Reclamă

Când este recomandat să îţi speli părul. Sfaturi pentru un scalp sănătos

Un păr sănătos necesită multă grijă şi întreţinere. Una dintre cele mai importante aspecte din rutina ta ar trebui să fie spălarea părului. Experţii au dezvăluit când este recomandat să îţi speli părul şi ce ingrediente sunt necesare în produsele pe care alegi să le foloseşti.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 3 noiembrie 2023, 7:47

A intra într-o rutină de spălare a părului poate fi foarte uşor, dar, potrivit experților, în funcție de tipul de păr, spălarea frecventă a acestuia poate face mult mai mult rău decât bine. Iată câteva sfaturi care să te ajute să înţelegi ce nevoi are părul tău şi cum să îi oferi îngrijirea necesară pentru a avea un aspect sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când este recomandat să îţi speli părul

Indiferent dacă ai părul creț, drept, aspru sau cu tendinţă de îngrăşare, toate tipurile de păr au calităţi unice care determină şi modul în care este necesar să ai grijă de el.

Descoperirea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru părul tău necesită mult timp și răbdare. Dacă nu știi prea bine de unde să începi, s-ar putea să ajungi la obiceiul de a-ți spăla părul zilnic, dar aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune.

„Părul tău este conectat de scalp printr-un folicul, iar acest folicul este conectat la glande care produc vitamine și umiditate, care intră în păr”.

„Dacă îți speli părul prea des, vei spăla toate uleiurile naturale din păr pe care le produc glandele”, potrivit Express.

Reclamă

„Eliminarea uleiurilor esenţiale din păr este doar o problemă, acest lucru duce de asemenea la mătreaţă şi mâncărimi, scalpul devenind uscat. De asemenea, firul de păr se poate subţia, poate deveni fragil şi vulnerabil la rupere”, a adăugat expertul Simone Thomas.

Cât de des ar trebui să îţi speli părul

„Ar trebui să îţi spălați părul numai atunci când este absolut necesar”, subliniază hairstylist-ul Jon Hala.

Reclamă

Pentru a verifica dacă părul necesită curăţare, tot ce trebuie să faci este să îţi treci mâna prin el. Dacă acesta se simte moale şi elastic, cel mai probabil nu este necesar să îl speli.

„Deși recomandarea generală este de a-l spăla de maximum una sau două ori pe săptămână, aș spune că ar trebui să fie spălat numai atunci când părul este vizibil gras”.

„Dacă scalpul provoacă mâncărime sau există semne de scădere a volumului din cauza murdăriei, atunci este clar că este timpul pentru o spălare. Aminteşte-ţi, pentru un scalp sănătos ai nevoie de sebum natural pentru foliculi sănătoși, iar spălarea părului prea des va reduce acest lucru”, spune Jon Hala.

La ce ingrediente ar trebui să fii atentă în produse

Atunci când alegi produse pentru păr, există câteva ingrediente benefice, dar şi altele pe care trebuie neapărat să le eviţi.

Descoperă cum să-ți speli părul fără șampon. Iată ce spun specialiștii.

El a identificat ingredientele necesare îngrijirii părului. Acestea includ uleiuri hrănitoare, cum ar fi argan, jojoba, avocado și semințe de floarea soarelui.

„Pantenolul ajută la menținerea umidității. Acesta adaugă strălucire și îmbunătățește manevrarea părului. Untul de shea poate ajuta la hidratare, reducând în același timp încrețirea și electrizarea. Glicerina este, de asemenea, un umectant natural care ajută la reținerea umidității în păr.”

Cât despre ingredientele de evitat: „Sulfații aspri pot fi destul de periculoşi pentru păr, lăsându-l uscât şi greu de aranjat. Siliconul care nu se evaporă poate crea o acumulare de produs pe păr.”

Vitaminele și suplimentele sunt, de asemenea, modalități eficiente de a introduce mai mulți nutrienți în părul tău. Biotina, zincul și seleniul sunt toate vitaminele și mineralele esențiale pentru a susține rezistența, creșterea și repararea părului.

Cum reduci treptat spălarea părului

„Poți opta pentru o abordare totul sau nimic, dar, ca și în multe lucruri în viață, dacă poți face schimbări treptate, vei dobândi un nou obicei sănătos pentru care părul tău îți va mulțumi”.

„Dacă de obicei îl speli zilnic, încearcă să reduci procedeul cu intenția de a spăla părul de două până la trei ori pe săptămână”.

De asemenea, poți schimba produsele pe care le utilizezi în prezent. Acest lucru ar putea ajuta la încetinirea procesului de îngrăşare, scrie Glamour.

„Asigură-te că noul tău șampon este ușor, astfel încât să nu-ți îngreuneze părul. Ar fi, de asemenea, benefică utilizarea produselor de styling pe bază de ulei, cum ar fi serurile”, conchide Hala.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×