Reclamă

Concealer sau fond de ten: ce trebuie să aplici prima dată

Machiajul este o formă de artă, care îți lasă creativitatea să iasă la iveală. Cu toate acestea, sunt câteva reguli care trebuie respectate pentru a nu irita pielea și pentru a arăta mai bine. Acest articol este despre ce trebuie să aplici prima dată: concealer sau fond de ten.

Publicat: 29 octombrie 2021, 8:36

Make-up-ul este un ritual metodologic pe care pasionații de machiaj îl pot aplica cu ochii închiși. Sunt și persoane care nu au atât de multe informații și care sunt dornice să afle tainele frumuseții. Dacă te numeri printre ei, atunci acest articol este pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Concealer sau fond de ten?

Nici știința nu este ceva exact. Totul diferă de la caz la caz, de la persoană la persoană, lucru care se aplică și în cazul machiajului. Dacă te-ai întrebat ce se aplică mai întât concealer sau fond de ten, sfaturile vin chiar acum spre tine. Regula este că trebuie să aplici corectotul peste un strat de fond de ten pentru uniformizarea întregii baze.

Artiștii make-up artiști sunt cei care știu cel mai bine cum trebuie aplicate cele două pentru un look uimitor. Iată ce spun profesioniștii din domeniu.

Când se foloseșe prima dată fondul de ten

În general, specialiștii în make-up recomandă să aplici prima dată fondul de ten, iar corectorul să fie folosit după retuș. După cum sugerează chiar numele lui, fondul de ten este baza rutinei de make-up. O bază care trebuie să aplice un strat uniform pe chip.

Reclamă

Vei folosi mult mai puțin corector dacă aplici prima dată fondul de ten pentru că dacă folosești prima dată corectorul, anulezi din proprietățile sale cu aplicarea fondului de ten.

Cum se aplică corect fondul de ten

Pentru o aplicare corectă și frumoasă, trebuie mai întâi să alegi fondul de ten care se potrivește cel mai bine cu caracteristicile tipului tău de ten. Mai apoi trebuie să-l aplici pe zonele pe care le dorești. Punctează cu burețelul de aplicare și creează o bază uniformă. În cazul în care preferi un finisaj mai ușor, poți amesteca o pompiță de fond de ten cu o pompiță de primer pentru a lăsa pielea să respire mai ușor.

Reclamă

Mai apoi se recomandă aplicarea corectorului cu o pensulă cu vârf fin pentru a uniformiza stratul de fond de ten.

Când se folosește prima dată concealer-ul

Profesioniștii preferă în general fondul de ten prima dată. Există și situații în care poți aplica corector înainte de fond de ten. Acest lucru este posibil dacă folosești un corector de culoare. Aceste produse sunt menite să neutralizeze.

În acest caz poți aplica corectorul de culoare, apoi fondul de ten, iar mai apoi un corector care să neutralizeze petele de culoare. Așa poți obține și o luminozitate aparte dacă este necesar.

Cu toate acestea, deși experții recomandă acoperirea petelor cu corector mai degrabă cu fond de ten, anticearcănul este un subiect mai sensibil. Corectoul se poate aplica mai bine sub ochi atunci când aderă direct pe pielea hidratată, nu peste fondul de ten pentru că estomparea este mai mică.

Cum se aplică corect corectorul

Vârful degetului inelar este tot ceea ce ai nevoie pentru a aplica corectorul. Căldura degetului va ajuta produsul să se uniformizeze perfect pe piele, ajutând la prevenirea deteriorării pe parcursul zilei. Poți completa cu o pudră de fixare pentru a menține pigmentul.

Care sunt pașii de bază în machiajul de zi cu zi

Machiajul este un lucru personal, care trebuie să te ajute să te simți bine în pielea ta și nu trebuie deloc să te supui regulilor sau trend-urilor dacă nu simți să faci acest lucru. Ordinea corectă a aplicării produselor depinde de aspectul pe care vrei să-l obții.

Iată cele mai populare sfaturi din partea experților:

  • Machiază mai întâi ochii. Este recomandat să aștepți până când machiajul ochilor este gata (fard, creion, rimel) înainte de a aplica produse cum ar fi fondul de ten sau corectorul. În acest fel poți corecta orice fel de greșeală cu demachiant fără a deteriora baza machiajului. De asemenea, anticearcănul poate ajuta la acoperirea eventualelor greșeli.
  • După aplicarea fondului de ten și a concealer-ului, poți aplica pentru contur fard de obraz și iluminator. Trăsăturile feței se vor îmbunătăți vizibil cu aceste două produse. Prima dată se aplică fardul de obraz și abia apoi iluminatorul, evidențierea trebuie făcută ultima.
  • Termină cu pudra

Dacă utilizezi produse cremoase, asigură-te că aplicarea pudrei de fixare sau de finisare este ultimul pas. Încearcă să nu aplici niciodată mai multe straturi de pudre sau creme, deoarece acest lucru poate provoca separarea lor și te vei trezi cu pete pe chip. Dacă ai ajuns la sfârșitul machiajului și ești mulțumită de ceea ce ai realizat, un praf de pudră va absorbi excesul de sebum și va da o strălucire ușoară pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×