Reclamă

Cum îți vopsești corect părul acasă: sfaturi pas cu pas pentru a acoperi rădăcinile crescute

Să-ți vopsești părul singură poate fi o adevărată provocare, mai ales când te confrunți cu situații mai dificile, cum ar fi acoperirea culorii naturale a rădăcinilor. Pentru a evita posibile neplăceri, este indicat să te informezi înainte de a începe. Află cum îți vopsești corect părul acasă și ce sfaturi te pot ajuta să obții cele mai bune rezultate.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 9 iunie 2023, 6:12
O femeie frumoasă care își pregătește singură vopseaua pentru a-și acoperi vârfurile
Să-ți vopsești părul singură poate fi o adevărată provocare, mai ales când te confrunți cu situații mai dificile, cum ar fi acoperirea culorii naturale a rădăcinilor / Shutterstock

Pe măsură ce părul vopsit crește, culoarea naturală a rădăcinilor va apărea treptat la suprafață. Pentru îngrijirea părului, unii stiliști recomandă reaplicarea culorii la fiecare șase, până la opt săptămâni. Alți specialiști sugerează să-ți vopsești părul după patru până la șase săptămâni de la ultima vopsire. Depinde cât de repede îți crește părul și cât timp poți accepta să ai rădăcinile într-o culoare diferită în comparație cu restul șuvițelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți vopsești corect părul acasă

Multe persoane își păstrează în mod intenționat rădăcinile nevopsite, în timp ce altele se străduiesc să le acopere. Dacă te afli în categoria celor care preferă un aspect uniform, ai la îndemână mai multe variante. Să te vopsești acasă poate fi o idee avantajoasă dacă nu ai suficient timp să mergi la un salon sau vrei să faci economii.

Aplică vopseaua pe secțiuni

Poți avea cele mai bune rezultate, dacă aplici vopseaua pe secțiuni. Realizarea unui T cu partea din față și din spate îți permite să vopsești partea din față a părului, fără a fi nevoie să vopsești și partea din spate.

Practic, vopsești doar partea de păr pe care o pot vedea ceilalți. Dacă intenționezi să-ți vopsești rădăcinile din tot capul, poți utiliza în continuare metoda T. Singura diferență este că aplici vopseaua pe toate cele patru secțiuni în zone de dimensiuni mici, potrivit specialiștilor The List.

Reclamă

Nu-ți vopsi tot părul

Poate fi tentant să-ți vopsești tot părul. Cu excepția cazului în care ți-ai mai vopsit părul acasă înainte, acest lucru nu este recomandat, mai ales dacă ai primit anterior un tratament în salon. În această situație, poți suna la salon să ceri câteva sfaturi scurte despre cum îți vopsești corect părul acasă.

Culoarea naturală a rădăcinilor diferă foarte mult față de suprafața vopsită a părului. De aceea, nu este indicat să-ți vopsești tot părul deoarece ar putea apărea nuanțe diferite de culoare.

Reclamă

Aplică vopsea temporară de păr

Nu întotdeauna ai timp să-ți vopsești părul în totalitate, de aceea există soluții temporare. Acestea se referă, de obicei, la spray-uri sau pudre. Deși anumite tendințe de colorare a părului se potrivesc tuturor, tehnica perfectă de acoperire este unică pentru fiecare persoană.

Un alt avantaj al colorării temporare este că nu implică la fel de multe riscuri ca vopsirea permanentă. În cazul vopsirii permanente acasă, există întotdeauna riscul de a folosi substanțe chimice greșite, care îți pot deteriora grav părul. De aceea, este mai sigur să folosești spray sau pudră pentru acoperirea rădăcinilor.

Folosește coloranți temporari

Dacă te întrebi cum îți vopsești corect părul acasă, este bine de știut că poți folosi coloranți temporari. Totuși, acești pigmenți temporari nu se dovedesc în totalitate eficienți. Pot lăsa impresia că rădăcinile au o culoare mai deschisă. O altă problemă este că aceste soluții rapide tind să se curețe ușor atunci când îți speli părul.

Poți încerca gelul de colorare a părului în loc de pudre sau spray-uri dacă vrei o acoperire de durată. Acesta ar putea preveni îndepărtarea prea rapidă a culorii părului. De asemenea, oferă culorii un aspect mai natural.

Când îți pregătești părul, asigură-te că fiecare bucată de păr va primi o cantitate de vopsea proporțională cu suprafața acesteia. A avea prea mult păr în fiecare secțiune poate duce la o aplicare neregulată a vopselei pe rădăcini. De aceea, este important să-ți împarți șuvițele în mod egal.

Evită vopseaua din magazinele naturiste

Henna și vopseaua organică sunt produse complet diferite de vopseaua profesională de păr. Nu funcționează bine împreună. Totodată, să folosești henna sau vopsea organică nu este neapărat greșit, dar îți compromite posibilitatea de a-ți schimba culoarea atunci când te întorci la un salon profesionist, conform publicației Best Health.

Dacă nu ești sigură, poți întreba într-un astfel de magazin cum îți vopsești corect părul acasă. Angajații ar trebui să știe ce substanțe poți combina.

Fii atentă la tipul de vopsea folosit

Vopseaua profesională este complet diferită de vopseaua din magazin. Când îți acoperi șuvițele acasă, este posibil să nu obții exact culoarea pe care ai obținut-o în salon. Spre deosebire de produsele obișnuite, vopseaua profesională include extensori și alte ingrediente, care îi permit să fie personalizată.

Retușurile făcute acasă combinate cu părul vopsit profesional ar putea crea probleme. Dacă trebuie să ai grijă de rădăcinile tale, poți folosi o nuanță mai deschisă atunci când acoperi culorile mai închise pentru a uniformiza aspectul. Pentru nuanțele de blond sau roșcat, este invers, deoarece a alege o nuanță prea deschisă pentru a acoperi aceste nuanțe poate altera întreaga culoare a părului.

De asemenea, ai grijă ce produse cumperi. Se recomandă să folosești vopsea fără amoniac. Amoniacul este o substanță chimică toxică pentru tine și mediul înconjurător. Când nu știi ce produs să cumperi, întreabă un stilist cunoscut cum îți vopsești corect părul acasă.

Dacă nu ești sigură cum va arăta culoarea pe care urmează s-o folosești, fă un test. Aplic-o pe o secțiune mică de păr pentru a vedea dacă se potrivește înainte de a o aplica pe toate rădăcinile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×