Home // Lifestyle // Rețete // Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale
Dacă obișnuiești să servești pate de ficat la micul dejun, poți să îl prepari acasă după propriul gust. Îți oferim în acest scop o rețetă de pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale.
Jeleul de merișoare oferă o barieră protectoare pateului / Profimedia Images
Pateul de casă este și delicios, dar și mai sănătos comparativ cu cel din comerț, pentru că deții controlul ingredientelor. Poți prepara pateu din ficat de pui, de gâsca sau de porc.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Dintre acestea, cel de gâscă este mai delicios și mai consistent. Poți servi pateul atât la micul dejun, cât și pe platoul cu aperitive festive, prezentat în cupe de legume sau pe diferiți crackers.
Ouăle umplute cu pate de casă sunt foarte apreciate la mesele festive. Descoperă aici și rețeta de ouă umplute cu pate din ficat de pui. Mai jos, descoperă rețeta completă pentru pateul de gâscă preparat în casă.
Pate de gâscă cu merișoare – Ingrediente
Pentru a-i cuceri pe invitați cu un astfel de pateu, pe lângă acesta, mai prepară și un jeleu de merișoare, cu care vei acoperi deliciosul preparat.
Începe cu pregătire ingredientelor pentru pate. Curăță ficatul de gâscă de grăsimi și de pielițe și pune-l în lapte rece pentru 30 de minute. În acest fel, sângele din ficat se coagulează și nu vei mai avea probleme cu el la prăjirea ficatului.
Între timp, rumenește ușor fulgii de migdale, într-o tigaie antiaderentă. Nu îi rumeni în exces, ci doar până când aceștia îți degajă aromele și se colorează ușor.
După expirarea celor 30 de minute, scurge ficatul de gâscă din lapte și șterge-l cu prosoape de hârtie. Pune 50 gr de unt într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă untul să se topească și adaugă ficatul de gâscă. Rumenește-l bine pe toate părțile, apoi adaugă lichiorul și fierbe ficatul până când se pătrunde bine și se evaporă alcoolul. Spre final de fierbere, adaugă sare și piper după gust.
În vasul robotului, pune 50 gr de unt și ficatul bine rumenit cu tot cu sosul din tigaie. Adaugă merișoarele deshidratate și fulgii de migdale și pasează bine aceste ingrediente, până când obții o pastă cremoasă și omogenă. Mai adaugă sare și piper, dacă mai necesită și transferă pateul într-un vas de servire. Nivelează-i bine suprafața pentru a-l glazura cu jeleu.
Cum prepari jeleul pentru pate de gâscă cu merișoare
Pun gelatina la hidratat în apă cât să fie bine acoperită. Într-o crăticioară pune dulceața de merișoare și lichiorul și încălzește-le bine, amestecând pentru diluarea dulceții. Trece dulceața printr-o sită, pentru a obține un sos fin și delicat.
Scurge gelatina, dacă folosești foi și adaug-o în sosul fierbinte. Amestecă până la diluare și omogenizare. Întinde jeleul de merișoare deasupra pateului de gâscă. Pune pateul la rece până când jeleul devine ferm.
Poți păstra pateul de gâscă cu jeleul deasupra până la 2 săptămâni, în vase închise ermetic.
Îți mai opferim spre testare și cea mai simplă și ușoară rețetă de pate din ficat de pui cu baghete de pâine preparate în casă.