Reclamă

Pate din soia. Rețetă de aperitiv sănătos, pentru zilele de post

Dacă ești în căutarea unui preparat delicios, de post, îți oferim o rețetă de pate din soia. Pateul este gustos, hrănitor și slab din punct de vedere caloric. Acest aperitiv sănătos poate fi savurat la micul dejun, întins pe o felie de pâine integrală sau pe rondele de orez expandat.

Publicat: 4 aprilie 2022, 6:20

Boabele de soia conțin proteine și o multitudine de substanțe nutritive, ideale pentru zilele de post. Cantitatea de proteine conținută de boabele de soia este similară cu cea pe care o găsim în carne. Sunt bogate și în antioxidanți importanți pentru protejarea vaselor de sânge, a inimii și a sistemului circulator. Mai conțin și carbohidrați, dar din cei sănătoși, cu rol în îmbunătățirea sistemului digestiv. Soia conține o serie de vitamine, printre care se numără A, B1, B2, C, D și E. Aminoacizii esențiali, sărurile minerale, glucidele și enzimele nu lipsesc nici ele din compoziția acestui aliment hrănitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te-am convins cu proprietățile nefedice ale boabelor de soia asupra organismului, te sfătuim să le inccluzi în preparatele tale culinare.

Pentru început, poți testa o rețetă de pare din soia, o gustare delicioasă, pentru care îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.

Pate din soia – Ingrediente

  • 250 gr boabe de soia
  • apă + sare, pentru fiert
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1-2 linguri cu suc de roșii
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1-2 lingurițe cu suc de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • 100 – 150 ml de apă în care au fiert boabele de soia.
Reclamă

Rețetă de aperitiv din soia – Mod de preparare

Ca și boabele de năut, boabele de soia necesită un timp de hidratare înainte de a fi fierte.

Clătește bine boabele de soia în apă rece, apoi pune-le într-o oală încăpătoare. Adaugă apă rece peste ele, atât cât să fie bine acoperite și lasă-le la hidratat cel puțin 12 ore. Ideal ar fi să le lași la hidratat de seara până dimineața. Astfel, boabele se vor hidrata și vor fierbe într-un timp mai scurt, fără a-și pierde din proprietățile nutritive. Prin fierbere îndelungată, acestea se diminuează consistent.

A doua zi, scurge bine boabele de soia, clătește-le în apă rece și pune-le la fiert în doi litri de apă rece. Lasă-le să fiarbă aproximativ două ore.

Reclamă

Înlătură cojițele care se desprind de pe boabe și se ridică la suprafața apei. Adaugă și o linguriță de sare după ce apa atinge punctul de fierbere. Când boabele de soia sunt bine fierte și se sfărâmă, transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării pateului de soia accesând GALERIA FOTO!

Boabe de soia fierte
Boabele de soia se fierb pentru aproximativ 2 ore / Shutterstock

Cum poți să prepari pate din soia

În timp ce boabele de soia se scurg și se temperează în sită, ocupă-te de celelalte ingrediente. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Curăță ceapa, toac-o mărunt și pune-o la călit în ulei. Curăță și usturoiul, toacă-l rondele și adaugă-l în tigaie.

Când ceapa începe să se pătrundă, adaugă sucul de roșii. Amestecă ingredientele din tigaie și mai lasă-le 1-2 minute să-și întrepătrundă gusturile. Adaugă boabele de soia și din nou amestecă bine ingredientele. Presară sare, piper și boia de ardei dulce.

Stinge focul, lasă ingredientele să se tempereze 10-15 minute, apoi transformă-le într-o pastă omogenă cu ajutorul blenderului. Pe parcursul pasării adaugă din apa în care au fiert boabele de soia pentru a potrivi textura pateului. Poți să mai adaugi și puțin ulei, dacă dorești ca pateul să fie mai cremos.

Potrivește gustul pateului cu sare, piper și suc de lămâie și transferă-l în borcane de sticlă cu capac. Este ideal să-l păstrezi în borcane mici, ca atunci când desfaci borcanul să-l consumi în întregime. Poți păstra borcanele cu pate din soia la frigider chiar și două săptămâni.

Dacă adori aperitivele de acest gen, îți mai oferim și o rețetă de pate din ciuperci cu nuci, la fel de gustos și hrănitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×