Pateul de iepure este simplu și ușor de preparat. Nu necesită ficat, ci doar carne și câteva ingrediente simple și la îndemână. Se prepară la cuptor, înfășurat în felii subțiri de șuncă, doar pentru a se omogeniza bine compoziția. Sosul caramel de portocale va desăvârși gustul pateului, mai ales dacă este și condimentat.
Carnea de iepure poate fi una dintre opțiunile perfecte pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale. Este mai slabă, mai ușoară și foarte sănătoasă. Specialiștii în nutriție chiar o recomandă ca o alternativa mai sănătoasă la cea de pui, de porc sau de vită. Are un conținut scăzut de colesterol și de grăsimi, și este o sursă bogată de proteine, de calciu și de vitamine precum cele din complexul B. În plus, este o sursă mult mai bună de Omega 3 şi de Omega 6, comparativ cu celelalte tipuri de carne.
Poți prepara din iepure aceleași mâncăruri pe care le prepari și din carnea de miel. Poți prepara supă și ciorbă, friptură, tocăniță și un delicios stufat. Descoperă aici și rețeta de stufat de iepure cu mămăliguță, ca la bunica acasă. Mai jos, descoperă rețeta pentru pateul delicios din carne de iepure.
Pate de iepure la cuptor – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru prepararea cărnii de iepure, alte ingrediente pentru prepararea pateului și ingrediente pentru prepararea sosului.
Pentru prepararea cărnii de iepure:
- pulpele inferioare de la iepure
- 2 litri de apă
- sare și piper
- 1 ceapă
- 1 morcov.
Pentru prepararea pateului:
- carnea de iepure fiartă
- 1 bucată mică de slănină afumată
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- morcovul fiert
- 200 ml de smântână lichidă
- 3-4 linguri de pesmet
- sare și piper după gust
- felii subțiri de șuncă.