Reclamă

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Vopsitul părului nu mai reprezintă un tabu în zilele noastre, iar culorile îndrăznețe sunt tot mai populare. Din păcate, însă atunci când alegem să ne vopsim trebuie să iei în considerare și numărul mare de substanțe toxice pe care le conține vopseaua de păr. Putem oare evita asta? De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac?  

Publicat: 4 august 2021, 7:52

Amoniacul este una dintre substanțele chimice nocive utilizată pe scară largă în vopsele de păr. Această substanță chimică este un pericol pentru cei care intră în contact cu ea, pentru mediul înconjurător, dar mai ales pentru ocean. Coloranții pe bază de amoniac afectează negativ ecosistemele care ne înconjoară.

Este amoniacul dăunător părului și scalpului?

Când este dizolvat în apă, amoniacul formează hidroxid de amoniu, care este foarte iritant și dăunător pielii. Amoniacul din vopselele de păr se aplică direct pe scalp. Contactul direct cu pielea poate conduce la iritarea pielii și la reacții alergice. Amoniacul poate provoca roșeața pielii, mâncărimi, arsuri și disconfort al scalpului. Odată absorbit prin intermediul epidermei, amoniacul va intra în cele din urmă în sânge.

Expunerea la vaporii de amoniac în timpul aplicării culorii poate irita ochii, gâtul, sinusurile sau plămânii. Amoniacul poate provoca dificultăți de respirație atunci când este inhalat, precum și accentua problemelele respiratorii existente deja, informează Softhair.com.

Pe lângă un miros puternic iritant, amoniacul dăunează mediului, în momentul în care acesta ajunge în apă poluaează masiv viața marină.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac? Alegând produse pentru păr fără amoniac, îți protejezi sănătatea, dar și mediul în care trăiești.

Reclamă

Amoniacul este utilizat în vopselele de păr pentru a deschide cuticula părului, pregătind părul pentru absorbirea moleculelor de vopsea.

În urma colorării repetitive cu vopsea pe bază de amoniac, stratul cuticulei este afectat atât de tare, iar firele de păr devin uscate, poroase și fragile.

De ce se utilizează amoniacul în produsele de colorat părul

Reclamă

În produsele de colorare a părului, hidroxidul de amoniu este utilizat pentru a susține acțiunea de iluminare a peroxidului de hidrogen și pentru a pregăti părul pentru pigmenții colorați. Proprietățile alcaline ale amoniacului ridică cuticula părului și permit moleculelor de peroxid și colorant să pătrundă în axul părului.

Amoniacul este folosit în cazul schimbări permanente a culorii părului. În trecut, aceasta fiind singura opțiune pentru asigurarea unei acoperiri complete a părului gri.

De ce să folosești vopsea de păr fără amoniac

Caracteristica corozivă a amoniacului determină distrugerea unui aminoacid numit tirozină în axul părului. Tirosina reglează producția de melanină și este responsabilă de menținerea culorii – atât cea nouă, cât și cea veche. Când tirozina este distrusă, capacitatea părului de a menține culoarea este semnificativ redusă.

Colorarea frecventă poate provoca leziuni ireparabile la nivelul părului. Cuticula părului nu se poate întinde, deoarece amoniacul face nivelul pH-ului părului mai acid. Acest lucru provoacă modificări ale texturii părului, iar firele de păr devin poroase și fragile.

Trecerea la vopsele fără amoniac vă ajută să vă protejați sănătatea părului. Însă nu toate vopselele fără amoniac conțin ingrediente non-toxice. Citiți cu mare atenție ingredientele produselor pe care le folosiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
O zână într-o rochie fluidă, într-un peisaj de toamnă
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale vor afla exact ce au de făcut pentru a avea o viață mai bună. Liniștea sufletească este...
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
4
Regina Camilla, la un eveniment, într-o ținută albastră, din catifea
Divertisment
Regina consoartă Camilla și relația ei cu Familia Regală Britanică. A fost „cealaltă femeie”, dar acum este soția Regelui Charles al III-lea
Când Prințul Charles și Camilla Shand s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în 1970, cei doi nu aveau idee că legătura lor va declanșa o poveste de dragoste de-o viață...
5
O femeie care aranjează ceasul în timp ce demonstrează cum se schimbăr ora de iarnă în 2022
Timp liber
Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora în urma deciziei care s-a luat la Bruxelles
Oamenii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să schimbe ora. În anotimpul răcoros, acest lucru se face în ultimul weekend din luna octombrie. Ceasul trebuie dat cu o oră înapoi, însă la Bruxelles au...
PARTENERI
×