Reclamă

Bulgur cu legume și fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de post

Pentru o zi de post și nu numai, încearcă rețeta de bulgur cu legume și fasole roșie boabe, gustoasă și hrănitoare. Îți oferim mai jos ingredientele și pașii necesari pentru a realiza una dintre cele mai simple rețete de post cu bulgur.

Publicat: 11 august 2021, 7:03

Bulgurul este un aliment produs prin prelucrarea mai multor tipuri de grâu cu bob dur. Se obține prin tratarea boabelor de grâu la abur, apoi uscarea lor și măcinarea la o granulație mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bulgurul este considerat de către specialiștii în nutriție un aliment extrem de sănătos, având o mulțime de calități nutritive. Este ideal de integrat în diverse rețete culinare, deoarece se prepară într-un timp relativ scurt.

Modul de preparare este fie prin metoda fierberii, în cel mai scurt timp, fie prin metoda hidratării în apă caldă sau rece.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a realiza una dintre cele mai simple rețete de bulgur.

Bulgur cu legume și fasole roșie – Ingrediente

  • 250 gr bulgur
  • 450-500 ml supă de legume
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel
  • 100 gr mazăre
  • 150 gr fasole roșie din conservă
  • 2-3 roșii
  • sare și piper
  • pătrunjel verde
Reclamă

Rețetă de bulgur cu legume și fasole roșie – Mod de preparare

Curăță și toacă ceapa mărunt, apoi pune-o la călit în ulei de măsline. Adaugă și usturoiul curățat și tocat rondele. Amestecă bine ingredientele pentru 1 minut, nu mai mult, apoi adaugă bulgurul. Amestecă din nou ingredientele și lasă bulgurul să se soteze ușor și să împrumute gustul cepei și al usturoiului.

Adaugă roșiile curățate și tocate în cuburi mici. Curăță ardeii și toacă-i cuburi. Toacă cuburi și dovlecelul. Adaugă-le și pe acestea, după ce bulgurul s-a răsfățat în sosul de roșii timp de 5-6 minute. Tot acum adaugă și mazărea și completează treptat cu supă de legume fierbinte.

Reclamă

Adaugă puțină supă, lasă bulgurul s-o absoarbă și continuă tot așa până când bulgurul este bine hidratat și și-a dublat volumul inițial.

Asezonează gustul preparatului cu sare și piper. Scurge boabele de fasole roșie, clătește-le cu apă rece și adaugă-le peste ingredientele din vas. Stinge focul, presară verdeață tocată și servește deliciosul preparat de bulgur cu legume și fasole roșie simplu sau cu salată proaspătă.

Nu este necesară o fierbere îndelungată nici a bulgurului, nici a legumelor. Este ideal și sănătos ca legumele să rămână ușor crocante pentru a nu-și pierde proprietățile.

Spor și poftă bună!

Colaj de poze cu pașii de preparat rețeta de Bulgur cu legume și fasole roșie
Pentru o zi de post și nu numai, încearcă rețeta de bulgur cu legume și fasole roșie boabe, gustoasă și hrănitoare / Profimedia Images

Beneficiile consumului de bulgur pentru sanatate

  • Bulgurul are un conținut ridicat de fibre, din care majoritatea insolubile, ceea ce ajută sistemul digestiv și conferă senzație de sățietate pentru o perioadă lungă de timp. Este ideal și în dietele de slăbit.
  • Conținutul ridicat de fibre ajută și la reducerea secreției biliare, dar și la prevenirea calculilor biliari.
  • Consumul regulat de bulgur ajută în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, fiind un bun adjuvant în scăderea trigliceridelor.
  • Conține vitamine din complexul B, dar și acid folic, elemente care îmbunătățesc circulația sanguină.
  • Are un conținut ridicat de fier, care ajută la întărirea sistemului imunitar.
  • Ajută la buna funcționare a creierului si a sistemului nervos, datorită magneziului din conținutul său.
  • Are și anumite proprietăți antiinflamatoare.
  • Bulgurul are și o contraindicație. Din cauza conținutului de gluten, nu poate fi consumat de persoane care suferă de boala celiacă, adică au intoleranță la gluten.

Din aceeași categorie de preparate gustoase și sănătoase îți mai recomandăm și o rețetă de cușcuș cu legume la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×