Dacă îți este tot timpul foame, nutriționiștii spun că acesta ar putea fi un semn al deficiențelor alimentare, al stresului, al dezechilibrelor hormonale sau al lipsei de somn. Consumul de proteine, menținerea organismului hidratat și somnul suficient pot ajuta la reducerea poftei de mâncare.
Motivul pentru care îți este foame des
Foamea este un indiciu natural al corpului tău că are nevoie de mai mult hrană. Când îți este foame, stomacul tău s-ar putea să scoată anumite sunete și să-l simți gol. De multe ori, pofta de mâncare poate să aducă migrene și să-ți reducă starea de concentrare.
Pot trece doar câteva ore după ce ai mâncat, iar la scurt timp să ți se facă din nouă foame. Există mai multe explicații posibile pentru acest fenomen, inclusiv o dietă lipsită de proteine, grăsimi sau fibre. Descoperă motivul pentru care ți se face foame des.
Nu ai o dietă bogată în proteine
Proteinele au proprietatea de a reduce pofta de mâncare. Acestea te ajută să consumi mai puține calorii pe timpul zilei.
Proteinele funcționează prin creșterea producției de hormoni care semnalează senzația de sațietate și reducerea nivelurilor de hormoni care stimulează pofta de mâncare.
Personale care au o dietă bogată în proteine nu vor simți la fel de des nevoia de a mânca imediat după ce au luat o masă copioasă. O gamă largă de alimente pot fi bogate în proteine.
De altfel, există proteine de origine animală și vegetală. Includerea unei surse de proteine în fiecare masă poate ajuta la prevenirea apariției poftei de mâncare la fel de des.