Reclamă

Rutina de îngrijire coreeană. 10 pași pentru un ten perfect

Femeile din Coreea sunt recunoscute pentru tenul lor superb, fără imperfecțiuni. Rutina de îngrijire a tenului coreeană este mai mult un stil de viață, decât o rutină propriu-zisă. Femeile din întreaga lume au început să adopte acești zece pași pentru a se bucura de un ten luminos și mereu tânăr.

Publicat: 28 septembrie 2021, 7:15

În ciuda numărului mare de pași care trebuie urmat, rutina coreeană de îngrijire a tenului pare să ofere femeilor din lumea întreagă rezultatele mult dorite. Această rutină trebuie respectată cu strictețe, iar produsele folosite în alcătuirea ei trebuie alese cu ajutorul unui medic dermatolog specialist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rutina de îngrijire coreeană

Rutina de îngrijire coreeană este amplă și complexă. Cu toate acestea, rezultatele sale merită tot efortul și atenția. De-a lungul timpului, femeile asiatice au fost admirate pentru pielea lor superbă. Obsesia pentru un ten cât mai aproape de perfecțiune a dus la adăugarea a tot mai multe produse în rutina de îngrijire de bază.

Astfel, s-a ajuns la un număr impresionant de 10 pași pe care femeile trebuie să-i urmeze pentru a avea parte de rezultatele mult dorite.

Cu toate acestea, numărul de pași devine inutil dacă produsele alese nu sunt potrivite tipului de ten pe care îl ai, sau dacă acestea nu sunt aplicate în ordinea corectă.

Pentru a avea parte de o rutină cât mai potrivită tipului tău de ten, cel mai bine este să te consulți înainte cu un medic dermatolog. Acesta va putea determina tipul tău de ten și ce necesități are la acel moment.

Reclamă

Îndepărtarea machiajului

Rutina de îngrijire coreeană începe prin îndepărtarea machiajului și a uleiurilor care s-au acumulat pe față pe parcursul zilei. Primul pas nu este doar relaxant, dar și foarte util pentru tenul tău. Folosește o cotonetă îmbibată în apă micelară și îndepărtează ușor machiajul și impuritățile. Acest pas trebuie folosit atât în rutina de îngrijire a tenului pentru dimineață, cât și pentru seară. Încearcă să folosești un produs calmant care să aibă printre ingrediente ceai verde sau ulei de macadamia.

Curățarea tenului

Reclamă

Cel de-al doilea pas ține de curățarea tenului. În rutina de îngrijire coreeană este recomandată curățarea tenului cu un cleanser de două ori. Această procedură ajută la eliminarea impurităților care ar putea duce la apariția coșurilor. Cleanserul pe bază de apă este o alegere potrivită pentru a realiza procedura celebră intitulată double cleansing. Astfel vei putea să îndepărtezi murdăria, transpirația sau uleiurile care s-au produs pe parcursul zilei.

Folosește acest truc atât dimineața, cât și seara. Aplică puțin produs și curăță cu mișcări circulare atât fața, cât și gâtul. Clătește totul cu apă din abundență, apoi repetă procedeul pentru a te asigura că ai îndepărtat complet orice impurități. Pentru acest pas poți să folosești un cleanser cu ceai verde, extract de orez sau de perle, în funcție de tipul tău de ten.

Exfolierea tenului

Exfolierea este un pas esențial în rutina de îngrijire a tenului coreeană. Fie că este vorba de o exfoliere fizică sau chimică, ea trebuie realizată de cel mult două ori pe săptămână. Exfolierea ajută la curățarea porilor și la eliminarea celulelor moarte.

Atunci când folosești un exfoliant încearcă să te concentrezi mai mult asupra zonei nasului și a zonei în care porii tăi sunt vizibili, precum zona obrajilor. Poți încerca un exfoliant fizic preparat la tine acasă sau unul chimic pe bază de acid salicilic sau acid lactic. Sfătuiește-te cu medicul dermatolog înainte să urmezi acest sfat. În funcție de tipul tău de ten, medicul dermatolog îți va recomanda ce e mai bun pentru tine.

Aplicarea unui toner

Tonerul este ultimul produs pe care îl folosești pentru a îndepărta orice fel de impuritate de pe tenul tău. Tonerul ajută la îndepărtarea impurităților, dar ajută și la repararea barierei naturale a pielii. Aplicare acestuia îți ajută tenul să absoarbă mai ușor celelalte produse pe care urmează să le aplici.

