Porumbul fiert este deliciul vedetă al verii. Îl savurezi cu poftă, oriunde te-ai afla, la mare, la munte, dar și acasă. Este gustos și hrănitor, având și foarte multe beneficii asupra sănătății organismului. Specialiștii în nutriție îl consider un adevărat medicament natural.
Porumbul crud este bogat în vitamine, precum vitamina A, benefică pentru imunitate, vitamina E, care contribuie la buna funcţionare a inimii, vitamina B5, care ajută la combaterea oboselii din organism, acid folic, recunoscut pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii, dar și multe altele.
Cum alegem porumbul pentru fiert
Pentru a te bucura de gustul bun al porumbului fiert, este necesar să ai ]n vedere câteva criterii atunci când alegi.
Un prim criteriu vizează culoarea și prospețimea foilor știuleților de porumb. Dacă acestea au culoarea verde, cu siguranță porumbul este proaspăt cules.
După analizarea foilor, mai este necesară și verificarea mătăsii de porumb. Aceasta nu trebuie să fie uscată, pentru că odată cu uscarea ei, încep să se deshidrateze și boabele de porumb.
Pe lângă aspectul verde al foilor și luciul mătăsii de porumb, mai este necesară și analizarea boabelor. Desfaci puțin foile știuletelui, la vârf și verifici culoarea boabelor, care trebuie sa fie galben-deschis.
Încearcă să strivești o boabă de porumb cu o unghie. Dacă aceasta este suculentă, iar lichidul este alb precum laptele, porumbul este, cu siguranță, perfect pentru fiert.
Cu cât boabele de porumb sunt mai moi și suculente, cu atât porumbul va fierbe mai rapid. În plus, gustul porumbului fiert va fi mai dulce și mai bun.