Reclamă

Ouă florentine. Rețetă inspirată din bucătăria franțuzească

Dacă adori preparatele cu spanac, este momentul să profiți din plin de beneficiile acestuia pentru că acum este sezonul lui. Și dacă obișnuiești să servești la mic dejun ouă, combină-le cu spanacul într-o delicioasă rețetă de ouă florentine.

Publicat: 2 iunie 2022, 6:12

Este o rețetă de mic dejun copios, care te va cuceri iremediabil. Poți prepara ouăle fierte moi, poșate sau chiar ochiuri. Ai în vedere faptul că rețeta clasică se prepară cu ouă poșate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a prepara și tu două porții de ouă cu spanac și sos delicios.

Ouă florentine – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de trei elemente pe care le prepari separat: ouă poșate, sos olandez, garnitură de spanac.

Reclamă

Ingredientele nu sunt complexe, cu siguranță o parte dintre acestea le găsești pe raftul din cămară și în frigider.

Pentru ouă poșate:

  • 2 ouă
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de oțet.

Pentru sos olandez:

  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • 125 gr unt topit
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 vârf de linguriță cu piper alb, proaspăt măcinat.
Reclamă

Pentru servit:

  • 250 gr spanac
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • puțin unt topit
  • 2 căței de usturoi
  • 1 chiflă mare.

Rețetă de ouă florentine – Mod de preparare

Modul e preparare al acestei minunate rețete de ouă cu spanac pentru mic dejun este ușor asemănător cu cel al rețetei de ouă Benedict.

Începe cu prepararea sosului olandez, care necesită mai multă atenție, apoi pregătește spanacul și la final ouăle poșate.

Cum prepari sosul olandez

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă. Lasă apa să fiarbă până când atinge punctul de fierbere.

Deasupra cratiței așază un bol termorezistent, astfel încât partea inferioară a bolului să nu atingă apa. Adaugă gălbenușurile în bol și o lingură din sucul de lămâie. Amestecă energic cu un tel în formă de pară până când obții o compoziție cremoasă. Continuă să amesteci pentru 3-4 minute, până când compoziția devine consistentă.

Într-o altă cratiță sau tigaie, pune untul la topit. Adaugă untul în fir subțire peste compoziția de gălbenușuri din bol. Amestecă energic ca atunci când prepari rețeta de maioneză.

Când sosul olandez s-a omogenizat, ridică bolul de pe baia de aburi. Adaugă imediat în sos o lingură de apă foarte rece, pentru a-i stopa procesul termic. Amestecă energic cu telul în timp ce mai adaugi suc de lămâie, sare și piper alb, după gust. Păstrează sosul la cald până în momentul folosirii.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Sos olandez în vas cu tel de amestecare
Sosul olandez desăvârșește gustul preparatului / Shutterstock

Cum prepari ouăle poșate

Sparge cele 2 ouă în 2 ceşti, cu mare atenție astfel încât gălbenuşul să râmână intact și să nu se amestece cu albușul. Pune o cratiță cu1 litru de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă sarea şi oţetul şi amestecă pentru a se dizolva sarea.

Cu un tel sau o spatulă creează un vârtej în apă şi adaugă primul ou. Toarnă-l încet din ceașcă în apă și lasăl să se coaguleze albușul. Pregătește un bol cu apă foarte rece și scoate oul poșat în el. Astfel se întrerupe procesul termic, iar gălbenușul va rămâne moale.

Cum pregătești spanacul pentru rețeta de ouă florentine

Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului pune puţin unt şi usturoiul curățat și strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit pentru a-l aromatiza. Apoi, adaugă spanacul spălat bine și scurs. Lăsă-l să se înmoaie pentru 2-3 minute și presară puțină sare peste el.

Pentru servit, taie chifla în două și așaz-o pe platou cu partea tăiată în sus. Așază spanacul peste cele două secțiuni de chiflă. Deasupra acestuia așază ouăle poșate și glazurează-le cu sos olandez. Decorează-le cu rondele de ceapă verde, pentru un plus de prospețime.

Două porții de ouă florentine decorate cu ceapă verde
Puțină ceapă verde presărată pe deasupra oferă preparatului un plus de gust și prospețime / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×