
O femeie frumoasă care folosește ureea din creme pe ten
Tot mai multe produse cosmetice anti-aging și de hidratare aleg să folosească ureea din creme ca unul din ingredientele de bază / Shutterstock

Ureea este folosită în cele mai multe produse de îngrijire a tenului uscat și sensibil.Acest ingredient este un compus care se obține pe căi sintetice, adică este produs în totalitate în laborator.

Ce este ureea din creme

Ureea este inclusă într-o mulțime de produse cosmetice de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale de hidratare dar și de exfoliere, scrie HealthLine.com. Așa cum am menționat anterior, este un produs sintetic produs în totalitate în laborator și este deseori confundată cu ureea care se găsește în mod natural în piele și care se regăsește în urină.

Ureea din creme nu prezintă riscuri la aplicare și este aprobată de specialiști atunci când este obținută în laboratoare. Ureea are efect direct asupra pielii. Epiderma este împărțită în mai multe substraturi.

Stratul cornos este cel care împiedică moleculele nedorite să pătrundă în interiorul organismului și astfel previne pierderea apei de la nivelul pielii.

Proprietatea aceasta de reținere a apei a stratului cornos provine dintr-un grup de substanțe printre care se numără și ureea. Ureea din creme este folosită pentru a viza uscarea tenului și pentru a ajuta la hidratarea acestuia.

Reclamă

Beneficiile cremelor care conțin uree

Conform unor studii realizate în anul 2017, s-a demonstrat faptul că ureea din creme ajută în mod direct la hidratarea tenului uscat. Ureea menține pielea umedă și extrage apa din straturile profunde ale acesteia, dar și din aer. Pe lângă efectul hidratant, ureea are și rol de exfoliant, scrie Elle.com.

Ureea e folosită ca agent keratolitic adică descompune proteina cheratină din stratul exterior al pielii. Descompunerea ajută la reducerea acumulării de piele moartă. Tot acest proces duce la descuamarea pielii nedorite de pe ten. Această acțiune poate avea loc doar în cremele care conțin mai mult de 10 % uree scriu publicațiile mai sus citate.

Reclamă

Un studiu realizat pe mai multe persoane în anul 2019 a concluzionat că ureea a îmbunătățit modul de funcționare al tratamentelor antifungice orale și topice pentru onicomicoza. Totuși, studiile sunt abia la început și mai este nevoie de cercetare în acest domeniu nou.

În ce produse cosmetice se regăsește ureea

Ureea din creme se folosește în diverse produse cosmetice. În special acest ingredient este găsit în creme pentru ten și loțiuni hidratante pentru corp care tratează pielea uscată și nu numai. Ureea mai poate fi folosită în produsele care tratează afecțiuni ale pielii de la nivelul picioarelor.

Printre aceste probleme se numără bătăturile și unele afecțiuni ale unghiilor. Cremele și loțiunile cu uree se folosesc pentru pielea uscată, dermatita atopică, dermatita de contact, infecții fungice, pielea iritată, bătături la picioare și multe altele. Produsele cu uree sunt benefice și pentru îngrijirea mâinilor uscate, la recomandarea medicului pe care îl consultați anterior. Cu toate acestea, ureea din creme trebuie folosită doar la recomandarea medicului specialist.

Când nu e indicat să folosești ureea din creme

Ureea din creme este un ingredient singur în general. Cu toate acestea ea trebuie folosită la recomandarea medicului specialist. Ureea este recunoscută în special pentru siguranța, eficacitate și accesibilitate. Studiile au demonstrat că acest ingredient nu ar trebui folosit în cantități foarte mari deoarece în unele cazuri poate provoca iritații ușoare ale pielii.

Alte simptome adverse care pot apărea sunt usturimea, mâncărimea și arsurile. Healthline.com descrie și alte reacții adverse severe. Printre acestea se regăsesc dificultățile de respirație. Ureea este în general un ingredient care poate să crească absorbția celorlalte ingrediente din alte produse cosmetice pe care le folosiți simultan.

Prin urmare trebuie să fiți foarte atentă la combinațiile de produse pe care le faceți. Totodată, produsele cu uree nu sunt recomandate copiilor, mai ales micuților. Ureea din creme trebuie întotdeauna utilizată la recomandarea medicului specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×