Reclamă

Șampoane nocive pentru podoaba capilară. Află de la experți de ce să le eviți

Un păr lucios, mătăsos și bogat este visul oricărei femei. Experții explică cum putem evita aceste șampoane nocive pentru podoaba capilară, întrucât pot agrava starea părului tău, ducând chiar la căderea lui. E indicat să renunți la aceste tipuri de șampoane dacă vrei să eviți problemele.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 29 decembrie 2023, 7:29
Mai multe șampoane, fotografiate într-o baie
Hair stylistul Allyson Carter consideră că alegerea șamponului potrivit este crucială pentru sănătatea părului / Shutterstock

Hair stylistul Allyson Carter consideră că alegerea șamponului potrivit este crucială pentru sănătatea părului. Carter arată care sunt indiciile pentru a stabili cât de sigur este un șampon. Primul indiciu se referă la gradul său de onctuozitate. Dacă un șampon este prea onctuos, culoarea pare artificială sau miroase exagerat de bine, de aromat. Atunci probabil că nu este prea bun pentru scalp, susține aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Șampoane nocive pentru podoaba capilară

În primul rând trebuie evitate șampoanele parfumate, pe care este indicat să le înlocuiești cu o formulă mai blândă, ce susține volumul și hidratarea părului, fără ingrediente care să usuce scalpul, relatează Shefinds.

Agenții de îngroșare fac părul uscat și fragil

Sunt de evitat șampoanele cu agenți de îngroșare, care le dau acestora o textură atrăgătoare. În opinia lui Carter, unii agenți de îngroșare des utilizați, precum clorura de sodiu și polietilenglicolul, sunt deosebit de iritante pentru scalp. „Fură din hidratarea părului, făcându-l uscat și fragil”, subliniază Carter.

La rândul lor, parfumurile ca dietanolamina și trietanolamina „distrug complet keratina și contribuie la uscarea și pierderea părului”, adaugă experta. În egală măsură, șampoanele de îngroșare pot fi periculoase din cauză că, atunci când sunt folosite în exces pot astupa porii. Porii sufocați împiedică oxigenul să ajungă la scalp, care la rândul lui devine iritat și în final provoacă pierderea părului.

Reclamă

Parfumul poate agrava mătreața

În viziunea lui Abudllah, deși parfumul în sine nu provoacă mătreață, poate genera o gamă largă de alergii, inclusiv mătreața. „Un scalp iritat poate antrena căderea părului, uscarea și ruperea lui”, observă experta.

Mai mult, prin folosirea repetată a unor produse pentru păr care conțin parfumuri, mătreața ca reacție alergică se poate înrăutăți. Pentru a evita numeroasele reacții alergice asupra scalpului, este bine să se evite cât mai mult aceste șampoane, subliniază Abdullah.

Reclamă

Ce tipuri de șampon e indicat să foloești

Experții recomandă insistent să folosești produse pentru păr care să întrunească criteriile unui medic dermatolog. Astfel, e bine să optezi pentru produse cosmetice care au cele mai mici riscuri de alergii și iritații ale scalpului, apreciază Holland.

Aceasta recomandă un șampon fără sulfați, care este disponibil la scară largă. Acest tip de șampon are o acțiune mai puțin agresivă și iritantă la nivelul scalpului și părului. În acest sens, opțiunea ideală este mereu un produs cât mai natural. Lauren Holland subliniază că daunele asupra părului pot fi reduse prin limitarea folosirii unor instrumente de styling prea fierbinți și a tratamentelor chimice.

De asemenea, pentru femeile cu un scalp sensibil recomandă unele măsuri de protecție, cum ar fi înotul cu cască sau purtarea unei pălării în zilele toride de vară.

Experta recomandă, de asemenea, folosirea uleiurilor de păr naturale pentru scalp între spălări. O altă măsură benefică este evitarea unor produse de styling precum gelurile de păr, ceara și sprayurile de păr, ca și șampoanele uscate. Acestea pot provoca asfixierea foliculilor. „Odată ce un folicul de păr este distrus, din păcate este ireversibil”, conchide aceasta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×