Reclamă

Șampoane nocive pentru podoaba capilară. Află de la experți de ce să le eviți

Un păr lucios, mătăsos și bogat este visul oricărei femei. Experții explică cum putem evita aceste șampoane nocive pentru podoaba capilară, întrucât pot agrava starea părului tău, ducând chiar la căderea lui. E indicat să renunți la aceste tipuri de șampoane dacă vrei să eviți problemele.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 29 decembrie 2023, 7:29

Hair stylistul Allyson Carter consideră că alegerea șamponului potrivit este crucială pentru sănătatea părului. Carter arată care sunt indiciile pentru a stabili cât de sigur este un șampon. Primul indiciu se referă la gradul său de onctuozitate. Dacă un șampon este prea onctuos, culoarea pare artificială sau miroase exagerat de bine, de aromat. Atunci probabil că nu este prea bun pentru scalp, susține aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Șampoane nocive pentru podoaba capilară

În primul rând trebuie evitate șampoanele parfumate, pe care este indicat să le înlocuiești cu o formulă mai blândă, ce susține volumul și hidratarea părului, fără ingrediente care să usuce scalpul, relatează Shefinds.

Agenții de îngroșare fac părul uscat și fragil

Sunt de evitat șampoanele cu agenți de îngroșare, care le dau acestora o textură atrăgătoare. În opinia lui Carter, unii agenți de îngroșare des utilizați, precum clorura de sodiu și polietilenglicolul, sunt deosebit de iritante pentru scalp. „Fură din hidratarea părului, făcându-l uscat și fragil”, subliniază Carter.

La rândul lor, parfumurile ca dietanolamina și trietanolamina „distrug complet keratina și contribuie la uscarea și pierderea părului”, adaugă experta. În egală măsură, șampoanele de îngroșare pot fi periculoase din cauză că, atunci când sunt folosite în exces pot astupa porii. Porii sufocați împiedică oxigenul să ajungă la scalp, care la rândul lui devine iritat și în final provoacă pierderea părului.

Reclamă

Parfumul poate agrava mătreața

În viziunea lui Abudllah, deși parfumul în sine nu provoacă mătreață, poate genera o gamă largă de alergii, inclusiv mătreața. „Un scalp iritat poate antrena căderea părului, uscarea și ruperea lui”, observă experta.

Mai mult, prin folosirea repetată a unor produse pentru păr care conțin parfumuri, mătreața ca reacție alergică se poate înrăutăți. Pentru a evita numeroasele reacții alergice asupra scalpului, este bine să se evite cât mai mult aceste șampoane, subliniază Abdullah.

Reclamă

Ce tipuri de șampon e indicat să foloești

Experții recomandă insistent să folosești produse pentru păr care să întrunească criteriile unui medic dermatolog. Astfel, e bine să optezi pentru produse cosmetice care au cele mai mici riscuri de alergii și iritații ale scalpului, apreciază Holland.

Aceasta recomandă un șampon fără sulfați, care este disponibil la scară largă. Acest tip de șampon are o acțiune mai puțin agresivă și iritantă la nivelul scalpului și părului. În acest sens, opțiunea ideală este mereu un produs cât mai natural. Lauren Holland subliniază că daunele asupra părului pot fi reduse prin limitarea folosirii unor instrumente de styling prea fierbinți și a tratamentelor chimice.

De asemenea, pentru femeile cu un scalp sensibil recomandă unele măsuri de protecție, cum ar fi înotul cu cască sau purtarea unei pălării în zilele toride de vară.

Experta recomandă, de asemenea, folosirea uleiurilor de păr naturale pentru scalp între spălări. O altă măsură benefică este evitarea unor produse de styling precum gelurile de păr, ceara și sprayurile de păr, ca și șampoanele uscate. Acestea pot provoca asfixierea foliculilor. „Odată ce un folicul de păr este distrus, din păcate este ireversibil”, conchide aceasta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezamăgirile în dragoste, dar și reușitele pe plan profesional vor acapara viețile nativilor în această perioadă. Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024 îți aduce toate detaliile. Zodiile vor trece prin mai multe...
2
Un cuplu toxic de zodii care se ține în brațe într-un peisaj idilic
Horoscop
6 cupluri toxice de semne zodiacale. Nativii care nu se potrivesc
Există câteva cupluri toxice de semne zodiacale cu o compatibilitate naturală scăzută. Însă asta nu le împiedică să simtă o atracție ca în filme. Inima are logica ei. Realitatea este că ne putem îndrăgosti...
3
Porții de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată
Rețete
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Rețeta vedetă a verii
S-au copt caisele și te gândești să le incluzi în diferite rețeta de deserturi cât mai delicioase și spectaculoase? Îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată, care poate...
4
tineri îndrăgostiți care stau liniștiți într-o zi senină
Horoscop
Cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Ce spun astrele
Dacă te întrebi cum vor fi zilele călduroase din punct de vedere sentimental, noi venim cu răspunsul. Află cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Este vorba despre noi începuturi,...
5
icon
Laura Cosoi în timp ce pozează de pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Laura Cosoi, despre carieră și viața de familie: „Nu m-am obișnuit nicio secundă cu gândul că aș fi la ultima sarcină”
Deși are o perioadă aglomerată, Laura Cosoi și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Între viața de familie și cea profesională, Laura reușește să găsească un echilibru și să îmbine armonios...
PARTENERI
×