Reclamă

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Vopsitul părului nu mai reprezintă un tabu în zilele noastre, iar culorile îndrăznețe sunt tot mai populare. Din păcate, însă atunci când alegem să ne vopsim trebuie să iei în considerare și numărul mare de substanțe toxice pe care le conține vopseaua de păr. Putem oare evita asta? De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac?  

Publicat: 4 august 2021, 7:52

Amoniacul este una dintre substanțele chimice nocive utilizată pe scară largă în vopsele de păr. Această substanță chimică este un pericol pentru cei care intră în contact cu ea, pentru mediul înconjurător, dar mai ales pentru ocean. Coloranții pe bază de amoniac afectează negativ ecosistemele care ne înconjoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este amoniacul dăunător părului și scalpului?

Când este dizolvat în apă, amoniacul formează hidroxid de amoniu, care este foarte iritant și dăunător pielii. Amoniacul din vopselele de păr se aplică direct pe scalp. Contactul direct cu pielea poate conduce la iritarea pielii și la reacții alergice. Amoniacul poate provoca roșeața pielii, mâncărimi, arsuri și disconfort al scalpului. Odată absorbit prin intermediul epidermei, amoniacul va intra în cele din urmă în sânge.

Expunerea la vaporii de amoniac în timpul aplicării culorii poate irita ochii, gâtul, sinusurile sau plămânii. Amoniacul poate provoca dificultăți de respirație atunci când este inhalat, precum și accentua problemelele respiratorii existente deja, informează Softhair.com.

Pe lângă un miros puternic iritant, amoniacul dăunează mediului, în momentul în care acesta ajunge în apă poluaează masiv viața marină.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac? Alegând produse pentru păr fără amoniac, îți protejezi sănătatea, dar și mediul în care trăiești.

Reclamă

Amoniacul este utilizat în vopselele de păr pentru a deschide cuticula părului, pregătind părul pentru absorbirea moleculelor de vopsea.

În urma colorării repetitive cu vopsea pe bază de amoniac, stratul cuticulei este afectat atât de tare, iar firele de păr devin uscate, poroase și fragile.

De ce se utilizează amoniacul în produsele de colorat părul

Reclamă

În produsele de colorare a părului, hidroxidul de amoniu este utilizat pentru a susține acțiunea de iluminare a peroxidului de hidrogen și pentru a pregăti părul pentru pigmenții colorați. Proprietățile alcaline ale amoniacului ridică cuticula părului și permit moleculelor de peroxid și colorant să pătrundă în axul părului.

Amoniacul este folosit în cazul schimbări permanente a culorii părului. În trecut, aceasta fiind singura opțiune pentru asigurarea unei acoperiri complete a părului gri.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Caracteristica corozivă a amoniacului determină distrugerea unui aminoacid numit tirozină în axul părului. Tirosina reglează producția de melanină și este responsabilă de menținerea culorii – atât cea nouă, cât și cea veche. Când tirozina este distrusă, capacitatea părului de a menține culoarea este semnificativ redusă.

Colorarea frecventă poate provoca leziuni ireparabile la nivelul părului. Cuticula părului nu se poate întinde, deoarece amoniacul face nivelul pH-ului părului mai acid. Acest lucru provoacă modificări ale texturii părului, iar firele de păr devin poroase și fragile.

Trecerea la vopsele fără amoniac vă ajută să vă protejați sănătatea părului. Însă nu toate vopselele fără amoniac conțin ingrediente non-toxice. Citiți cu mare atenție ingredientele produselor pe care le folosiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×