Reclamă

Rutina de îngrijire pentru tenul mixt. Cum să alegi produsele potrivite pentru tine

Femeile cu tenul mixt trebuie să acorde o atenție deosebită rutinei de îngrijire a pielii pentru a se bucura de un ten fin și fără imperfecțiuni. Pentru a avea cele mai bune rezultate, schimbarea trebuie să se producă inclusiv la interior. Un stil de viață sănătos și o rutină corectă te vor ajuta să ai parte de tenul mult visat.

Publicat: 22 august 2021, 7:05

Tenul mixt este o combinație între două tipuri de ten, respectiv cel uscat și cel gras. Femeile care au un astfel de ten, de cele mai multe ori prezintă exces de sebum în zona T a feței. Zona T face referire la bărbie, nas și zona frunții. De regulă, restul feței, respectiv zona bărbiei și a obrajilor, va prezenta un ten uscat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rutina de îngrijire pentru tenul mixt

Rutina de îngrijire pentru tenul mixt este extrem de importantă. Aceasta trebuie să fie făcută în două etape pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Tenul mixt necesită mai multă atenție decât tenul uscat sau cel gras.

Nu este necesar să investești sume extraordinare în produse de îngrijire a tenului. Cel mai important este să-ți formezi o rutină corectă de la care să nu te abați. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva reguli simple pentru a putea să-ți faci o rutină rapidă și corectă pentru îngrijirea tenului mixt.

Rutina de dimineață

Rutina de îngrijire pentru tenul mixt trebuie împărțită în două etape extrem de importante. În primul rând este necesar să ai o rutină specifică primei parte a zilei și una specială pentru seară. Tenul mixt necesită toată atenția noastră și trebuie tratat cu grijă pentru a ne bucura de o piele fină și catifelată, fără imperfecțiuni. Primul pas ține desigur de curățarea tenului.

Reclamă

Folosește un cleanser blând pentru a îndepărta impuritățile care s-au așezat pe tenul tău în timpul nopții. Aplică apoi cu ajutorul unei cotonete pe toată suprafața tenului tău o cantitate potrivită din tonerul tău preferat. Acesta va îndepărta orice exces de ulei care a rămas după ce ți-ai spălat fața.

Pentru un ten mixt este foarte important să aplici și un serum. Acesta va hidrata și îți va proteja pielea pe tot parcursul zilei. Când vine vorba de hidratare vei avea nevoie de două creme speciale. Una pentru ten uscat pe care să o aplici pe zona ta uscată și una pentru ten gras pe care să o folosești doar pe porțiunea în care tenul tău are tendința să devină uleios. Dacă acest pas ți se pare mult prea dificil poți opta pentru o singură cremă special concepută pentru tenul mixt.

Ultimul pas din rutina ta de îngrijire trebuie să fie completat de către crema de protecție solară. Alege un SPF cu o formulă lejeră, dar care să aibă un factor de protecție ridicat. În perioada călduroasă este extrem de important să folosești SPF 50, pentru perioadele reci poți opta și pentru un SPF cu factor de protecție 30.

Reclamă

Rutina de seară

Pe timpul nopții trebuie să ai o rutină foarte bine stabilită pentru tenul mixt. Primul pas ține de folosirea apei micelare. Acesta te va ajuta să îndepărtezi impuritățile, dar și machiajul dacă l-ai folosit pe timp de zi. Cu toate acestea, apa micelară nu este suficientă pentru curățarea tenului.

Pentru a avea parte de o curățare în profunzime, atunci cel mai bine este să-ți speli fața cu ajutorul unui cleanser care să îndepărteze orice urmă de impurități. Seara este foarte important să-i acorzi tenului tău un moment de relaxare. De două ori pe săptămână poți încerca să aplici un exfoliant pentru a îndepărta celulele de piele moartă.

Încearcă să eviți pe cât de mult poți produsele exfoliante abrazive. În schimb optează pentru un exfoliant pe bază de acizi, potrivit pentru tenul tău. Masca facială este și ea foarte importantă.

Pentru tenul mixt poți opta pentru pentru prepararea unei măști naturale de două-trei ori pe săptămână. Ultimul pas al rutinei de îngrijire pe timp de seară trebuie să fie completat de hidratarea tenului. Folosește o cremă potrivită care să-ți hidrateze tenul și care să se absoarbă rapid în piele. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×