Reclamă

Soia cu legume la tigaie. Rețetă de post

Dacă ești în căutarea unei rețete de post gustoasă și hrănitoare, îți recomandăm o rețetă de soia cu legume la tigaie. Soia texturată este un aliment vegetal care înlocuiește cu succes carnea în rețetele de post și nu numai.

Publicat: 23 martie 2022, 6:55

Bucățile de soia bine hidratate au o textură foarte asemănătoare cu carnea. De aceea, oferă preparatelor consistență și poate fi folosită cu succes în perioadele de post sau atunci când îți dorești un stil de viață sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Neavând un gust propriu, aceasta împrumută aromele condimentelor și gusturile sosurilor în care este preparată. Astfel, poate fi folosită și în compoziția chiftelelor, a burgerilor sau a tocănițelor scăzute. Este nutritivă, având un conținut bogat în proteine vegetale de calitate superioară.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă sănătoasă pe bază de soia.

Soia cu legume la tigaie – Ingrediente

  • 350 gr soia texturată
  • 500 ml apă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță cu mix de condimente (piper roșu și negru, coriandru, ienupăr)
  • 1/2 linguriță cu boia afumată
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 4-5 roșii cherry
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 200 gr orez basmati
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel verde.
Reclamă

Rețetă de soia cu legume la tigaie – Mod de preparare

Pune o oală cu 500 ml de apă pe flacăra aragazului. Adaugă în apă mixul de condimente și sarea și lasă apa să fiarbă pentru 2 minute să se degaje aromele condimentelor. Adaugă apoi bucățile de soia și lasă-le să fiarbă timp de 15 minute, la foc de intensitate medie.

Prin fierbere, bucățile de soia se vor hidrata și vor absorbi aproape toată apa. În plus, acestea se vor infuza cu aromele condimentelor, devenind astfel foarte gustoase. După ce au trecut cele 15 minute, transferă bucățile de soia într-o sită și lasă-le la scurs.

Într-o tigaie, pune uleiul la încins. Curăță ceapa galbenă, ceapa roșie și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune-le la călit în uleiul încins. Cu o spatulă de silicon amestecă ingredientele pentru a se pătrunde uniform. Apoi, adaugă roșiile tocate mărunt și lasă sosul de roșii să fiarbă până când se reduce consistent. Peste sosul de roșii adaugă și supa scursă de la bucățile de soia.

Reclamă

Curăță morcovul și ardeiul gras și toacă-le în fâșii. Adaugă-le în tigaia cu sos, împreună cu bucățile de soia scurse. Mai lasă bucățile de soia cu legume la tigaie să se prepare în tigaie 5-6 minute. În acest timp, mai asezonează-le gustul cu sare și boia de ardei afumată.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Stinge focul, acoperă tigaia cu un capac și lasă ingredientele acolo până în momentul servirii.

Soia cu legume la tigaie, decorată cu pătrunjel verde
Bucățile de soia se fierb separat, apoi se adaugă în tigaia cu legume / Shutterstock

Cum prepari garnitura de orez

Clătește orezul în 2-3 ape reci și pune-l într-o oală adâncă și cu bază groasă. Adaugă apă în proporție de 3:1 față de orez. Pune oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Lasă orezul să fiarbă semi-acoperit, până când absoarbe toată apa.

Adaugă puțină sare și puțin ulei de măsline. Nu este necesar să adaugi alte condimente în orez pentru că îl vei servi cu legumele și soia din tigaie. În timpul servirii, adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.

Tot pentru perioadele de post sau pentru momentele în care îți propui să faci pauză de la preparatele cu carne, îți recomandăm și o rețetă de chiftele din dovlecei și soia la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×