Reclamă

Cum să-ți speli părul fără șampon. Metoda care este tot mai populară printre femei

Podoaba capilară trebuie îngrijită cu mare atenție. În prezent există pe piață nenumărate produse pentru spălarea și repararea părului. Specialiștii în beauty vin cu o nouă metodă de întreținere a frumuseții și sănătății părului. Descoperă cum să-ți speli părul fără șampon.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2023, 6:08

Metoda spălării părului fără șampon a devenit tot mai populară în ultimii ani. Este o metodă simplă ce nu implică foarte mult efort din partea doamnelor și domnișoarelor. Când vine vorba de spălarea părului fără șampon, trebuie să ții cont de faptul că specialiștii recomandă acest tip de spălare în special persoanelor care au părul creț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să-ți speli părul fără șampon

A existat întotdeauna o dezbatere în ceea ce privește frecvența cu care ar trebui să-ți speli părul. Unii specialiști susțin că acesta nu ar trebui săplat foarte des, dacă nu vrei să-ți agresezi scalpul. Cei mai mulți specialiști în beauty recomandă să-ți speli părul la 4-5 zile, însă este bine de știut că părul ar trebui spălat ori de câte ori simți nevoia să-ți cureți scalpul.

Un lucru este cert, spălarea zilnică a părului nu este cea mai recomandată modalitate de a-l menține curat și sănătos. În ultimele luni, pe internet, a devenit tot mai populară metodă de spălare a părului fără șampon. Această metodă este recomandată în special persoanelor care au părul creț.

Unii specialiști susțin că această metodă ar ajuta la refacerea texturii părului, în special pentru persoanele care se confruntă cu părul uscat și casant. Metoda spălării părului fără șampon presupune doar folosirea de apă. În acest fel va crește producția de sebum și va ajuta la revitalizarea firelor de păr.

De menționat este faptul că apa pe care o folosești nu trebuie să fie fierbinte, altfel părul tău va deveni și mai uscat. Apa fierbinte poate avea un efect nedorit și asupra scalpului.

Reclamă

Spălarea părului doar cu apă îți va revitaliza podoaba capilară, susțin specialiștii. Imediat după spălare, părul trebuie pieptănat cu ajutorul unei perii speciale.

Dacă te confrunți cu un exces de sebum, atunci această metodă s-ar putea să nu fie cea mai potrivită pentru tine.

Metoda spălării părului fără șampon este recomandată persoanelor care au părul uscat și casant.

Reclamă

Ce pași poți urma în timpul acestei proceduri

Nu toate produsele de spălare a părului sunt potrivite pentru acesta. Unele pot provoca mai mult rău decât bine. Este important să alegi cea mai bună variantă pentru tine, spun specialiștii pentru Healthline.

Când vine vorba de spălarea părului fără șampon, mulți specialiști în beauty susțin că există anumiți pași care ar trebui urmați. Începe prin folosirea unui produs de tip co-wash. Aceste produse sunt asemănătoare unor balsamuri de păr și au proprietatea de a curăța părul fără a face prea multă spumă.

Astfel de produse sunt tot mai populare și la noi în țară și sunt folosite tocmai pentru a proteja în mod cât mai natural frumusețea și sănătatea părului.

Imediat după spălare poți folosi un balsam pe lungimea vârfurilor. În felul acesta te vei asigura că ai făcut tot ce este posibil pentru a preveni vârfurile despicate.

Lungimea vârfurilor are nevoie de la fel de multă atenție și grijă din partea noastră. Te invităm să descoperi mai multe și despre cât de des este indicat să-ți tunzi vârfurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×