Reclamă

Cum să eviți deteriorarea părului după vopsire: sfaturile specialiștilor

Schimbarea culorii părului este o modalitate interesantă și distractivă de a-ți împrospăta aspectul. Totuși, este o mare schimbare care îți poate transforma complet stilul, așa că nu ai cum să iei această decizie cu ușurință. Fie că dorești să îndrăznești cu o nuanță puternică de roșu sau vrei să înveselești lucrurile cu șuvițe blonde, există o selecție nesfârșită de culori superbe din care poți alege cu ajutorul specialiștilor. Și pentru ca lucrurile să rămână în aceeași notă pozitivă, află cum să eviți deteriorarea părului după vopsire.

Publicat: 25 aprilie 2023, 7:27

Dacă te gândești să îți vopsești părul natural, este important să ții cont de câțiva pași și să iei măsuri de precauție necesare pentru a preveni deteriorarea părului. Vopseaua de păr conține ingrediente precum peroxidul care poate usca și deteriora firele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să eviți deteriorarea părului după vopsire

Potrivit specialiștilor, după ședințe repetate de colorare, părul tău devine mai predispus la rupere. Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce daunele.

Discută cu hairstylist-ul

Deși te poți vopsi acasă, îți recomandăm să ai o întâlnire cu un hairstylist profesionist, mai ales dacă nu ai mai făcut asta până acum. Dacă nu ți-ai vopsit niciodată părul până acum, e important să vorbești cu un profesionist despre ce nuanțe să alegi și cât de repede ar trebui să îți deschizi sau să închizi culoarea părului. Discută în detaliu obiectivele tale. Arată-i specialistului câteva fotografii inspiraționale ale culorii pe care o vrei, astfel încât hairstylistul să obțină o imagine vizuală a ceea ce vrei.

Acesta este momentul perfect pentru a-i adresa hairstylistului orice întrebări pe care le ai în legătură vopsirea. Un profesionist îți va putea oferi sfaturi sincere și te va ghida prin procesul de vopsire.

Reclamă

Pregătește-ți părul

Înainte de a merge la întâlnire, asigură-te că părul tău este în cea mai bună formă posibilă. Dacă mergi la programare cu părul puternic, vei preveni ruperea. Cu o zi înainte de programare, răsfață-ți părul cu un tratament hidratant și de întărire.

Un tratament la domiciliu poate preveni ruperea firelor de păr cauzate de daune chimice, termice și mecanice. Acest tratament va reda aspectul neted și strălucitor al părului și va întări firele, astfel încât să nu îți faci griji că ieși din salon cu părul uscat și deteriorat după vopsire.

Reclamă

Nu te grăbi cu schimbarea

Când te îndrepți spre o schimbare de look, este important să stabilești așteptări realiste. Ai răbdare cu procesul. Poate dura câteva ședințe pentru ca stilistul să-ți aducă părul la nuanța dorită. Când stabilești câte sesiuni sunt necesare pentru a deschide părul, trebuie să iei în considerare nivelul de culoare naturală a părului, nivelul actual de culoare a părului, porozitatea și densitatea părului.

Dacă vrei să-ți deschizi nuanța părului, mai mult ca sigur vei provoca mai multe daune decât dacă ai opta pentru o nuanță mai închisă. Asigură-te că tratezi procesul așa cum se cuvine și nu programezi ședințele prea aproape una de celălaltă, astfel încât părul să aibă timp să se refacă.

Evită să speli prea des părul

După ce te vopsești prima dată, evită să te speli prea des. Cu cât speli mai mult părul, cu atât mai repede culoarea se va estompa, ceea ce va duce la nevoia de a retușa de mai multe ori nuanța părului. După programarea pentru vopsirea părului, ar trebui să aștepți cel puțin 72 de ore înainte să speli părul. Dacă speli părul mai devreme, riști și ca vopseaua să se estompeze mai devreme. Încearcă să speli părul de cel mult două-trei ori pe săptămână.

Utilizează produse pentru părul vopsit

Când speli părul, optează pentru un șampon hidratant și sigur pentru culoare. Folosește șampon și balsamuri foarte bune. Trebuie să ai grijă de părul tău pentru ca acesta să arate cel mai bine și să rămână sănătos.

Pentru a preveni pe cât posibil decolorarea culorii părului, există anumite ingrediente de care ar trebui să ții cont. Sulfații servesc pentru o șampoane cu bule, dar ajung să îndepărteze prea mult ulei de pe scalp și păr și pot contribui la senzația de uscăciune. De asemenea, evită clorura de sodiu, deoarece acest ingredient usucă părul și accelerează procesul de decolorare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×