Reclamă

Diete care îmbunătățesc sănătatea inimii. Sfaturi pentru o viață îndelungată

De-a lungul timpului specialiștii au încercat să întocmească o listă cu diete care îmbunătățesc sănătatea inimii. Afecțiunile cardiovasculare sunt tot mai des întâlnite în rândul populației, iar acest lucru se întâmplă din cauza stilului de viață haotic, a factorilor de stres, dar mai ales a alimentelor pe care oamenii le consumă zilnic.

Publicat: 5 martie 2022, 6:08

Simptomele bolilor cardiovasculare nu sunt întodeuna ușor de indentificat.Cu toate acestea, numărate epersoane suferă afecțiuni ale inimii. Pentru o viață îndelungată, medicii nutriționiști recomandă o dietă echilibrată care să conțină necesarul zilnic de nutrienți benefici organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diete care îmbunătățesc sănătatea inimii

Nutriționiștii din întreaga lume au încercat să reunească principalele diete care ar putea avea un impact benefic asupra sănătății inimii. Acestea au la bază o mulțime de alimente sănătoase și recomandă limitarea grăsimilor, a zahărului procesat sau a carbohidraților rafinați. Nenumărate studii au demonstrat de-a lungul timpului că alimentația corectă poate avea un impact pozitiv asupra inimii tale. Descoperă care sunt principalele diete care te ajută să ai o inimă sănătoasă.

Dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană se bazează pe un regim alimentar bogat în fructe, legume, cereale integrale și multe grăsimi sănătoase. Aceasta ajută la susținerea funcțiilor creierului, dar și la îmbunătățirea sănătății inimii. În general această dietă include foarte puține alimente procesate și pune mai mult accentul pe alimentele proaspete. Principiile de bază ale acestei diete presupun un consum moderat de fructe, legume, nuci, semințe.

Carnea, brânza sau iaurtul trebuie incluse și consumate cu moderație. Dieta mediteraneană limitează consumul de zahăr procesat, carbohidrați rafinați, produse procesate și carne roșie. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului faptul că această dietă reduce riscul de apariție al bolilor de inimă Totodată, ea ajută la reducerea colesterolului.

Reclamă

Este o dietă bogată în fructe și legume care au proprietăți anti-inflamatorii. Cu toate acestea, specialiștii recomandă alături de o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, din care sportul nu ar trebui să lipsească.

Dieta Low-Carb

Dieta Low-Carb presupune limitarea carbohidraților din dieta ta. Ea face parte din principalele diete care îmbunătățesc sănătatea inimii.  Aceasta este potrivită pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate, dar și pentru cele care se confruntă cu probleme de inimă. Carbohidrații rafinați, zahărul, făina albă și mulți alții, se găsesc de cele mai multe ori în alimentele procesate.

Reclamă

Aceștia sunt digerați rapid și nu conferă senzația de sațietate pentru o perioadă lungă de timp. O dietă car are un conținut scăzut de carbohidrați îți va determina organismul să ardă mai multe grăsimi. În timp vei observa o pierdere în greutate, dar și o îmbunătățire a sănătății tale.

Specialiștii recomandă consumarea de pește, carne de vită, ouă, legume, fructe și produse lactate bogate în grăsimi sănătoase. Într-o astfel de dietă ar trebui să eviți produsele care conțin zahăr, uleiuri hidrogenate, alimentele procesate și legumele cu amidon. Conform publicației Healthline.com, o astfel de dietă reduce semnificativ riscul apariției bolilor de inimă, dar și riscul apariției obezității.

Dieta Vegană și vegetariană

Dietele vegane și vegetariene presupun în mare parte eliminarea consumului de carne din alimentație. Unele persoane vegetariene aleg să includă în alimentația lor zilnică produse de origine animal precum ouăle și iaurtul. Cu toate acestea, carnea este întotdeauna exclusă din meniul vegetarienilor.

Pentru a-și asigura necesarul de proteine, aleg legumele și fructele bogate în proteine. Există nenumărate surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane.

O dietă bogată în fructe și legume are nenumărate beneficii asupra sănătății. În primul rând, aceste diete îți oferă necesarul zilnic de fibre, antioxidanți și antiinflamatorii. Peste 46 de studii au demonstrat că dietele vegane și vegetariene reduc nivelul colesterolului ”rău” (LDL) din sânge.

Dieta Flexitariana

Dieta flexitariană se află pe lista cu cele mai apreciate diete care îmbunătățesc sănătatea inimii. Aceasta a fost creată de nutriționistul Dawn Jackson Blatner. Aceasta se bazează pe consumul de fructe și legume, dar permite un consum moderat de carne,pește, iaurt și alte produse de origine animală.

Această dietă te încurajează să-ți iei necesarul de proteine din plante și să reduci consumul de produse de origine animală. Nu există o regulă clară privind cât de des ai putea să consumi carne. Aceste ”reguli” se stabilesc alături de medicul nutriționist în funcție de metabolismul fiecărei persoane. Din moment ce gama de alimente este destul de variată, studiile nu au putut determina cu certitudine care este impactul acestei diete asupra sănătății inimii.

Cu toate acestea, legumele și fructele au un impact pozitiv când vine vorba de sănătatea inimii tale. Cumparată cu o dietă stricătă precum cea vegană sau vegetarian, dieta flexitariană îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de produse, scrie publicația Eat This!Not That.

Dieta TLC

Dieta TLC ( Therapeutic Lifestyle Changes) a fost creată de Institutul Național de Sănătate SUA pentru a reduce riscul de apariție al bolilor de inimă. Această dietă include alimente și exerciții fizice care să ajute la reglarea colesterolului din sânge.

Această dietă presupune limitarea grăsimilor saturate la 7% din numărul zilnic de calorii pe care le consumi. Totodată, se recomandă consumul a 10-25 de grame de fibre solubile pe zi. Alături de regimul alimentar se recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții la o intensitate moderată sau crescută.

Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că această dietă ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Nutriționiștii recomandă stabilirea unui stil de viață sănătos și adoptarea unei diete care să facă parte din rutina ta zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×