Reclamă

Cum să-ți îngrijești mâinile iarna: sfaturi utile pentru sezonul rece

De cum vine frigul, doamnele și domnișoarele caută cele mai bune sfaturi pentru a-și pregăti pielea pentru vremea rece. Iarna rece și aspră poate afecta în mod dur pielea, mai ales în zonele expuse cum ar fi mâinile și fața. Pentru a evita eventualele neplăceri, iată câteva sfaturi despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

Publicat: 5 noiembrie 2021, 8:03

Întregul tău corp merită îngrijire specială în timpul schimbării anotimpurilor, mâinile tale necesită un tratament special suplimentar. Până la urmă, mâinile sunt expuse frigului și vântului și până la sfârșitul iernii pot ajunge să arate uscate și crăpate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să-ți îngrijești mâinile iarna

Frigul poate provoca daune pielii de pe mâini dacă nu iei măsuri de prevenție sau nu-i oferi tipului tău de piele tratamentul corect. De aceea, îți propunem câteva soluții prin care să te desparți, definitiv, de pielea crăpată și uscată, scrie healthcentral.com.

De asemenea, află cum să hidratezi pielea uscată din jurul ochilor. Sfaturi utile pentru diminuarea aspectului ridat.

Poartă mănuși de fiecare dată când ieși afară

Aerul geros și vânturile reci pot usca mâinile. Cel mai simplu mod de a proteja mâinile este să porți mănuși. Păstrați câteva perechi de mănuși, în mașină, lângă ușa de la intrare, astfel încât să ai întotdeauna o pereche la îndemână. Acest gest banal intră pe lista sfaturilor despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

Reclamă

Folosește mănuși de cauciuc când faci treburi casnice

Treburile din gospodărie nu se fac doar iarna, așa că acest sfat este pentru toate anotimpurile. Folosește mănuși atunci când cureți cu substanțe chimice sau speli vase. Supraexpunerea la apă fierbinte și la substanțe chimice poate îndepărta pielea de uleiurile sale naturale, făcându-le să pară uscate și crăpate.

Ai grijă la umiditatea în casă

Reclamă

Folosirea unui umidificator sau pur și simplu punerea unui vas cu apă lângă calorifer poate adăuga umiditate aerului din casă. Poți adăuga apă de trandafiri sau alte arome pentru a umple casa cu mirosuri care te fac să te simțiți mai bine.

Cremă hidratantă zilnic

Folosește o cremă hidratantă în fiecare zi. Trebuie să utilizezi o cremă de mâini de mai multe ori pe zi pentru a hrăni pielea de pe mâini. Acest este doar un truc banal din lista celor despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

Utilizează un tratament de hidratare profundă noaptea

Folosește o cremă hidratantă profundă sau vaselina înainte de a merge la culcare și apoi pune o pereche de mănuși de bumbac pentru a ajuta la menținerea cremei hidratante pe tot parcursul nopții.

Exfoliează-ți mâinile

Pielea se regenerează în fiecare lună, dar uneori pielea uscată și moartă nu se desprinde. Exfolierea pielii te va ajuta să elimini pielea moartă. Cu toate acestea, nu apela la exfoliere în fiecare zi, de câteva ori pe lună este suficient.

Folosește ulei înainte de a face baie

Acest lucru te va ajuta să îți protejezi mâinile de săpunurile dure și de apa fierbinte. Odată ce ai terminat baia sau dușul, aplică o cremă hidratantă în timp ce pielea este încă umedă pentru a ajuta la păstrarea umidității.

Folosește săpunuri blânde cu pielea

Utilizează săpunuri blânde sau săpunuri cu creme hidratante pentru a evita uscarea pielii. Săpunurile blânde cu glicerină nu vor usca pielea deloc. Mai sunt alte câteva sfaturi pe lista de trucuri despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

Ai grijă la temperatura apei

Redu temperatura apei de la duș. Apa fierbinte îndepărtează pielea de uleiuri naturale. Utilizează în schimb apă călduță.

Nu uita de SPF

Nu uita de protecție solară pe mâini. Este indicat să-ți aplici protecție solară pe față, dar de cele mai multe ori ajungi să-ți neglijezi mâinile, nu-i așa? Caută o loțiune de mâini cu SPF pentru a hidrata și proteja în același timp.

Ca un ultim sfat, păstrează crema hidratantă lângă chiuvetă. Folosești cremă hidratantă în fiecare dimineață, dar apoi speli vasele sau pur și simplu te speli pe mâini, iar efectele cremei hidratante sunt reduse considerabil. Păstrează un recipient mic de loțiune lângă ambele chiuvete, astfel încât să poți aplica din nou imediat ce te speli pe mâini.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×