Reclamă

Cum să folosești uleiul de rozmarin pe păr. Te poate ajuta să scapi de căderea părului

Căderea părului, fie că este cauzată de stres sau de genetică, este un factor dureros care îi face pe mulți dintre noi să caute soluțiile perfecte pentru șuvițe sănătoase. Serurile pot oferi un strat suplimentar de întărire pentru a preveni uscarea, în timp ce șampoanele pentru creșterea părului și măștile pot ajuta la curățarea și întărirea temeinică a părului. Cum veștile bune circulă repede, află cum să folosești uleiul de rozmarin pe păr.

Publicat: 24 aprilie 2023, 6:40

Dacă uleiul de rozmarin lipsește din rutina ta de îngrijire a părului, este posibil să pierzi rezultate impresionante. Deși este probabil cunoscut drept un condiment savuros pentru mâncărurile tale preferate, se crede că rozmarinul are și multe beneficii pentru sănătate și frumusețe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă pretinsele sale avantaje de aromoterapie, se crede că ajută la hidratarea pielii și readucerea părul la viață. Acesta se ocupă în special de repararea daunelor, combaterea mătreții deranjante și chiar promovarea creșterii părului.

TikTok și Instagram i-au crescut cu siguranță măreția, dar care este de fapt adevărul despre beneficiile rozmarinului pentru păr?

Cum să folosești uleiul de rozmarin pe păr: beneficii

Originar din regiunea mediteraneană, uleiul de rozmarin este „un ulei lichid pal de la planta de rozmarin, care are o aromă ierboasă”, spune chimistul cosmetic Ginger King. „Este adesea folosit în parfumuri, îngrijirea pielii și îngrijirea părului ca ingredient antioxidant, antiinflamator și antimicrobian.”

Îmbunătățește creșterea părului

Reclamă

Uleiul de rozmarin poate ajuta la creșterea părului? Experții spun că da. „Planta de rozmarin conține acid carnosic. Acesta vindecă leziunile nervoase, leziunile tisulare și îmbunătățește turnover-ul celular”, spune Marnie Nussbaum, dermatolog. „Prin urmare, îmbunătățește circulația sângelui. Motivul pentru care circulația sângelui este atât de importantă pentru creșterea părului este că, fără o alimentare adecvată cu sânge, foliculii nu primesc nutrienții de care au nevoie pentru a crește părul și pot muri”.

Dacă vrei fire de păr mai pline, mai groase și mai strălucitoare, experții sunt de acord că uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai eficiente uleiuri pentru creșterea părului de pe piață.

Reduce iritația scalpului

Reclamă

Din același studiu, majoritatea celor care au folosit ulei de rozmarin au avut, de asemenea, mai puține mâncărimi ale scalpului. „Planta de rozmarin sub formă de ulei esențial este cunoscută că are proprietăți antiinflamatorii”, spune Ope Ofodile, dermatolog medical și cosmetic certificat de la Dermatology and Surgery Specialists din North Atlanta. „Acest lucru ar fi deosebit de benefic pentru a ajuta la calmarea scalpului afectat.”

Poate preveni căderea părului

Uleiul de rozmarin este un antioxidant puternic care poate lupta împotriva radicalilor liberi”, spune dr. Gaby Longsworth, om de știință, practician certificat și proprietar al blogului Absolutely Everything Curly. Aceste molecule distrug celulele în timp. Pot duce în cele din urmă la căderea părului prin deteriorarea foliculului de păr.

Previne mătreața

Pe lângă îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului, uleiul de rozmarin elimină bacteriile care înfundă foliculii de păr”, explică dr. Longworth. Acest lucru poate „reduce potențial apariția mătreții pe scalp”, adaugă King.

Poate ajuta la reducerea albirii părului

Atunci când celulele sunt deteriorate de agresorii mediului, ele se pot oxida. Cercetările au arătat că poate juca un rol major în accelerarea proceselor de îmbătrânire, cum ar fi albirea părului. Luptând activ împotriva acelor radicali liberi, uleiul de rozmarin poate, de asemenea, să încetinească procesul de albire.

Cine poate folosi ulei de rozmarin

„Uleiul esențial de rozmarin poate fi folosit pe orice tip de păr. Beneficiile vizează foliculul de păr, nu șuvița de păr”, spune stilistul Matt Newman. „Este sigur de utilizat pe părul vopsit, mai ales că utilizarea sa principală ar trebui să fie direct pe scalp.”

Dacă ai pielea sensibilă și nu ești sigură cum poate reacționa pielea scalpului, discută mai întâi cu dermatologul despre integrarea uleiului în rutina ta. Newman recomandă să faci mai întâi un mic test de plasture. Să aștepți 24 de ore pentru a vedea dacă apare vreo iritație. „De asemenea, atunci când aplici pe scalp, înclină capul pe spate pentru a evita ca uleiurile să ajungă în ochi”.

Care sunt efectele secundare ale folosirii uleiului de rozmarin

Newman spune că pentru persoanele cu păr subțire sau fin sau cu o densitate redusă a părului, uleiurile pot face părul să pară gras.

Dacă încerci să suprimi mâncărimea din cauza mătreții, utilizeză uleiul amestecat cu compuși de trei până la patru ori pe săptămână, sugerează James. „Masează-l direct pe scalp, lasă-l să acționeze 20 de minute, apoi șamponeză uleiurile din păr și scalp.

Dacă ai părul foarte fin și/sau un scalp gras, James sfătuiește să utilizezi ulei de rozmarin o dată pe săptămână ca tratament pentru scalp. E important să-l speli imediat de pe păr pentru a evita excesul de sebum.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×