Efectele șamponului mov asupra părului tău

Pentru femeile vopsite în nuanțe de blond, efectele șamponului mov asupra părului vor face diferența dintre succes și dezastru. Părul blond obținut printr-un proces chimic necesită foarte multă atenție. Dacă părul tău este brunet sau șaten închis, procesul de decolorare va avea un parcurs și mai lung. Pe lângă decolorarea și vopsirea părului, blondul are nevoie de îngrijire permanentă acasă.

Publicat: 5 august 2021, 9:44 / Actualizat: 5 August 2021, 9:44

Blondul rămâne una dintre cele mai costisitoare culori. Nu este suficientă o simplă decolorare urmată de o nuanțare. După obținerea blondului mult dorit va trebui să îți formezi o rutină bazată pe hidratarea părului. Părul blond este mai poros și are nevoie de hidratare intensă pentru a nu se degrada rapid. Pe lângă rutina de îngrijire a părului, vei avea nevoie de o rutină de întreținere a culorii. Un produs eficient și rapid pentru menținerea unei nuanțe frumoase de blond este șamponul nunațator. Prin folosirea corectă poți observa efectele rapide ale șamponului mov asupra părului tău.

Efectele șamponului mov asupra părului

Apa calcaroasă poate afecta orice tip de păr. Aceasta devine cu atât mai problematică pentru părul vopsit în blond. Pentru eliminarea tuturor reziduurilor din păr și menținerea unei nuanțe curate vei avea nevoie de un șampon nuanțator.

Samponul mov are rolul de a neutraliza nuanțele de galben și a readuce strălucirea blondului ales. Clorul din apă sau expunerea la soare afectează nuanțele de blond, iar în timp acestea își schimbă culoarea. Prin urmare părul tău blond se poate deschide sau închide la culoare. Pentru a evita aceste probleme se recomandă folosirea unei măști sau a unui șampon cu pigment violet. În colorimetrie, nuanța de violet este opusă galbenului și astfel devine un element cheie pentru a neutraliza tonurile problematice. Iată câteva dintre efectele șamponului mov asupra părului tău.

Nuanțarea excesivă a părului

Din dorința de a rezolva problema cât mai repede poți obține un rezultat neașteptat. Nu întotdeauna efectele șamponului mov asupra părului tău vor fi un real succes. Prin folosirea unei cantități prea mari de produs, după clătire, blondul tău s-ar putea transforma în violet. În loc să accentuezi reflexele frumoase ale blondului, ai obținut șuvițe violet. Un astfel de produs ar trebui folosit de cel mult două ori pe săptămână în cantități potrivite pentru lungimea părului tău. Șamponul violet are un pigment foarte puternic, pentru un efect de succes ai grijă să-l folosești cu măsură.

Deteriorarea părului

Pe lângă obținerea unei culori pe care nu ți-o dorești, folosirea incorectă a șamponului poate produce și alte probleme. Aplicat în cantități prea mari colorează în exces părul, dar ce se întâmplă când e ținut prea mult timp în păr. Un trend printre adolescentele de pe TikTok era folosirea șamponului mov pentru o zi întreagă. În timp ce trendul prindea popularitate, părul căpăta probleme ireparabile.

Efectele negative ale șamponului mov pot fi reparate doar cu răbdare și perseverență. Nu întotdeauna trendurile din online sunt o idee bună pentru părul tău. Dacă șamponul nuanțator nu are aceleași efecte pentru toate tipurile de blond, în mod cert are un rezultat comun pentru toate tipurile de păr.

Șamponul nuanțator nu a ar trebui ținut în păr mai mult de cinci-zece minute. Timpul de acționare a șamponului depinde de neutralizarea nuanțelor tale pentru obținerea unui blond strălucitor. O folosire îndelungată a șamponului poate să-ți usuce părul. Pentru a evita acest lucru respectă limita de timp pentru folosirea produsului și folosește întotdeauna un tratament hrănitor pentru păr. Poți opta pentru o mască din comerț sau îți poți prepara o mască de păr acasă.

Strălucire și culoare

Dacă mai sus ai citit două dintre efectele negative ale șamponului mov asupra părului, îți vom prezenta rețeta perfectă pentru folosirea acestuia. În primul rând ai grijă să alegi șamponul mov potrivit nuanței tale de blond. Apoi, folosește șamponul nuanțator potrivit tipului tău de păr.

Este foarte important să-ți cunoști textura părului pentru a putea vedea rezultate. Alternează întotdeauna folosirea șamponului mov cu un șampon obișnuit, iar după folosire ai grijă să-ți răsfeți părul cu o mască și un ulei hrănitor. Obținerea unor rezultate de succes ține întotdeauna de de felul în care aplici produsele pe păr.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
2
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
3
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
4
Halle Berry, într-o rochie cu imprimeu floral, la un eveniment monden
Divertisment
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt: „Nu am avut niciodată un bărbat care să mă ridice și să mă lase să fiu tot ceea ce sunt”
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt. Actrița a spus pentru prima dată că nu a mai avut un asemenea bărbat în viața ei. Actualul partener a ajutat-o să evolueze și a susținut-o...
5
icon
Adriana Trandafir în timp ce arată cu degetul spre public la interviulpentru echipa CaTine.ro
CaTine
Adriana Trandafir, despre sinceritate și emoție în competiția Asia Express: „A fost cumplit de greu, dar și o experiență specială”
Adriana Trandafir este una dintre cele mai sincere și puternice concurente din cadrul competiției Asia Express: Drumul Împăraților. În cel de-al patrulea sezon, actrița Adriana Trandafir a decis să se alăture concursului împreună cu...
PARTENERI
×