Reclamă

Ce este co-wash, metoda care îți transformă părul. Sfaturi utile de la experții în beauty

Frumusețea și strălucirea părului este dată de o rutină de îngrijire foarte bine pusă la punct. Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva sfaturi și îți dezvăluie ce este metoda co-wash. Această tehnică de spălare și îngrijire a părului promite să-ți transfrome complet podoaba capilară.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 octombrie 2023, 6:01 / Actualizat: 26 octombrie 2023, 9:45

Părul poate fi cartea de vizită a oricărei femei. Dacă este sănătos și frumos coafat, atunci acesta va atrage imediat atenția asupra sa. Nu ai nevoie de foarte multe produse pentru a-ți menține frumusețea și sănătatea părului. Cu câteva tehnici de la specialiști poți să ai acasă un efect pe care l-ai fi obținut doar la salon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este co-wash

Metoda co-wash presupune spălarea părului și a scalpului cu balsam. Specialiștii spun c acest truc poate aduce adevărate beneficii părului uscat, dar și celui ondulat.

Această metodă a căpătat tot mai multă popularitate în ultima perioadă și este adresată în special persoanelor care au părul ondulat sau creț.

Metoda co-wash presupune o hidratare mult mai profundă a firului de păr. De altfel, felul în care alegem să ne spălăm părul poate afecta sănătatea acestuia, dar și a scalpului. Trebuie menționat faptul că această metodă presupune spălarea părului doar cu balsam.

Folosirea șamponului nu este permisă atunci când apelezi la această tehnică. Specialiștii o recomandă în special persoanelor care au părul foarte uscat.

Reclamă

Instrucțiuni pentru folosirea metodei co-wash

Dacă ai înțeles ce este metoda co-wash, tot ce trebuie să faci este să înțelegi instrucțiunile de folosire a acesteia. Pentru început este recomandat să alegi un balsam potrivit tipului tău de păr. Totodată, verifică ingredientele balsamului și încearcă să alegi unul care să nu conțină silicon.

Acesta îți poate încărca părul și poate duce la apariția altor probleme, au spus specialiștii pentru Glamour. Optează pentru un balsam care să conțină unt de shea sau ulei de măsline. Balsamul ideal ar trebui să conțină și proteine care să ajute la protejarea firelor de păr.

Reclamă

Nu în ultimul rând, acesta ar trebui să aibă ingrediente hidratante cum ar fi extractul de aloe vera. După ce ai ales balsamul potrivit poți începe să folosești metoda co-wash. Începe prin a umezi părul.

Aplică o cantitate suficientă de balsam pe păr și masează cu atenție scalpul, la fel cum ai proceda dacă te-ai spăla cu șampon. Împărtășite balsamul și pe lungimea firelor de păr și lasă-l să acționeze pentru câteva minute.

Tot ce trebuie să faci la final este să clătești cu apă călduță.

Pentru cine nu este recomandată metoda co-wash

Deși este o metodă eficientă pentru persoanele care au părul uscat, trucul acesta nu este recomandat persoanelor care au părul gras.

Pentru îngrijirea părului cu scalpul gras se recomandă alte metode simple și rapide.

Totodată, metoda co-wash nu este recomandată persoanelor care au dermatită de contact, deoarece aceasta ar putea să irita și mai mult pielea.

Persoanele care se confruntă cu mătreață sau alte probleme ale scalpului sunt sfătuite să se consulte cu medicul dermatolog înainte de a apela la metoda co-wash, spune Healthline.

Metoda co-wash sau folosirea șamponului

Metoda co-wash a devenit tot mai populară și datorită canalelor de social media. Specialiști în beauty susțin că șamponul poate conține sulfați, ceea ce poate afecta sănătatea părului și a scalpului. În timp, sulfatul poate afecta scalpul și îl poate face mult mai sensibil, iar firul de păr ar putea deveni mult mai uscat.

Specialiștii recomandă să găsești un echilibru între folosirea metodei co-wash și folosirea unui șampon. Totodată, aceștia recomandă să alegi un produs de spălare care să nu aibă sulfați. Specialiștii spun că șamponarea cu un șampon blând ar trebui să aibă loc la fiecare 7 până la 10 zile.

Alternativ este recomandată metoda co-wash. Șamponarea nu poate lipsi din rutina de îngrijire a părului. Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a excesului de sebum, la îndepărtarea prafului și a murdăriei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×