Reclamă

Ulei de rozmarin pentru creșterea părului: cum să-l folosești și ce beneficii are pentru scalp

Dacă ai încercat totul pentru a face părul să crească mai repede, te afli în locul potrivit. Trece pe listă și ulei de rozmarin pentru creșterea părului. Află cum să-l folosești și care sunt beneficiile lui pentru scalp.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 octombrie 2023, 6:31

Medicul dermatolog Yoram Harth și chimistul Krupa Koestline au dat mai multe detalii despre uleiul de rozmarin. Ei au spus pentru cosmopolitan.com cum funcționează uleiul de rozmarin. Au detaliat și dacă este sigur pentru păr și cât de des să-l folosești pentru a te bucura de beneficii.

Ce este uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este uleiul care este extras din frunzele plantei de rozmarin, care este originară din Marea Mediterană. Parfumul său este motivul pentru care este adesea folosit în formulele de parfum. Faptul că ajută la calmarea pielii este motivul pentru care se găsește adesea în produsele de îngrijire a pielii și a părului.

Termenii „ulei de rozmarin” și „ulei esențial de rozmarin” sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, spune chimistul cosmetic Krupa Koestline. Cu toate acestea, uleiul de rozmarin nu este același lucru cu extractul de rozmarin. Au un proces de extracție complet diferit, iar uleiul de rozmarin e mai blând și mai puțin volatil. Uneori, uleiul esențial de rozmarin va fi pre-amestecat cu un ulei precum cel de migdale dulci sau de jojoba. Se apelează la diluarea lui deoarece uleiul esențial este atât de puternic în sine încât ar putea provoca iritații.

Ulei de rozmarin pentru creșterea părului: cât de bun este

Uleiul de rozmarin sau extractul de rozmarin sunt bune pentru creșterea părului, în funcție de context. Un studiu din 2013 efectuat pe șoareci a arătat că extractul de frunze de rozmarin a fost eficient pentru a ajuta la promovarea creșterii în căderea părului cauzată de hormoni.

Reclamă

Dar de ce este uleiul de rozmarin bun pentru creșterea părului exact? Se crede că acidul carnosic, unul dintre ingredientele principale din uleiul de rozmarin, stimulează și vindecă țesutul nervos, potrivit unui studiu din 2010, care ar putea face același lucru cu scalpul tău și ar putea ajuta la încurajarea creșterii părului.

Dr. Harth a explicat că celelalte ingrediente principale ale uleiului de rozmarin, α-pinen, 1,8-cineol, camfor și borneol pot fi toate benefice pentru creșterea părului. „Acești compuși naturali au proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene, antioxidante și de reducere a durerii”, spune dr. Harth.

De asemenea, se crede că uleiul de rozmarin stimulează fluxul sanguin către folicul. Încurajează astfel o creștere mai sănătoasă a părului. De asemenea, poate reduce la minimum radicalii liberi care dăunează celulelor cu proprietățile sale antioxidante puternice.

Reclamă

Care sunt efectele secundare ale uleiului de rozmarin pentru păr

Există foarte puține efecte secundare ale utilizării uleiului de rozmarin pe păr și scalp. Acesta este bine tolerat de majoritatea tipurilor de piele și păr. Cu toate acestea, dacă ești însărcinată sau alăptezi, discută cu medicul înainte de a începe să-l folosești.

De reținut este faptul că există întotdeauna riscuri de dermatită de contact și iritație cu orice ingredient nou pentru îngrijirea pielii pe care îl încerci, mai ales când implică extracte botanice. Așadar, testează mai întâi uleiul de pe ceafă. Așteaptă două-trei zile pentru a vedea dacă ai reacții negative înainte de a-l masa pe întregul scalp.

Poți folosi ulei de rozmarin pentru căderea părului

Specialiștii spun că poți folosi ulei de rozmarin pentru căderea părului. „Uleiul de rozmarin a fost comparat cu minoxidilul pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația pe scalp și chiar de a încuraja refacerea celulară”, spune Oligee. În plus, uleiul de rozmarin are calități antiinflamatorii. De-a lungul timpului, el ar putea ajuta la prevenirea situațiilor de cădere a părului bazate pe inflamație.

Cum se folosește ulei de rozmarin pentru creșterea părului

Există câteva moduri de a folosi ulei de rozmarin pentru creșterea părului, în funcție de formula pe care o utilizezi și de nivelul de efort pe care ești dispusă să-l depui. Dacă utilizezi ulei de rozmarin care este deja amestecat cu un alt ulei, poți picura două până la trei picături direct pe scalp, apoi să masezi bine. Dar dacă utilizezi ulei esențial de rozmarin, va trebui să-l diluezi mai întâi fie cu alt ulei, fie cu șampon.

Este recomandat să folosești un produs care are deja ulei de rozmarin pe lista de ingrediente și nu să faci tu acasă. E important să urmezi instrucțiunile producătorului, indiferent de tipul de produs pe care îl utilizezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×