Reclamă

Când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă. Secretul care te ajută să scapi de cocoloașe

Bucătarii profesioniști au dezvăluit când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă. Acest truc este cunoscut de gospodinele de pretutindeni. În felul acesta te vei asigura că ai obținut consistența perfectă. Mămăliga ta nu va mai avea cocoloașe după ce folosești acest truc simplu și util.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 septembrie 2023, 6:49
O mămăligă care stă pe un tocător de lemn pentru a ilustra când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă
Bucătarii profesioniști au dezvăluit când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă. Acest truc este cunoscut de gospodine / Shutterstock

Chiar și un încăpător în bucătărie poate să pregătească o mămăligă. Rețeta este simplă și necesită câteva ingrediente simple. Sigur și tu ai în bucătărie tot ce este necesar pentru a prepara o mămăligă gustoasă. Totuși, dacă nu stăpânești tehnica potrivită, atunci mămăliga ta s-ar putea să iasă cu multe cocoloașe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă

Dacă îți dorești să eviți formarea cocoloașelor în rețeta de mămăligă, atunci te afli în locul potrivit. Există câteva trucuri simple la care poți apela pentru a obține preparatul perfect. Ordinea de adăugare a ingredientelor este importantă pentru a evita formarea cocoloașelor, spun bucătarii profesioniști pentru EatThis,NotThat.

Mămăliga ar trebui să aibă o consistență cremoasă, însă există persoane care preferă ca acest preparat să fie mai tare. Indiferent de consistența pe care o dorești, este important ca preparatul tău să nu aibă cocoloașe.

Cele mai multe gospodine obișnuiesc să adauge mălaiul în apă atunci când aceasta fierbe. Însă există un truc care îți va asigura reușita ori de câte ori alegi să prepari mămăliga. Pune apa la fiert și adaugă în ia un praf de sare. Înainte ca apa să atingă punctul de fierbere, adaugă în ea puțină făină de porumb.

Abia mai apoi poți începe să adaugi mălaiul și să amesteci energic pentru a evita formarea de cocoloașe. Mămăliga este un preparat care poate fi servit alături de nenumărate preparate tradiționale românești.

Reclamă

O porție de sarmale se potrivește excelent alături de puțină mămăligă caldă.

Rețeta de mămăligă

Pentru a obține cel mai bun preparat trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Ne dorim să ai cele mai bune rezultate așa că mai jos găsești ingredientele necesare.

Reclamă
  • 1 litru de apă
  • 250 grame de mălai
  • 10 grame de sare grunjoasă

Alege mălai grișat și de granulație mai mică. În felul acesta vei scurta timpul de fierbere. Trece mălaiul prin sită pentru a îndepărta impuritățile care s-ar putea afla în acesta. Pune apa la fiert. Alege un vas de fontă pentru a avea cele mai bune rezultate.

Când apa este aproape de punctul de fierbere trebuie să adaugi sarea. Pune apoi și o mână de mălai în apa fierbinte și amestecă intens. Acum trebuie să lași mălaiul să fiarbă până când atinge punctul de fierbere.

Din acest moment poți adăuga treptat și restul cantității de mălai. Este important să amesteci continuu. Când compoziția devine consistentă folosește pentru amestecare o spatulă de lemn. Mămăliga trebuie să fiarbă la foc mic pentru a evita formarea cocoloașelor.

Mălaiul va fi hidratat și nu se va simți crocant. Mămăliga este fiartă complet atunci când se desface singură de pe lingura de lemn cu care ai amestecat. Acest aspect este extrem de important pentru a obține compoziția dorită.

Experții în nutriție te sfătuiesc să fierbi mălaiul la un foc potrivit pentru ca acesta să nu-și piardă proprietățile. După ce a ai fiert-o, poți răsturna mămăliga pe un tocător de lemn. Aceasta trebuie lăsată să se răcească puțin înainte de servire.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×