Reclamă

7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado. Cu ce poți să-l înlocuiești

7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado, recomandate de nutriționiștii de peste hotare. Descoperă în doar 3 minute cu ce poți să îl înlocuiești atunci când iei micul dejun sau în timpul gustărilor de peste zi.

Publicat: 27 septembrie 2023, 6:44

Originar din Mexic și Guatemala, avocado și-a câștigat reputația de aliment bogat în nutrienți, datorită cantității de grăsimi monosaturate, a vitaminelor și a mineralelor sănătoase. În plus, el conține o substanță care ajută în procesul de slăbire. Este vorba despre manoheptuloza, un carbohidrat care ar regla modul în care organismul folosește insulina, potrivit unor studii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado

Avocado se numără și printre fructele care au un preț pe măsura beneficiilor aduse organismului uman. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care unii nutriționiști de peste hotare au dezvăluit mai multe opțiuni la fel de nutritive. Evident, acestea pot fi încorporate și în dieta celor care caută soluții din cauza alergiilor.

În rândurile de mai jos, vei găsi 7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado:

Nuci și semințe

Migdalele, nucile, semințele de chia, dar și semințele de floarea soarelui oferă grăsimi sănătoase pentru inimă. Totodată, ele asigură fibre și nutrienți esențiali organismului.

Reclamă

„Sunt bogate în vitamina E, magneziu și antioxidanți care susțin funcția creierului și reduc inflamația. Savurați-le ca topping pentru iaurt, smoothie-uri sau fulgi de ovăz”, a declarat Rohini Patil, nutriționist, pentru The Times of India.

Humus

Făcut din năut, humusul este o sursă vegetală de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De asemenea, conține vitamine și minerale precum acid folic, fier și zinc. Poți să consumi acest produs pe pâine integrală, să îl adaugi pe legumele preferate.

Reclamă

Iaurt grecesc

Acest tip de iaurt reprezintă o alternativă versatilă și bogată în proteine. Conform specialiștilor, el conține probiotice pentru sănătatea intestinului și calciu pentru oase puternice. Textura sa cremoasă poate fi un înlocuitor excelent în salate, sosuri și sosuri, oferind o senzație de gură satisfăcătoare, fără a fi nevoie de avocado.

Află cum alegi avocado în mod corect. Sfaturi utile în bucătărie au fost oferite de specialiști de peste hotare.

Unt de nuci

„Unturile de nuci, precum untul de migdale sau caju, pot oferi un element bogat și cremos mâncărurilor tale. Acestea oferă proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți esențiali.

Întinde-le pe pâine prăjită, amestecați-le cu fulgi de ovăz sau amestecați-le în smoothie-uri. Așa că acum știți că, dacă sunteți alergic la avocado sau dacă nu vă este disponibil atât de ușor, puteți consuma alternativele sale”, a mai explicat dr. Rohini Patil jurnaliștilor de la The Times of India.

​​Tahini​

Tahini este, de fapt, o pastă făcută din semințe de susan. Ea are o aromă de nucă și o textură cremoasă. Acest produs deține numerose grăsimi sănătoase, proteine și minerale, printre care se numără: calciu, fier, fosfor. Poți să îl folosești ca sos sau să îl adaugi peste legumele prăjite. Acestă pastă se numără printre cele 7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado.

Ulei de măsline extravirgin

Deși nu este un aliment întreg, uleiul de măsline extravirgin reprezintă o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, au scris cei de la Mind Body Green. Acestea au un impact pozitiv asupra sănătății inimii. Poți să îl folosești la salate, legume sau în mâncăruri la care ai cereale integrale.

Drojdia inactivă

Acest produs alimentar este o proteină completă, întrucât are toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care oamenii trebuie să îi obțină din alimente. Drojdia inactivă reprezintă o sursă excelentă de vitamine B, în special B12, care este importantă pentru vegani și vegetarieni.

Nutriționiștii îți recomandă să o presari pe floricele de porumb, paste sau legume prăjite. Aceasta le va oferi o o aromă de brânză, fără grăsimile saturate găsite în avocado.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×