Bucățile de soia bine hidratate au o textură foarte asemănătoare cu carnea. De aceea, oferă preparatelor consistență și poate fi folosită cu succes în perioadele de post sau atunci când îți dorești un stil de viață sănătos.
Neavând un gust propriu, aceasta împrumută aromele condimentelor și gusturile sosurilor în care este preparată. Astfel, poate fi folosită și în compoziția chiftelelor, a burgerilor sau a tocănițelor scăzute. Este nutritivă, având un conținut bogat în proteine vegetale de calitate superioară.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă sănătoasă pe bază de soia.
Soia cu legume la tigaie – Ingrediente
- 350 gr soia texturată
- 500 ml apă
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță cu mix de condimente (piper roșu și negru, coriandru, ienupăr)
- 1/2 linguriță cu boia afumată
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ceapă galbenă
- 1 ceapă roșie
- 4-5 roșii cherry
- 1 ardei gras, roșu
- 1 morcov
- 200 gr orez basmati
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Rețetă de soia cu legume la tigaie – Mod de preparare
Pune o oală cu 500 ml de apă pe flacăra aragazului. Adaugă în apă mixul de condimente și sarea și lasă apa să fiarbă pentru 2 minute să se degaje aromele condimentelor. Adaugă apoi bucățile de soia și lasă-le să fiarbă timp de 15 minute, la foc de intensitate medie.
Prin fierbere, bucățile de soia se vor hidrata și vor absorbi aproape toată apa. În plus, acestea se vor infuza cu aromele condimentelor, devenind astfel foarte gustoase. După ce au trecut cele 15 minute, transferă bucățile de soia într-o sită și lasă-le la scurs.
Într-o tigaie, pune uleiul la încins. Curăță ceapa galbenă, ceapa roșie și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune-le la călit în uleiul încins. Cu o spatulă de silicon amestecă ingredientele pentru a se pătrunde uniform. Apoi, adaugă roșiile tocate mărunt și lasă sosul de roșii să fiarbă până când se reduce consistent. Peste sosul de roșii adaugă și supa scursă de la bucățile de soia.