Reclamă

Efectele șamponului mov asupra părului tău

Pentru femeile vopsite în nuanțe de blond, efectele șamponului mov asupra părului vor face diferența dintre succes și dezastru. Părul blond obținut printr-un proces chimic necesită foarte multă atenție. Dacă părul tău este brunet sau șaten închis, procesul de decolorare va avea un parcurs și mai lung. Pe lângă decolorarea și vopsirea părului, blondul are nevoie de îngrijire permanentă acasă.

Publicat: 5 august 2021, 9:44

Blondul rămâne una dintre cele mai costisitoare culori. Nu este suficientă o simplă decolorare urmată de o nuanțare. După obținerea blondului mult dorit va trebui să îți formezi o rutină bazată pe hidratarea părului. Părul blond este mai poros și are nevoie de hidratare intensă pentru a nu se degrada rapid. Pe lângă rutina de îngrijire a părului, vei avea nevoie de o rutină de întreținere a culorii. Un produs eficient și rapid pentru menținerea unei nuanțe frumoase de blond este șamponul nunațator. Prin folosirea corectă poți observa efectele rapide ale șamponului mov asupra părului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele șamponului mov asupra părului

Apa calcaroasă poate afecta orice tip de păr. Aceasta devine cu atât mai problematică pentru părul vopsit în blond. Pentru eliminarea tuturor reziduurilor din păr și menținerea unei nuanțe curate vei avea nevoie de un șampon nuanțator.

Samponul mov are rolul de a neutraliza nuanțele de galben și a readuce strălucirea blondului ales. Clorul din apă sau expunerea la soare afectează nuanțele de blond, iar în timp acestea își schimbă culoarea. Prin urmare părul tău blond se poate deschide sau închide la culoare. Pentru a evita aceste probleme se recomandă folosirea unei măști sau a unui șampon cu pigment violet. În colorimetrie, nuanța de violet este opusă galbenului și astfel devine un element cheie pentru a neutraliza tonurile problematice. Iată câteva dintre efectele șamponului mov asupra părului tău.

Nuanțarea excesivă a părului

Din dorința de a rezolva problema cât mai repede poți obține un rezultat neașteptat. Nu întotdeauna efectele șamponului mov asupra părului tău vor fi un real succes. Prin folosirea unei cantități prea mari de produs, după clătire, blondul tău s-ar putea transforma în violet. În loc să accentuezi reflexele frumoase ale blondului, ai obținut șuvițe violet. Un astfel de produs ar trebui folosit de cel mult două ori pe săptămână în cantități potrivite pentru lungimea părului tău. Șamponul violet are un pigment foarte puternic, pentru un efect de succes ai grijă să-l folosești cu măsură.

Reclamă

Deteriorarea părului

Pe lângă obținerea unei culori pe care nu ți-o dorești, folosirea incorectă a șamponului poate produce și alte probleme. Aplicat în cantități prea mari colorează în exces părul, dar ce se întâmplă când e ținut prea mult timp în păr. Un trend printre adolescentele de pe TikTok era folosirea șamponului mov pentru o zi întreagă. În timp ce trendul prindea popularitate, părul căpăta probleme ireparabile.

Efectele negative ale șamponului mov pot fi reparate doar cu răbdare și perseverență. Nu întotdeauna trendurile din online sunt o idee bună pentru părul tău. Dacă șamponul nuanțator nu are aceleași efecte pentru toate tipurile de blond, în mod cert are un rezultat comun pentru toate tipurile de păr.

Reclamă

Șamponul nuanțator nu a ar trebui ținut în păr mai mult de cinci-zece minute. Timpul de acționare a șamponului depinde de neutralizarea nuanțelor tale pentru obținerea unui blond strălucitor. O folosire îndelungată a șamponului poate să-ți usuce părul. Pentru a evita acest lucru respectă limita de timp pentru folosirea produsului și folosește întotdeauna un tratament hrănitor pentru păr. Poți opta pentru o mască din comerț sau îți poți prepara o mască de păr acasă.

Strălucire și culoare

Dacă mai sus ai citit două dintre efectele negative ale șamponului mov asupra părului, îți vom prezenta rețeta perfectă pentru folosirea acestuia. În primul rând ai grijă să alegi șamponul mov potrivit nuanței tale de blond. Apoi, folosește șamponul nuanțator potrivit tipului tău de păr.

Este foarte important să-ți cunoști textura părului pentru a putea vedea rezultate. Alternează întotdeauna folosirea șamponului mov cu un șampon obișnuit, iar după folosire ai grijă să-ți răsfeți părul cu o mască și un ulei hrănitor. Obținerea unor rezultate de succes ține întotdeauna de de felul în care aplici produsele pe păr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
2
O femeie frumoasă, într-o rochie lungă, din voal,într-un cadru feeric
Horoscop
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Astrologii au făcut lista cu nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima și să primească dragostea care vine către ei. Pentru trei zodii norocoase...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
4
Chec cu vișine secționat pe un tocător de lemn, alături de un bol cu zahăr și două felii de chec pe hârtie de copt
Rețete
Chec cu vișine. Rețeta unui desert simplu, cu gust dulce-acrișor
Acest chec cu vișine nu este doar un desert delicios, ci este și ușor de preparat, fiind perfect pentru începători și experți deopotrivă. Este ideal pentru a fi servit la micul dejun, ca gustare...
5
O femeie frumoasă care aleargă printr-o pădure pentru a arăta cum arată puterea manifestării
Horoscop
Afirmații care te pot ajuta să atragi norocul în viața ta. Cum poți să folosești manifestarea în favoarea ta
Descoperă și tu lista cu afirmații care te pot ajuta să atragi norocul în viața ta. Dacă ești atrasă de puterea manifestării, atunci acest articol te poate ajuta să o folosești în favoarea ta....
PARTENERI
×