Reclamă

Ulei de rozmarin pentru creșterea părului: cum să-l folosești și ce beneficii are pentru scalp

Dacă ai încercat totul pentru a face părul să crească mai repede, te afli în locul potrivit. Trece pe listă și ulei de rozmarin pentru creșterea părului. Află cum să-l folosești și care sunt beneficiile lui pentru scalp.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 octombrie 2023, 6:31
O sticlă de ulei de rozmarin cu crenguțe de rozmarin în ea
Uleiul de rozmarin este uleiul care este extras din frunzele plantei de rozmarin, care este originară din Marea Mediterană / Shutterstock

Medicul dermatolog Yoram Harth și chimistul Krupa Koestline au dat mai multe detalii despre uleiul de rozmarin. Ei au spus pentru cosmopolitan.com cum funcționează uleiul de rozmarin. Au detaliat și dacă este sigur pentru păr și cât de des să-l folosești pentru a te bucura de beneficii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este uleiul care este extras din frunzele plantei de rozmarin, care este originară din Marea Mediterană. Parfumul său este motivul pentru care este adesea folosit în formulele de parfum. Faptul că ajută la calmarea pielii este motivul pentru care se găsește adesea în produsele de îngrijire a pielii și a părului.

Termenii „ulei de rozmarin” și „ulei esențial de rozmarin” sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, spune chimistul cosmetic Krupa Koestline. Cu toate acestea, uleiul de rozmarin nu este același lucru cu extractul de rozmarin. Au un proces de extracție complet diferit, iar uleiul de rozmarin e mai blând și mai puțin volatil. Uneori, uleiul esențial de rozmarin va fi pre-amestecat cu un ulei precum cel de migdale dulci sau de jojoba. Se apelează la diluarea lui deoarece uleiul esențial este atât de puternic în sine încât ar putea provoca iritații.

Ulei de rozmarin pentru creșterea părului: cât de bun este

Uleiul de rozmarin sau extractul de rozmarin sunt bune pentru creșterea părului, în funcție de context. Un studiu din 2013 efectuat pe șoareci a arătat că extractul de frunze de rozmarin a fost eficient pentru a ajuta la promovarea creșterii în căderea părului cauzată de hormoni.

Reclamă

Dar de ce este uleiul de rozmarin bun pentru creșterea părului exact? Se crede că acidul carnosic, unul dintre ingredientele principale din uleiul de rozmarin, stimulează și vindecă țesutul nervos, potrivit unui studiu din 2010, care ar putea face același lucru cu scalpul tău și ar putea ajuta la încurajarea creșterii părului.

Dr. Harth a explicat că celelalte ingrediente principale ale uleiului de rozmarin, α-pinen, 1,8-cineol, camfor și borneol pot fi toate benefice pentru creșterea părului. „Acești compuși naturali au proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene, antioxidante și de reducere a durerii”, spune dr. Harth.

De asemenea, se crede că uleiul de rozmarin stimulează fluxul sanguin către folicul. Încurajează astfel o creștere mai sănătoasă a părului. De asemenea, poate reduce la minimum radicalii liberi care dăunează celulelor cu proprietățile sale antioxidante puternice.

Reclamă

Care sunt efectele secundare ale uleiului de rozmarin pentru păr

Există foarte puține efecte secundare ale utilizării uleiului de rozmarin pe păr și scalp. Acesta este bine tolerat de majoritatea tipurilor de piele și păr. Cu toate acestea, dacă ești însărcinată sau alăptezi, discută cu medicul înainte de a începe să-l folosești.

De reținut este faptul că există întotdeauna riscuri de dermatită de contact și iritație cu orice ingredient nou pentru îngrijirea pielii pe care îl încerci, mai ales când implică extracte botanice. Așadar, testează mai întâi uleiul de pe ceafă. Așteaptă două-trei zile pentru a vedea dacă ai reacții negative înainte de a-l masa pe întregul scalp.

Poți folosi ulei de rozmarin pentru căderea părului

Specialiștii spun că poți folosi ulei de rozmarin pentru căderea părului. „Uleiul de rozmarin a fost comparat cu minoxidilul pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația pe scalp și chiar de a încuraja refacerea celulară”, spune Oligee. În plus, uleiul de rozmarin are calități antiinflamatorii. De-a lungul timpului, el ar putea ajuta la prevenirea situațiilor de cădere a părului bazate pe inflamație.

Cum se folosește ulei de rozmarin pentru creșterea părului

Există câteva moduri de a folosi ulei de rozmarin pentru creșterea părului, în funcție de formula pe care o utilizezi și de nivelul de efort pe care ești dispusă să-l depui. Dacă utilizezi ulei de rozmarin care este deja amestecat cu un alt ulei, poți picura două până la trei picături direct pe scalp, apoi să masezi bine. Dar dacă utilizezi ulei esențial de rozmarin, va trebui să-l diluezi mai întâi fie cu alt ulei, fie cu șampon.

Este recomandat să folosești un produs care are deja ulei de rozmarin pe lista de ingrediente și nu să faci tu acasă. E important să urmezi instrucțiunile producătorului, indiferent de tipul de produs pe care îl utilizezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×