Reclamă

Când este recomandat să îţi speli părul. Sfaturi pentru un scalp sănătos

Un păr sănătos necesită multă grijă şi întreţinere. Una dintre cele mai importante aspecte din rutina ta ar trebui să fie spălarea părului. Experţii au dezvăluit când este recomandat să îţi speli părul şi ce ingrediente sunt necesare în produsele pe care alegi să le foloseşti.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 3 noiembrie 2023, 7:47

A intra într-o rutină de spălare a părului poate fi foarte uşor, dar, potrivit experților, în funcție de tipul de păr, spălarea frecventă a acestuia poate face mult mai mult rău decât bine. Iată câteva sfaturi care să te ajute să înţelegi ce nevoi are părul tău şi cum să îi oferi îngrijirea necesară pentru a avea un aspect sănătos.

Când este recomandat să îţi speli părul

Indiferent dacă ai părul creț, drept, aspru sau cu tendinţă de îngrăşare, toate tipurile de păr au calităţi unice care determină şi modul în care este necesar să ai grijă de el.

Descoperirea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru părul tău necesită mult timp și răbdare. Dacă nu știi prea bine de unde să începi, s-ar putea să ajungi la obiceiul de a-ți spăla părul zilnic, dar aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune.

„Părul tău este conectat de scalp printr-un folicul, iar acest folicul este conectat la glande care produc vitamine și umiditate, care intră în păr”.

„Dacă îți speli părul prea des, vei spăla toate uleiurile naturale din păr pe care le produc glandele”, potrivit Express.

Reclamă

„Eliminarea uleiurilor esenţiale din păr este doar o problemă, acest lucru duce de asemenea la mătreaţă şi mâncărimi, scalpul devenind uscat. De asemenea, firul de păr se poate subţia, poate deveni fragil şi vulnerabil la rupere”, a adăugat expertul Simone Thomas.

Cât de des ar trebui să îţi speli părul

„Ar trebui să îţi spălați părul numai atunci când este absolut necesar”, subliniază hairstylist-ul Jon Hala.

Reclamă

Pentru a verifica dacă părul necesită curăţare, tot ce trebuie să faci este să îţi treci mâna prin el. Dacă acesta se simte moale şi elastic, cel mai probabil nu este necesar să îl speli.

„Deși recomandarea generală este de a-l spăla de maximum una sau două ori pe săptămână, aș spune că ar trebui să fie spălat numai atunci când părul este vizibil gras”.

„Dacă scalpul provoacă mâncărime sau există semne de scădere a volumului din cauza murdăriei, atunci este clar că este timpul pentru o spălare. Aminteşte-ţi, pentru un scalp sănătos ai nevoie de sebum natural pentru foliculi sănătoși, iar spălarea părului prea des va reduce acest lucru”, spune Jon Hala.

La ce ingrediente ar trebui să fii atentă în produse

Atunci când alegi produse pentru păr, există câteva ingrediente benefice, dar şi altele pe care trebuie neapărat să le eviţi.

Descoperă cum să-ți speli părul fără șampon. Iată ce spun specialiștii.

El a identificat ingredientele necesare îngrijirii părului. Acestea includ uleiuri hrănitoare, cum ar fi argan, jojoba, avocado și semințe de floarea soarelui.

„Pantenolul ajută la menținerea umidității. Acesta adaugă strălucire și îmbunătățește manevrarea părului. Untul de shea poate ajuta la hidratare, reducând în același timp încrețirea și electrizarea. Glicerina este, de asemenea, un umectant natural care ajută la reținerea umidității în păr.”

Cât despre ingredientele de evitat: „Sulfații aspri pot fi destul de periculoşi pentru păr, lăsându-l uscât şi greu de aranjat. Siliconul care nu se evaporă poate crea o acumulare de produs pe păr.”

Vitaminele și suplimentele sunt, de asemenea, modalități eficiente de a introduce mai mulți nutrienți în părul tău. Biotina, zincul și seleniul sunt toate vitaminele și mineralele esențiale pentru a susține rezistența, creșterea și repararea părului.

Cum reduci treptat spălarea părului

„Poți opta pentru o abordare totul sau nimic, dar, ca și în multe lucruri în viață, dacă poți face schimbări treptate, vei dobândi un nou obicei sănătos pentru care părul tău îți va mulțumi”.

„Dacă de obicei îl speli zilnic, încearcă să reduci procedeul cu intenția de a spăla părul de două până la trei ori pe săptămână”.

De asemenea, poți schimba produsele pe care le utilizezi în prezent. Acest lucru ar putea ajuta la încetinirea procesului de îngrăşare, scrie Glamour.

„Asigură-te că noul tău șampon este ușor, astfel încât să nu-ți îngreuneze părul. Ar fi, de asemenea, benefică utilizarea produselor de styling pe bază de ulei, cum ar fi serurile”, conchide Hala.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×