Reclamă

Rutina de îngrijire a tenului: 3 pași simpli de urmat

Atunci când te privești în oglindă și parcă nimic nu îți mai place la tine și la felul în care arăți, cel mai probabil este timpul să-ți verifici rutina de îngrijire a tenului. Poate ai încercat și tu zeci de compoziții pregătite din ingrediente pe care le ai în casă, sau poate ai ales doar soluții promovate de vedetele pe care le urmărești în mediul online.

Publicat: 14 august 2021, 6:19 / Actualizat: 16 august 2021, 14:56

Într-adevăr, ai la dispoziție o mulțime de variante din care poți alege ce ți se potrivește, dar este un drum lung și greu până să afli care este varianta câștigătoare pentru tine și pentru pielea ta. Cum să ajungi să te bucuri la final doar de rezultate satisfăcătoare? Află ce ai de făcut pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rutina de îngrijire a tenului

Rutina de îngrijire a tenului este mai mult decât necesară dacă vrem să ne bucurăm de o piele perfectă. Vara este cu atât mai important să fim atente la felul în care ne îngrijim tenul și ce produsem folosim pentru acesta. Te invităm să descoperi cum poți să-ți construiești o rutină corectă de îngrijire a tenului în trei pași simpli.

Apelează la un specialist

Pare un sfat banal, dar este unul pe care trebuie să-l respecte toată lumea. Indiferent de situația cu care se confruntă, indiferent de istoricul medical și mai ales, indiferent de informațiile pe care le găsește despre acest subiect, vizita la dermatolog este obligatorie.

Statisticile spun că în special foarte multe femei aleg să își trateze probleme dermatologice acasă, cu ingrediente naturale. În plus, o bună parte cer și oferă sfaturi, contribuind astfel la propagarea unui trend îngrijorător. Este nevoie de multă atenție pentru a face cele mai sănătoase alegeri.

Reclamă

Explicațiile acestui fenomen sunt simple: vizitele la medic sunt prea scumpe pentru majoritatea celor care ar avea nevoie. În plus ele implică apoi si alte cheltuieli, pe care foarte puțini le-ar putea susține pe termen lung. Astfel, nu mai putem vorbi despre o rutină de îngrijire a tenului deloc.

Potrivit Healthline.com un dermatolog te poate ajuta să descoperi chiar mai multe probleme de sănătate decât doar probleme ale pielii. Diabetul este unul dintre cele mai bune exemple. Dacă nu îți permiți să ajungi la o consultație cu un medic specialist, poți citi un ghid detaliat de la care să începi organizarea rutinei.

Alege produsele potrivite pentru tine

Reclamă

Al doilea pas, după vizita la specialist, este alegerea atentă a produselor necesare. Desigur, cele mai bune sfaturi vor veni tot de la medicul pe care l-ai consultat. Dar în cazul în care recomandările lui ți se par nepotrivite, poți să alegi variante mai accesibile. Regula de bază este să îți îndrepți atenția către produse sănătoase. Ingredientele potrivite, folosite conform tipului tău de piele, pot rezolva punctual problemele de care vrei să scapi.

Dacă vei alege produse ieftine, doar din considerente financiare, riști să-ți supui tenul unui stres deloc necesar. Un alt aspect de care este bine să ții cont, este să ai grijă la termenul de valabilitate al produselor tale. Așa nu riști să folosești creme sau tonere deja expirate. În cel mai bun caz, produsele nu își vor face efectul, în cel mai rău însă, te poți trezi cu iritații ale pielii și nu numai.

Nu renunța prea repede la rutina de îngrijire a tenului

E cumva firesc ca după ce investești resurse atât de prețioase, ca timp și bani, să te aștepți la rezultate imediate. Dar lucrurile în practică nu stau deloc așa. Durează chiar și luni de zile până ajungi să te bucuri de toate aceste eforturi. E important să rămâi constantă, să ai încredere în proces, să respecți în fiecare zi rutina de îngrijire a tenului.

Nu renunța de fiecare dată când rezultatele vor întârzia să apară. Nu încerca nici să iei procesul de la început pentru că pielea ta nu va ști cum să reacționeze. De exemplu atunci când ai tendința de a ceda, gândește-te la cum te-ai simțit la început, atunci când ai pornit rutina. Dacă acest mic truc nu funcționează, imaginează-ți cum vei arăta la finalul călătoriei. Pe scurt, folosește orice te poate încuraja să revii la planul inițial.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×