Reclamă

Ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior

O pizza este mereu o masă apreciată atât de adulți cât și de cei mici. E mereu la îndemână să dai comandă pentru a te bucura de mese savuoase în familie, dar unde mai e farmecul rodului muncii tale. Dacă ai întâmpinat probleme cu pregătirea ei, află ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 septembrie 2023, 7:36

Se știe că cea mai bună pizza se prepară și se consumă în Italia. De aceea, sfaturile pentru a obține chiar la tine acasă o pizza absolut delicioasă vin de la bucătari din țara menționată mai sus. Ține cont de ele și îi vei bucura pe cei dragi cu un gust greu de descris în cuvinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior

Cele mai multe gospodine folosesc folie de copt atunci când au ceva de gătit la cuptor. Proprietățile ei fac preparatele mai gustoase. Se gătesc în suc propriu, nu mai e nevoie să verfici dacă se ard sau se lipesc de vas. Pe lângă întrebuințarea practică, folia alimentară mai are un secret.

Aceasta îți permite să obții cel mai bun aluat de pizza pe care l-ai preparat vreodată. Bucătarii din Italia spun că pentru a obține aluatul de pizza perfect, crocant la exterior și pufos la interior, e nevoie să adaugi ceva între el și folia de copt.

Nu te speria, nu e vorba despre un ingredient nici scump, nici greu de accesat. Ca să ai o pizza gustoasă pe masă e nevoie doar să pui făină sau mălai măcinat mărunt între aluat și folia de copt.

Tot pentru a avea cea mai gustoasă pizza la tine acasă, am enumerat mai jos alte câteva trucuri de la bucătari iscusiți.

Reclamă

Secrete pentru a avea o pizza delicioasă pe masă

În esență, pizza înseamnă pur și simplu patru lucruri: crustă, sos, brânză și topping-uri. Dar există modalități prin care te poți asigura că cele patru îți vor oferi masa demnă de un restaurant renumit de pizza.

Aluatul

Reclamă

Aluatul de pizza este mai mult decât un loc pentru topping-uri. În timp ce o mulțime de tipuri de pizza par să trateze crusta ca un spațiu pentru brânză și sos și toppinguri, în Italia el este o parte esențială a rețetei. Italienii au grijă să se asigure că este aromată și plăcută din toate punctele de vedere.

O mare parte din aceasta constă în întărirea aluatului în frigider timp de minimum 48 de ore înainte de a face pizza. În acest fel, aroma și glutenul pot să dezvolte elasticitatea perfectă fără a avea textură de cauciuc. Indiferent dacă faci aluat cu drojdie din magazin sau maia, sau îl cumperi din magazin, cele 48 de ore în frigider vor face minuni în privința aromei și texturii.

Sosul

Se pare că secretul unei pizza perfecte este sosul de roșii care nu necesită gătire. Zdrobește roșii proaspete cu mâna și asezonează-le cu sare și piper. Acest sos crud este baza pentru pizza delicioasă. Căldura cuptorului și procesul de coacere gătesc roșiile. Dacă pregătești sosul, atunci dezactivezi aromele în timpul coacerii la foc mare. De asemenea, nu e recomandat să adaugi ulei în sos, care poate da un gust acru.

Brânza

Ne-am obișnuit ca pizza să aibă deasupra o pătură groasă de mozzarella rasă sau mărunțită. Se pare că specialiștii recomandă ca mozarella să fie tăiată bastonașe și adăugată pe margini. Acest lucru permite brânzei să se răspândească pe măsură ce se topește și să nu copleșească aromele. Ea doar se va combina cu crusta și sosul.

Topping-uri

Topping-urile nu trebuie să fie un amalgam de alimente. Ele sunt arome interesante, care în timp ce mănânci pot menține experiența culinară interesantă pe tot parcursul. Deci alege câteva ingrediente pentru a orna pizza și ai grijă cum combini ingredientele și aromele lor.

Adăugarea unor ingrediente crude după ce pizza iese din cuptor, poate duce experiența ta culinară la următorul nivel. Orice ierburi proaspete se vor arde în cuptor. Ele vor elibera o aromă mai bună dacă le adaugi după gătire. Ciupercile crude consistente sunt gustoase când sunt gătite. Dar de exemplu dacă vrei să pui rucola pe pizza, e recomandat să o adaugi la final. O poți răspândi după ce ai scos preparatul din cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×