Reclamă

Cum să scapi de mătreață: sfaturi și trucuri utile

Dacă ești în căutarea unui răspuns referitor la cum să scapi de mătreață, îți propunem următoarele variante. Potrivit dermatologilor, se crede că ungerea scalpului cu uleiuri naturale te poate scăpa de această problemă. Aplicarea uleiului pe firul de păr favorizează creșterea lui.

Publicat: 8 martie 2023, 6:25

De asemenea, pentru a te bucura de un fir de păr moale la atingere, folosește tot uleiuri naturale. Fie că vorbim despre jojoba, cocos sau ulei de măsline, acestea luptă inclusiv împotriva problemelor cauzate de mătreață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să scapi de mătreață

Mătreața are legătură cu dermatita seboreică. Este o problemă destul de frecventă a scalpului, motiv pentru care afectează jumătate din populația globului, scrie Healthline.com. Pentru a preveni apariția acesată problemă, este nevoie să reduci nivelul de stres din viața ta și să folosești produse potrivite pentru nevoile tale. De asemenea, masajul scalpului este una dintre cele mai bune metode prin care poți preveni apariția mătreții.

Produsele pentru îngrijirea părului, scalpul uscat sau o infecție a acestuia pot duce la apariția mătreții. De aceea, se crede că ungerea părului cu diferite tipuri de uleiuri, ajută la hidratarea scalpului. Așadar, este foarte important să folosești o cantitate potrivită și să urmezi pașii corecți. Uite cum poți să folosești uleiul de măsline pentru îngrijirea părului.

Potrivit Healthshots.com, este indicat ca uleiurile naturale, medicinale să fie folosite cu atenție. Spre exemplu, dacă substanța este lăsată peste noapte în păr, s-ar putea să te confrunți cu probleme și mai serioase. Această variantă poate să lipsească mătreața de scalp, ducând până la mâncărimi, iritații sau căderea părului. Așadar, important de menționat, uleiurile nu tratează mătreața, dar o pot reduce vizibil.

Desigur, pe lângă uleiurile naturale, medicinale, poți opta și pentru alte variante precum:

Reclamă

Ceaiul verde

Lasă un plic de ceai verde la infuzat pentru 20 de minute în apă fierbinte. Adaugă o linguriță de oțet și un strop de ulei de mentă.

Masează bine compoziția pe scalp și las-o să acționeze timp de cinci minute. Ulterior, folosește șamponul preferat, fără sulfat și un balsam de păr pentru hidratare.

Reclamă

Cidru de mere

Poate ești surprinsă, dar cidrul de mere este de mare ajutor când vine vorba de mătreață. Folosit alături de apă și șampon, cidrul de mere tratează infecțiile scalpului.

Cidrul de mere poate ameliora senzația de mâncărime a scalpului și tratează iritațiile provocate de mătreață.

Suc de lămâie și ulei din nucă de cocos

Se amestecă două linguri de ulei de cocos cu sucul de lămâie. Masează bine scalpul și lasă compoziția să acționeze câteva minute. Mai departe, folosește șamponul cu care ți-ai obișnuit părul, pentru a te spăla. Așa cum te poate ajuta acest mix să scapi de mătreață, la fel de bine poate să lupte și împotriva unui fir de păr electrizat, care nu se așază.

Bicarbonat de sodiu

Presară mai multe lingurițe de bicarbonat de sodiu deasupra scalpului. Lasă-l să acționeze pentru câteva minute. Ulterior, este indicat să te speli cu șamponul preferat, da înainte de asta, periază ușor firele de păr.

Această procedură va ajuta la exfolierea scalpului și la absorbția uleiurilor suplimentare, potrivit publicației Health Shots.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×