Reclamă

Ce e recomandat să faci pentru a preveni răceala. Sfaturi utile pentru sezonul virozelor

Toamna și-a intrat în drepturi, iar vremea rece se instalează și ea treptat. Este sezonul virozelor, iar cel mai bun mod de a le face față este tocmai prevenția. Descoperă ce e recomandat să faci pentru a preveni răceala. Uite cum poți să-ți îmbunătățești sistemul imunitar. 

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 octombrie 2023, 6:02

Nu există un truc magic care să te ajute să te ferești de răceală. Cu toate acestea, există mai mulți pași pe care îi poți urma pentru a-ți întări sistemul imunitar. În felul acesta, corpul tău va fi mult mai puternic și va putea lupta împotriva virozelor de sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e recomandat să faci pentru a preveni răceala

Dacă te numeri printre femeile care au un program aglomerat, atunci o răceală este ceva ce nu îți dorești să apară de nicăieri. Virozele de sezon se manifestă diferit la fiecare persoană, iar simptomele pot fi mai grave sau mai ușoare, în funcție de organism și de puterea acestuia de a se lupta cu virușii.

Răcelile te pot epuiza și îți pot afecta sistemul imunitar. Însă ce este o răceală cu adevărat? Conform specialiștilor de peste hotare, răcelile sunt virusuri ale căilor respiratorii superioare care se răspândesc prin picăturile care sunt produse atunci când cineva tușește sau strănută.

Acești viruși sunt împrăștiați rapid în aer. Poți obține o răceală intrând în contact cu o altă persoană răcită sau prin atingerea suprafețelor contaminate. Cel mai probabil și tu ai avut o răceală și ești familiarizată cu simptomele sale.

Un studiu de anul trecut a arătat că răceala este cea mai frecventă boală acută din Statele Unite ale Americii.

Reclamă

Deși de obicei nu este gravă, răceala este o problemă care provoacă mai multe perturbări ale organismului. Medicii specialiști susțin că există mai mult metode prin care a-i putea preveni apariția răcelii. 

Spală mâinile cu atenție

După o pandemie care ne-a arătat cât de repede și ușor se poate răspândi un virus acest sfat pare greu de ignorat. Este de la sine înțeles că spălarea mâinilor este o modalitate extrem de importantă de a împiedica orice virus să ajungă la tine.

Reclamă

Virușii se răspândesc prin atingere și transportarea acestuia la căile tale respiratorii. Aceștia pot rămâne pe piele pentru câteva ore, dar și pe alte suprafețe care au fost infectate.

Acest lucru face ca spălarea mâinilor să fie un pas extrem de important în prevenirea infecției, au menționat specialiștii de peste hotare. Spălarea corectă a mâinilor constă în folosirea de apă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde. 

Dezinfectează suprafețele care au fost atinse de mai multe persoane

Zone precum mânerele ușilor, telefoanele mobile și întrerupătoarele de lumină pot deveni adevărate focare.

Decontaminarea suprafețelor cu produse care să dezinfecteze te-ar pueta ajuta să previ apariția răcelii. Atunci când mergi în oraș și urmează să servești masa, dacă nu ai acces la o baie, folosește produsele de dezinfectare pentru a-ți curăța mâinile.

Acestea te vor ajuta să te ferești de virușii pe care i-ai fi putut lua pe mâini. 

Asigură-te că dormi suficient

Odihna este extrem de  importantă când vine vorba de un sistem imunitar puternic. Ai nevoie de suficient somn pentru a te asigura că organismul tău rămâne puternic și poate lupta împotriva virozelor. Atunci când ai o stare de sănătate bună, riscul de a răci scade semnificativ, scrie Huff Post.

În plus, îngrijirea de sine, cum ar fi somnul și exercițiile fizice și o dietă nutritivă, te pot ajuta să îți păstrezi sistemul imunitar cât mai puternic. 

Ia în considerarea purtarea unei măști

Chiar dacă este incomodă și a devenit o amintire neplăcută după pandemia de COVID-19, masca te poate ajuta să te ferești de răceală. Aceasta îi protejează pe oameni de infectarea cu COVID-19, dar și de alți viruși.

Studiile au arătat că a scăzut rata cazurilor de gripă atunci când mandatele de purtare a măștii au fost în vigoare în anii trecuți. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă purtarea măștilor de înaltă calitate. 

Ia în considerare folosirea suplimentelor

Nu există în prezent dovezi solide care să susțină că oamenii care iau în mod obișnuit vitamine sunt mai sănătoși. Cu toate acestea, anumite suplimente te-ar putea ajuta la prevenirea apariției răcelii, spun specialiștii. Cei mai mulți sugerează să iei suplimente cu vitamina C.

Înainte de a alege cele mai bune vitamine, cel mai bine este să porți o discuție cu medicul specialist. Acesta te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.

Mai mult, dacă ai răcit și simptomele par să se agraveze, cel mai bine ar fi să-ți consulți medicul pentru a stabili împreună un tratament potrivit pentru tine.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×