Reclamă

Ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior

O pizza este mereu o masă apreciată atât de adulți cât și de cei mici. E mereu la îndemână să dai comandă pentru a te bucura de mese savuoase în familie, dar unde mai e farmecul rodului muncii tale. Dacă ai întâmpinat probleme cu pregătirea ei, află ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 septembrie 2023, 7:36

Se știe că cea mai bună pizza se prepară și se consumă în Italia. De aceea, sfaturile pentru a obține chiar la tine acasă o pizza absolut delicioasă vin de la bucătari din țara menționată mai sus. Ține cont de ele și îi vei bucura pe cei dragi cu un gust greu de descris în cuvinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior

Cele mai multe gospodine folosesc folie de copt atunci când au ceva de gătit la cuptor. Proprietățile ei fac preparatele mai gustoase. Se gătesc în suc propriu, nu mai e nevoie să verfici dacă se ard sau se lipesc de vas. Pe lângă întrebuințarea practică, folia alimentară mai are un secret.

Aceasta îți permite să obții cel mai bun aluat de pizza pe care l-ai preparat vreodată. Bucătarii din Italia spun că pentru a obține aluatul de pizza perfect, crocant la exterior și pufos la interior, e nevoie să adaugi ceva între el și folia de copt.

Nu te speria, nu e vorba despre un ingredient nici scump, nici greu de accesat. Ca să ai o pizza gustoasă pe masă e nevoie doar să pui făină sau mălai măcinat mărunt între aluat și folia de copt.

Tot pentru a avea cea mai gustoasă pizza la tine acasă, am enumerat mai jos alte câteva trucuri de la bucătari iscusiți.

Reclamă

Secrete pentru a avea o pizza delicioasă pe masă

În esență, pizza înseamnă pur și simplu patru lucruri: crustă, sos, brânză și topping-uri. Dar există modalități prin care te poți asigura că cele patru îți vor oferi masa demnă de un restaurant renumit de pizza.

Aluatul

Reclamă

Aluatul de pizza este mai mult decât un loc pentru topping-uri. În timp ce o mulțime de tipuri de pizza par să trateze crusta ca un spațiu pentru brânză și sos și toppinguri, în Italia el este o parte esențială a rețetei. Italienii au grijă să se asigure că este aromată și plăcută din toate punctele de vedere.

O mare parte din aceasta constă în întărirea aluatului în frigider timp de minimum 48 de ore înainte de a face pizza. În acest fel, aroma și glutenul pot să dezvolte elasticitatea perfectă fără a avea textură de cauciuc. Indiferent dacă faci aluat cu drojdie din magazin sau maia, sau îl cumperi din magazin, cele 48 de ore în frigider vor face minuni în privința aromei și texturii.

Sosul

Se pare că secretul unei pizza perfecte este sosul de roșii care nu necesită gătire. Zdrobește roșii proaspete cu mâna și asezonează-le cu sare și piper. Acest sos crud este baza pentru pizza delicioasă. Căldura cuptorului și procesul de coacere gătesc roșiile. Dacă pregătești sosul, atunci dezactivezi aromele în timpul coacerii la foc mare. De asemenea, nu e recomandat să adaugi ulei în sos, care poate da un gust acru.

Brânza

Ne-am obișnuit ca pizza să aibă deasupra o pătură groasă de mozzarella rasă sau mărunțită. Se pare că specialiștii recomandă ca mozarella să fie tăiată bastonașe și adăugată pe margini. Acest lucru permite brânzei să se răspândească pe măsură ce se topește și să nu copleșească aromele. Ea doar se va combina cu crusta și sosul.

Topping-uri

Topping-urile nu trebuie să fie un amalgam de alimente. Ele sunt arome interesante, care în timp ce mănânci pot menține experiența culinară interesantă pe tot parcursul. Deci alege câteva ingrediente pentru a orna pizza și ai grijă cum combini ingredientele și aromele lor.

Adăugarea unor ingrediente crude după ce pizza iese din cuptor, poate duce experiența ta culinară la următorul nivel. Orice ierburi proaspete se vor arde în cuptor. Ele vor elibera o aromă mai bună dacă le adaugi după gătire. Ciupercile crude consistente sunt gustoase când sunt gătite. Dar de exemplu dacă vrei să pui rucola pe pizza, e recomandat să o adaugi la final. O poți răspândi după ce ai scos preparatul din cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×