Ouăle umplute sunt nelipsite de pe platoul cu aperitive preparate pentru mesele festive. Sunt gustoase, se pregătesc ușor și au un aspect atractiv. Iar rețetele sunt foarte versatile. Poți umple albușurile de ouă cu diferite combinații de ingrediente la care, bineînțeles, adaugi și gălbenușurile.
Pornind de la cea mai simplă rețetă de ouă umplute, cea în care doar amesteci gălbenușurile cu muștar, lasă-ți imaginația să lucreze în funcție de propriile gusturi. Vezi aici cum se prepară rețeta clasică de ouă umplute.
Pe lângă ingredientele clasice, mai poți adăuga legume fierte sau crude, brânzeturi, ton, murături etc. Îți oferim mai jos una dintre aceste combinații, împreună cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ouă umplute cu pastă de ton – Ingrediente
- 5 ouă fierte tari
- 50 gr de muștar cu hrean, sau clasic
- 1 ceapă tocată fin
- 1 cățel de usturoi
- 300 gr de file de ton în ulei de măsline
- câteva măsline pentru decor
- 1-2 fire de ceapă verde
- 1-2 crenguțe de mărar verde
- piper proaspăt măcinat.
Rețeta de ouă umplute cu ton – Mod de preparare
Pentru început, fierbe ouăle tari, apoi lasă-le în apă rece pentru 10 minute și curăță-le.
Citește și articolul despre cum și în cât timp se gătesc corect ouăle fierte moi sau tari.
După ce ai curățat toate ouăle, secționează-le în jumătăți și separă gălbenușurile într-un bol pentru a le folosi la compoziția de umplut albușurile.