Tenul tău este mult mai greu de hidratat atunci când este foarte uscat după toți pașii de curățare. Prin urmare, el trebuie pregătit pentru hidratare, iar cel mai bun mod de a face asta este prin aplicarea unui toner. Tonerul ajută inclusiv la reglarea pH-ului pielii. Pentru a-l aplica folosește o cotonetă cu care să-ți tapotezi întreaga față. Optează pentru un toner pe bază de aloe vera sau ceai verde.

Folosirea măștilor de față de tip șervețel

Următorul pas în rutina de îngrijire coreeană ține de folosirea unor măști de tip șervețel. Acestea sunt considerate a fi esența rutinei de îngrijire coreene. Cheia acestui produs stă în complexitatea sa. Măștile șervețel se aplică pe față și se lasă să acționeze.

Acestea sunt îmbibate în soluții benefice tenului tău. Măștile permit absorbția rapidă a ingredientelor și hidratează tenul în profunzime. În plus, măștile șervețel pot deveni prilejul ideal de a te relaxa. Acestea trebuie lăsate să acționeze între 15 și 20 de minute, conform Soko Glam. Cele mai recomandate măști șervețel sunt cele cu extract de ceai verde, castravete sau apă de trandafiri. 

Aplicarea esențelor

Esențele sunt acele produse care au o formulă lejeră și sunt compuse din ingrediente benefice tenului tău. De cele mai multe ori, esențele au o textură fluidă și se absorb foarte rapid în ten.

Rolul esențelor este acela de a hidrata tenul și de a pregăti pielea pentru aplicarea unui serum. Pentru a putea funcționa la capacitatea maximă, serumul are nevoie de ajutorul esenței. Esențele hidratează în profunzime și ajută tenul pe termen lung. Ele trebuie aplicate cu degetele și nu necesită folosirea cotonetelor.

Folosirea de serum și fiole

Serum-ul este format din ingrediente active și este creat în funcție de nevoile tenului. Acesta se folosește de regulă pentru a corecta liniile fine, pentru a readuce pielii fermitate, pentru a hidrata și pentru a stopa apariția acneei. Serum-ul trebuie ales în funcție de tipul tău de ten și trebuie aplicat cu ajutorul degetelor fără a folosi alte produse.

Poți opta pentru un serum cu extract de orez sau pentru fiole cu acid hialuronic. Alte fiole pe care le poți aplica sunt cele cu vitamina C sau cu extract de ceai. Cel mai bine este să folosești un serum specific tipului tău de ten.

Aplicarea cremei de ochi

Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire și cea mai sensibilă, prin urmare necesită o atenție mai mare. În rutina de îngrijire coreeană în zece pași, crema hidratantă de ochi este mai mult decât necesară. Folosirea acestei creme te poate ajuta să diminuezi aspectul cearcănelor.

Cremele de ochi sunt în general foarte concentrate și hidratante și conțin ingrediente și extracte care să nu irite. Aceaste creme te vor ajuta să hidratezi în profunzime și să scapi de aspectul neplăcut al cearcănelor.

Aceasta trebuie aplicată cu grijă, într-o cantitate foarte mică. Se recomandă aplicarea prin tapotare, nu prin frecare. Printre ingredientele îndrăgite pentru aceste creme se numără mierea și extractul de ginseng.

Aplicarea cremei hidratante

Am ajuns la cel mai important pas din rutina de îngrijire coreeană, hidratarea. Hidratarea poate să se realizeze cu ajutorul mai multor produse care vin în diferite formule de creme, emulsii, gel sau loțiuni. Cel mai important lucru este să folosim un produs dedicat tipului nostru de ten.

Hidratarea tenului este necesară indiferent de produsele pe care le-am folosit anterior. Acest pas trebuie realizat atât dimineața, câț și seara. Crema hidratantă trebuie aplicată pe ten, pe gât și pe linia decolteului. Printre cele mai recomandate creme hidratante sunt cele cu bambus, acid hialuronic, extract de centella asiatică, extract de melc sau extract de ceai verde.

Folosirea protecției solare

Ultimul pas în rutina de îngrijire coreeană ține de aplicarea cremei de protecție solară. Aceasta nu trebuie să lipsească din rutină indiferent de anotimpul în care te afli. Crema trebuie aplicată și lăsată să se absoarbă în ten înainte de a te expune la razele solare. Pe timpul verii este recomandată folosirea unei creme cu un factor de protecție ridicat, precum SPF 50, pe timpul sezonului rece se poate folosi un SPF 30.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×