Reclamă

Efectele șamponului mov asupra părului tău

Pentru femeile vopsite în nuanțe de blond, efectele șamponului mov asupra părului vor face diferența dintre succes și dezastru. Părul blond obținut printr-un proces chimic necesită foarte multă atenție. Dacă părul tău este brunet sau șaten închis, procesul de decolorare va avea un parcurs și mai lung. Pe lângă decolorarea și vopsirea părului, blondul are nevoie de îngrijire permanentă acasă.

Publicat: 5 august 2021, 9:44

Blondul rămâne una dintre cele mai costisitoare culori. Nu este suficientă o simplă decolorare urmată de o nuanțare. După obținerea blondului mult dorit va trebui să îți formezi o rutină bazată pe hidratarea părului. Părul blond este mai poros și are nevoie de hidratare intensă pentru a nu se degrada rapid. Pe lângă rutina de îngrijire a părului, vei avea nevoie de o rutină de întreținere a culorii. Un produs eficient și rapid pentru menținerea unei nuanțe frumoase de blond este șamponul nunațator. Prin folosirea corectă poți observa efectele rapide ale șamponului mov asupra părului tău.

Efectele șamponului mov asupra părului

Apa calcaroasă poate afecta orice tip de păr. Aceasta devine cu atât mai problematică pentru părul vopsit în blond. Pentru eliminarea tuturor reziduurilor din păr și menținerea unei nuanțe curate vei avea nevoie de un șampon nuanțator.

Samponul mov are rolul de a neutraliza nuanțele de galben și a readuce strălucirea blondului ales. Clorul din apă sau expunerea la soare afectează nuanțele de blond, iar în timp acestea își schimbă culoarea. Prin urmare părul tău blond se poate deschide sau închide la culoare. Pentru a evita aceste probleme se recomandă folosirea unei măști sau a unui șampon cu pigment violet. În colorimetrie, nuanța de violet este opusă galbenului și astfel devine un element cheie pentru a neutraliza tonurile problematice. Iată câteva dintre efectele șamponului mov asupra părului tău.

Nuanțarea excesivă a părului

Din dorința de a rezolva problema cât mai repede poți obține un rezultat neașteptat. Nu întotdeauna efectele șamponului mov asupra părului tău vor fi un real succes. Prin folosirea unei cantități prea mari de produs, după clătire, blondul tău s-ar putea transforma în violet. În loc să accentuezi reflexele frumoase ale blondului, ai obținut șuvițe violet. Un astfel de produs ar trebui folosit de cel mult două ori pe săptămână în cantități potrivite pentru lungimea părului tău. Șamponul violet are un pigment foarte puternic, pentru un efect de succes ai grijă să-l folosești cu măsură.

Reclamă

Deteriorarea părului

Pe lângă obținerea unei culori pe care nu ți-o dorești, folosirea incorectă a șamponului poate produce și alte probleme. Aplicat în cantități prea mari colorează în exces părul, dar ce se întâmplă când e ținut prea mult timp în păr. Un trend printre adolescentele de pe TikTok era folosirea șamponului mov pentru o zi întreagă. În timp ce trendul prindea popularitate, părul căpăta probleme ireparabile.

Efectele negative ale șamponului mov pot fi reparate doar cu răbdare și perseverență. Nu întotdeauna trendurile din online sunt o idee bună pentru părul tău. Dacă șamponul nuanțator nu are aceleași efecte pentru toate tipurile de blond, în mod cert are un rezultat comun pentru toate tipurile de păr.

Reclamă

Șamponul nuanțator nu a ar trebui ținut în păr mai mult de cinci-zece minute. Timpul de acționare a șamponului depinde de neutralizarea nuanțelor tale pentru obținerea unui blond strălucitor. O folosire îndelungată a șamponului poate să-ți usuce părul. Pentru a evita acest lucru respectă limita de timp pentru folosirea produsului și folosește întotdeauna un tratament hrănitor pentru păr. Poți opta pentru o mască din comerț sau îți poți prepara o mască de păr acasă.

Strălucire și culoare

Dacă mai sus ai citit două dintre efectele negative ale șamponului mov asupra părului, îți vom prezenta rețeta perfectă pentru folosirea acestuia. În primul rând ai grijă să alegi șamponul mov potrivit nuanței tale de blond. Apoi, folosește șamponul nuanțator potrivit tipului tău de păr.

Este foarte important să-ți cunoști textura părului pentru a putea vedea rezultate. Alternează întotdeauna folosirea șamponului mov cu un șampon obișnuit, iar după folosire ai grijă să-ți răsfeți părul cu o mască și un ulei hrănitor. Obținerea unor rezultate de succes ține întotdeauna de de felul în care aplici produsele pe păr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×