Reclamă

Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale

Dacă obișnuiești să servești pate de ficat la micul dejun, poți să îl prepari acasă după propriul gust. Îți oferim în acest scop o rețetă de pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 aprilie 2023, 6:32

Pateul de casă este și delicios, dar și mai sănătos comparativ cu cel din comerț, pentru că deții controlul ingredientelor. Poți prepara pateu din ficat de pui, de gâsca sau de porc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dintre acestea, cel de gâscă este mai delicios și mai consistent. Poți servi pateul atât la micul dejun, cât și pe platoul cu aperitive festive, prezentat în cupe de legume sau pe diferiți crackers.

Ouăle umplute cu pate de casă sunt foarte apreciate la mesele festive. Descoperă aici și rețeta de ouă umplute cu pate din ficat de pui. Mai jos, descoperă rețeta completă pentru pateul de gâscă preparat în casă.

Pate de gâscă cu merișoare – Ingrediente

Pentru a-i cuceri pe invitați cu un astfel de pateu, pe lângă acesta, mai prepară și un jeleu de merișoare, cu care vei acoperi deliciosul preparat.

Reclamă

Ingrediente pentru pate:

  • 500 gr ficat de gâscă
  • 1 litru de lapte
  • 100 gr unt gras
  • 100 ml de lichior de merișoare
  • 50 gr de merișoare deshidratate
  • 50 gr de fulgi de migdale
  • sare și piper după gust.

Pentru jeleul de merișoare:

  • 175 gr gem de merișoare
  • 50 ml de lichior de merișoare
  • 7 gr de gelatină.
Reclamă

Pate de gâscă cu merișoare – Mod de preparare

Începe cu pregătire ingredientelor pentru pate. Curăță ficatul de gâscă de grăsimi și de pielițe și pune-l în lapte rece pentru 30 de minute. În acest fel, sângele din ficat se coagulează și nu vei mai avea probleme cu el la prăjirea ficatului.

Între timp, rumenește ușor fulgii de migdale, într-o tigaie antiaderentă. Nu îi rumeni în exces, ci doar până când aceștia îți degajă aromele și se colorează ușor.

Cum prepari pateul din ficat de gâscă

După expirarea celor 30 de minute, scurge ficatul de gâscă din lapte și șterge-l cu prosoape de hârtie. Pune 50 gr de unt într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă untul să se topească și adaugă ficatul de gâscă. Rumenește-l bine pe toate părțile, apoi adaugă lichiorul și fierbe ficatul până când se pătrunde bine și se evaporă alcoolul. Spre final de fierbere, adaugă sare și piper după gust.

În vasul robotului, pune 50 gr de unt și ficatul bine rumenit cu tot cu sosul din tigaie. Adaugă merișoarele deshidratate și fulgii de migdale și pasează bine aceste ingrediente, până când obții o pastă cremoasă și omogenă. Mai adaugă sare și piper, dacă mai necesită și transferă pateul într-un vas de servire. Nivelează-i bine suprafața pentru a-l glazura cu jeleu.

Descoperă și o rețetă de pate vegetal, din linte cu ciuperci și nuci.

Colaj de poze cu pașii pe preparare a pateului de gâscă
Pentru un plus de gust, în compoziția pateului cu merișoare se adaugă și fulgi de migdale / Profimedia Images

Cum prepari jeleul pentru pate de gâscă cu merișoare

Pun gelatina la hidratat în apă cât să fie bine acoperită. Într-o crăticioară pune dulceața de merișoare și lichiorul și încălzește-le bine, amestecând pentru diluarea dulceții. Trece dulceața printr-o sită, pentru a obține un sos fin și delicat.

Scurge gelatina, dacă folosești foi și adaug-o în sosul fierbinte. Amestecă până la diluare și omogenizare. Întinde jeleul de merișoare deasupra pateului de gâscă. Pune pateul la rece până când jeleul devine ferm.

Colaj de poze cu pașii de preparare a jeleului de merișoare
Jeleul de merișoare se prepară din dulceață cu lichior și gelatină / Profimedia Images

Poți păstra pateul de gâscă cu jeleul deasupra până la 2 săptămâni, în vase închise ermetic.

Îți mai opferim spre testare și cea mai simplă și ușoară rețetă de pate din ficat de pui cu baghete de pâine preparate în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×