Home // Lifestyle // Rețete // Ouă florentine. Rețetă inspirată din bucătăria franțuzească
Ouă florentine. Rețetă inspirată din bucătăria franțuzească
Dacă adori preparatele cu spanac, este momentul să profiți din plin de beneficiile acestuia pentru că acum este sezonul lui. Și dacă obișnuiești să servești la mic dejun ouă, combină-le cu spanacul într-o delicioasă rețetă de ouă florentine.
Este o rețetă de mic dejun copios, care te va cuceri iremediabil. Poți prepara ouăle fierte moi, poșate sau chiar ochiuri. Ai în vedere faptul că rețeta clasică se prepară cu ouă poșate.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Îți oferim mai jos ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a prepara și tu două porții de ouă cu spanac și sos delicios.
Ouă florentine – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de trei elemente pe care le prepari separat: ouă poșate, sos olandez, garnitură de spanac.
Ingredientele nu sunt complexe, cu siguranță o parte dintre acestea le găsești pe raftul din cămară și în frigider.
Pentru ouă poșate:
2 ouă
500 ml apă
1 linguriță de sare
2 lingurițe de oțet.
Pentru sos olandez:
2 gălbenușuri
1 praf de sare
125 gr unt topit
sucul de la 2 lămâi
1 vârf de linguriță cu piper alb, proaspăt măcinat.
Reclamă
Pentru servit:
250 gr spanac
1 vârf de linguriță cu sare
puțin unt topit
2 căței de usturoi
1 chiflă mare.
Rețetă de ouă florentine – Mod de preparare
Modul e preparare al acestei minunate rețete de ouă cu spanac pentru mic dejun este ușor asemănător cu cel al rețetei de ouă Benedict.
Începe cu prepararea sosului olandez, care necesită mai multă atenție, apoi pregătește spanacul și la final ouăle poșate.
Cum prepari sosul olandez
Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă. Lasă apa să fiarbă până când atinge punctul de fierbere.
Deasupra cratiței așază un bol termorezistent, astfel încât partea inferioară a bolului să nu atingă apa. Adaugă gălbenușurile în bol și o lingură din sucul de lămâie. Amestecă energic cu un tel în formă de pară până când obții o compoziție cremoasă. Continuă să amesteci pentru 3-4 minute, până când compoziția devine consistentă.
Într-o altă cratiță sau tigaie, pune untul la topit. Adaugă untul în fir subțire peste compoziția de gălbenușuri din bol. Amestecă energic ca atunci când prepari rețeta de maioneză.
Când sosul olandez s-a omogenizat, ridică bolul de pe baia de aburi. Adaugă imediat în sos o lingură de apă foarte rece, pentru a-i stopa procesul termic. Amestecă energic cu telul în timp ce mai adaugi suc de lămâie, sare și piper alb, după gust. Păstrează sosul la cald până în momentul folosirii.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
Cum prepari ouăle poșate
Sparge cele 2 ouă în 2 ceşti, cu mare atenție astfel încât gălbenuşul să râmână intact și să nu se amestece cu albușul. Pune o cratiță cu1 litru de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă sarea şi oţetul şi amestecă pentru a se dizolva sarea.
Cu un tel sau o spatulă creează un vârtej în apă şi adaugă primul ou. Toarnă-l încet din ceașcă în apă și lasăl să se coaguleze albușul. Pregătește un bol cu apă foarte rece și scoate oul poșat în el. Astfel se întrerupe procesul termic, iar gălbenușul va rămâne moale.
Cum pregătești spanacul pentru rețeta de ouă florentine
Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului pune puţin unt şi usturoiul curățat și strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit pentru a-l aromatiza. Apoi, adaugă spanacul spălat bine și scurs. Lăsă-l să se înmoaie pentru 2-3 minute și presară puțină sare peste el.
Pentru servit, taie chifla în două și așaz-o pe platou cu partea tăiată în sus. Așază spanacul peste cele două secțiuni de chiflă. Deasupra acestuia așază ouăle poșate și glazurează-le cu sos olandez. Decorează-le cu rondele de ceapă verde, pentru un plus de prospețime.