Reclamă

Ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta

Se spune că prima impresie contează. Aceasta depinde însă de cum creierul nostru percepe anumite caracteristici de personalitate sau trăsături. În toate culturile, părul are un simbolism aparte. Te-ai gândit însă vreodată ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta?

Publicat: 3 aprilie 2021, 7:17 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 12:50

Puterea lui Samson era concentrată în părul său, în timp ce podoaba capilară a lui Rapunzel a ajuns să fie considerată un simbol al feminității, dar și al captivității sale. Părul este considerat până în zilele noastre un simbol al sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce dezvăluie coafura despre personalitatea ta

Podoaba capilară poate dezvălui multe detalii despre personalitatea ta. În funcție de modul în care îți tunzi, vopsești sau aranjezi părul, le transmiți celor din jur informații care îi ajută să te cunoască mai bine și să

Brunetă, roșcată sau bondă

Percepția celor din jur este că femeile care au cosițe întunecate sunt gânditoare și enigmatice. Acest lucru contribuie major la sex-appeal-ul misterios al brunetelor.

Roșcatele sunt adeseori catalogate ca fiind vioaie și iubitoare de distracție.

Reclamă

Femeile ce poartă în păr tonuri aurii ies mai mult în evidență, părul bond fiind, de asemenea, un simbol al tinereții.

Păr cărunt vs. culori îndrăznețe

Dacă ai ales să porți cu încredere firele albe ești considerată îndrăzneață. Totodată nu pari a fi dispusă să te supui standardelor de frumusețe ale societății. Normele socetății însă ne determină să ne conformăm și să le considerăm pe femeile cu părul cărunt mai în vârstă decât sunt de fapt.

Reclamă

Ești o rebelă dacă porți culori tari și vibrante. Culorile îndrăznețe, precum roz sau albastru, evident nu sunt naturale, de aceea doar spiritele rebele sau libere aleg să le poarte. E nevoie de curaj să alegi să porți o astfel de nuanță puternică, prin urmare oamenii din jurul tău te pot considera nonconformistă și originală.

Scurt vs. Lung

Coafurile pentru păr scurt le proiectează celorlalți încredere pentru că demonstrează că nu ai nimic de ascuns. Femeile care își etalează părul scurt par cu adevărat profesioniste la locul de muncă.

Pe de altă parte, părul lung arată că ești lipsită de griji și ai un spirit tânăr, sau că ești boemă. Cu toate acestea, percepția multora este că femeile în vârstă care poartă în continuare părul lung sunt copilăroase.    

Ce spune părul tău despre tine

Dacă îți faci cărare pe mijloc ești catalogată ca fiind organizată. Acest tip de coafură le semnalează celorlalți că ești echilibrată și ordonată.

Părul purtat pe o parte arată că ești darnică și ții cu adevărat la cei din jur, informează Reader’s Digest.

Părul drept și neted demonstrează tuturor că ești o perfecționistă și vrei să deții controlul în fiecare situație în care te regăsești.

Buclele sunt purtate de persoanele creative și spiritele detașate care se lasă purtate de val.

Dacă preferi coafurile mai elaborate atunci ești prea critică cu tine însăți. De ce? Simplu, acest lucru demonstrează că petreci mult timp în fața oglinzii pentru elaborarea modului în care îți porți părul. Un astfel de comportament ar denota o personalitate pretențioasă, care are tendința uneori să se autocritice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×