Ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta

Se spune că prima impresie contează. Aceasta depinde însă de cum creierul nostru percepe anumite caracteristici de personalitate sau trăsături. În toate culturile, părul are un simbolism aparte. Te-ai gândit însă vreodată ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta?

3 aprilie 2021 la 7:17

Puterea lui Samson era concentrată în părul său, în timp ce podoaba capilară a lui Rapunzel a ajuns să fie considerată un simbol al feminității, dar și al captivității sale. Părul este considerat până în zilele noastre un simbol al sănătății.

Ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta

Podoaba capilară poate dezvălui multe detalii despre personalitatea ta. În funcție de modul în care îți tunzi, vopsești sau aranjezi părul, le transmiți celor din jur informații care îi ajută să te cunoască mai bine și să

Brunetă, roșcată sau bondă

Percepția celor din jur este că femeile care au cosițe întunecate sunt gânditoare și enigmatice. Acest lucru contribuie major la sex-appeal-ul misterios al brunetelor.

Roșcatele sunt adeseori catalogate ca fiind vioaie și iubitoare de distracție.

Femeile ce poartă în păr tonuri aurii ies mai mult în evidență, părul bond fiind, de asemenea, un simbol al tinereții.

Păr cărunt vs. culori îndrăznețe

Dacă ai ales să porți cu încredere firele albe ești considerată îndrăzneață. Totodată nu pari a fi dispusă să te supui standardelor de frumusețe ale societății. Normele socetății însă ne determină să ne conformăm și să le considerăm pe femeile cu părul cărunt mai în vârstă decât sunt de fapt.

Ești o rebelă dacă porți culori tari și vibrante. Culorile îndrăznețe, precum roz sau albastru, evident nu sunt naturale, de aceea doar spiritele rebele sau libere aleg să le poarte. E nevoie de curaj să alegi să porți o astfel de nuanță puternică, prin urmare oamenii din jurul tău te pot considera nonconformistă și originală.

Scurt vs. Lung

Coafurile pentru păr scurt le proiectează celorlalți încredere pentru că demonstrează că nu ai nimic de ascuns. Femeile care își etalează părul scurt par cu adevărat profesioniste la locul de muncă.

Pe de altă parte, părul lung arată că ești lipsită de griji și ai un spirit tânăr, sau că ești boemă. Cu toate acestea, percepția multora este că femeile în vârstă care poartă în continuare părul lung sunt copilăroase.    

Ce spune părul tău despre tine

Dacă îți faci cărare pe mijloc ești catalogată ca fiind organizată. Acest tip de coafură le semnalează celorlalți că ești echilibrată și ordonată.

Părul purtat pe o parte arată că ești darnică și ții cu adevărat la cei din jur, informează Reader’s Digest.

Părul drept și neted demonstrează tuturor că ești o perfecționistă și vrei să deții controlul în fiecare situație în care te regăsești.

Buclele sunt purtate de persoanele creative și spiritele detașate care se lasă purtate de val.

Dacă preferi coafurile mai elaborate atunci ești prea critică cu tine însăți. De ce? Simplu, acest lucru demonstrează că petreci mult timp în fața oglinzii pentru elaborarea modului în care îți porți părul. Un astfel de comportament ar denota o personalitate pretențioasă, care are tendința uneori să se autocritice.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prăjitură de post cu mere și nuci, feliată pe o spatulă de tort
Rețete
Prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară
Dacă nu știi ce desert de post să mai pregătești, îți oferim o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a...
2
icon
Ramona Olaru, tânără, frumoasă și mereu sinceră, zâmbește la cameră, în timp ce stă pe un scaun în studioul unde sunt filmate interviurile din seria CaTine.ro..
CaTine
Ramona Olaru, tânără, frumoasă și mereu sinceră: „Cea mai mare realizare e faptul că sunt colega băieților de la Neatza”
O vezi mereu la TV cu zâmbetul pe buze, dimineața devreme. Râde, dansează și face glume cu echipa emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani. În ciuda aparențelor, Ramona Olaru este însă un om ca...
3
Meghan Markle, în ziua nunții ei, în biserică, înconjurată de Prințul William, Prințul Philip și Regina Elisabeta
Divertisment
Gestul lui Meghan Markle pentru Prințul Philip. Ce a ales să-i pună lângă coroană
Prințul Harry a fost singur la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip. Cu toate acestea, gestul lui Meghan Markle pentru Prințul Philip a ținut primele pagini ale publicațiilor internaționale. Ducesa de Sussex nu a...
4
Regina Elisabeta, îmbrăcată în negru, cu capul plecat, la înmormântarea Prințului Philip
Divertisment
Primele decizii ale Reginei Elisabeta după decesul Prințului Philip
Regina Elisabeta a primit o mulțime de mesaje de condoleanțe după aflarea veștii că Prințul Philip a murit. Primele decizii ale Reginei Elisabeta după decesul Prințului Philip au fost luate. Când va putea răspunde...
5
Macauley Culkin și Brenda Song, la Disneyland, alături de niște prieteni
Divertisment
Macaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți. Ce nume au ales pentru bebeluș
„Suntem foarte bucuroși”, au scris cei doi soți. Macaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți și trec prin cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Cuplul și-a întâmpinat primul copil, o fetiță pe...
PARTENERI
×