Reclamă

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Vopsitul părului nu mai reprezintă un tabu în zilele noastre, iar culorile îndrăznețe sunt tot mai populare. Din păcate, însă atunci când alegem să ne vopsim trebuie să iei în considerare și numărul mare de substanțe toxice pe care le conține vopseaua de păr. Putem oare evita asta? De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac?  

Publicat: 4 august 2021, 7:52

Amoniacul este una dintre substanțele chimice nocive utilizată pe scară largă în vopsele de păr. Această substanță chimică este un pericol pentru cei care intră în contact cu ea, pentru mediul înconjurător, dar mai ales pentru ocean. Coloranții pe bază de amoniac afectează negativ ecosistemele care ne înconjoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este amoniacul dăunător părului și scalpului?

Când este dizolvat în apă, amoniacul formează hidroxid de amoniu, care este foarte iritant și dăunător pielii. Amoniacul din vopselele de păr se aplică direct pe scalp. Contactul direct cu pielea poate conduce la iritarea pielii și la reacții alergice. Amoniacul poate provoca roșeața pielii, mâncărimi, arsuri și disconfort al scalpului. Odată absorbit prin intermediul epidermei, amoniacul va intra în cele din urmă în sânge.

Expunerea la vaporii de amoniac în timpul aplicării culorii poate irita ochii, gâtul, sinusurile sau plămânii. Amoniacul poate provoca dificultăți de respirație atunci când este inhalat, precum și accentua problemelele respiratorii existente deja, informează Softhair.com.

Pe lângă un miros puternic iritant, amoniacul dăunează mediului, în momentul în care acesta ajunge în apă poluaează masiv viața marină.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac? Alegând produse pentru păr fără amoniac, îți protejezi sănătatea, dar și mediul în care trăiești.

Reclamă

Amoniacul este utilizat în vopselele de păr pentru a deschide cuticula părului, pregătind părul pentru absorbirea moleculelor de vopsea.

În urma colorării repetitive cu vopsea pe bază de amoniac, stratul cuticulei este afectat atât de tare, iar firele de păr devin uscate, poroase și fragile.

De ce se utilizează amoniacul în produsele de colorat părul

Reclamă

În produsele de colorare a părului, hidroxidul de amoniu este utilizat pentru a susține acțiunea de iluminare a peroxidului de hidrogen și pentru a pregăti părul pentru pigmenții colorați. Proprietățile alcaline ale amoniacului ridică cuticula părului și permit moleculelor de peroxid și colorant să pătrundă în axul părului.

Amoniacul este folosit în cazul schimbări permanente a culorii părului. În trecut, aceasta fiind singura opțiune pentru asigurarea unei acoperiri complete a părului gri.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Caracteristica corozivă a amoniacului determină distrugerea unui aminoacid numit tirozină în axul părului. Tirosina reglează producția de melanină și este responsabilă de menținerea culorii – atât cea nouă, cât și cea veche. Când tirozina este distrusă, capacitatea părului de a menține culoarea este semnificativ redusă.

Colorarea frecventă poate provoca leziuni ireparabile la nivelul părului. Cuticula părului nu se poate întinde, deoarece amoniacul face nivelul pH-ului părului mai acid. Acest lucru provoacă modificări ale texturii părului, iar firele de păr devin poroase și fragile.

Trecerea la vopsele fără amoniac vă ajută să vă protejați sănătatea părului. Însă nu toate vopselele fără amoniac conțin ingrediente non-toxice. Citiți cu mare atenție ingredientele produselor pe care le folosiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×